romanii au talent sau un nou mod de a privi la noi insine
Ganduri (ne)insemnate

Romanii au talent sau un nou mod de a privi la noi insine

romanii au talent sau un nou mod de a privi la noi insine

romanii au talent sau un nou mod de a privi la noi insine

De curand, s-a lansat o noua emisiune televizata, care atinge, intr-o oarecare masura, sentimentul mult prea subred de mandrie nationala al nostru, al romanilor: Romanii au talent.

Recomand aceasta emisiune din tot sufletul, ca pe o gura de oxigen saptamanala, in aceasta tara minunata, plina de oameni minunati, care insa nu au sentimentul propriei valori si al apartenentei. Atat pentru a afla, cat si pentru a ne reaminti cine suntem.

E timpul sa ne permitem sa vedem cat de frumosi suntem si ce lucruri minunate putem face. Si daca uneori consideram ca generatiile adulte si-au ratat sansa de a face lucrurile sa se miste, atunci sa privim la cei tineri si la mesajul lor.

Putem chiar sa ne dam voie sa plangem de fericire cand vedem ce mesaj transmit in jurul lor, prin ceea ce sunt si ceea ce fac, acesti tineri.

Iata, mai jos, trei frati orfani care, impreuna cu prietenul lor, au inceput sa exerseze breakdance in scari de bloc si sa-si castige existenta din asta:

http://romaniiautalent.protv.ro/video/3-style-crew-danseaza-breakdance.html

Iata un tanar care compune melodii cu versuri de genul “Romania, iti multumesc ca m-ai crescut mare/ Si ca m-ai ajutat sa ma tin pe picioare”, pentru a se simti mai aproape de parintii lui care au murit cand era mic:

http://romaniiautalent.protv.ro/video/tutu-adrian-canta-e-evident-ca-romanii-au-talent.html

Sau acest tanar care, desi lucreaza la o spalatorie auto, canta la fel de bine (sau mai bine?) ca un cantaret profesionist:

http://romaniiautalent.protv.ro/video/dinu-valentin-canta-cat-de-frumoasa-esti.html

Sau aceasta printesa cu o voce incredibila pentru varsta ei:

http://romaniiautalent.protv.ro/video/maria-rebeca-neacsu-printesa-cu-voce-de-aur.html

Sau acest medic stomatolog, care are o voce demna de orice mare scena de opera a lumii:

http://romaniiautalent.protv.ro/video/alin-stanis-tenorul-patiser.html

Cand uitam sa ne asumam propria valoare si cand nu ne mai aducem aminte care este locul nostru, ar fi bine sa ne reamintim ce repere minunate avem in vietile noastre. Frumusetea acestor oameni ne da dreptul sa zambim si sa fim mandri ca “apartinem”. Pentru ca, de prea multi ani, in Romania se merge pe strada cu capul in jos.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

7 comentarii

 1. mona spune:

  si pe mine ma emotioneaza emisiunea si ma bucur ca romanii au talent… doar ca talentul nu inseamna doar cantat si dansat. mai sunt si alte aspecte la care judecatorii par sa fie insensibili, uneori iritati sau agitati. cred ca talentele judecatorilor ar putea fi mai diversificate pentru a fi capabili sa aprecieze si calitati care nu intra exact in sfera lor de preocupari… poate ca starea de viitoare mamica a andrei o face sa fie putin cam prea sensibila la unele manifestari romanesti de remarcabil talent dar care ei ii dau frisoane sau ii provoaca frica. succes romanilor plini de talent!

 2. Xela spune:

  ne trebuie aceste lectii de patriotism mai des !!!

  vb. cantecului: “Desteapta-te romane !!!”

  ce te faci cand copilul tau se califica la olimpiada nationala de limba germana dar nu poate participa pentru ca face in particular ?
  intrebare fara raspuns, din pacate 🙁

 3. monica spune:

  Minunata emisiune…minunata ocazie pt a ne vedea o parte din compatriotii talentati. Bravo tuturor sponsorilor!

 4. Raluca spune:

  Ma mir sa vad postat acest articol aici,
  Cum ramane cu oameni care nu au pic de talent si sunt lasati sa isi desfasoare numarul pe scena, numai pentru a se putea rade de ei? Unii sunt foarte in varsta, altii sunt extrem de penibili. Este foarte urat! Cred ca este o emisiune ca multe altele, care vizezeaza audienta mare si profituri astronomice!
  Este adevarat ca romanii eu talent si asta se poate vedea pe scenele salilor de spectacol din toata tara, pe scenele teatrelor si prin premiile castigate in toate domeniile artistice. Dar acesta emisiune face bani buni si cauta talente pentru a face bani si mai buni!
  Nu cred ca ar fi o dificultate pentru intreaga echipa care produce acesta emisiune, in a gasi talente si a le oferi o sansa frumoasa in cariera, fara a face o emisiune comerciala in care se rade cu hohote de cei fara talent.

 5. nipia spune:

  sorry, este adevarat ca romanii au talent insa exemplul ce-l dati nu este relevant, ba chiar as spune ca este impotriva articolului…

  1. damaideparte spune:

   sunt mai multe exemple date aici. nu trebuie sa placa toti la toata lumea. privind dincolo de imagini… toti sunt de apreciat:)

   1. nipia spune:

    aveti dreptate, dupa accesarea primului link nu m-a mai interesat sa vad si altceva… personal lasam dansurile la o parte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *