Da sau nu: ce imi spun eu mie insami?

Publicat: 24 aprilie 2015
Comentarii: Fără răspunsuri

Cat de des imi spun eu Nu mie insami? Daca am de ales intre Da sau Nu, ce aleg?

Ce inseamna sa-mi spun Nu mie insami? Imi spun Nu…

…atunci cand vreau sa fac ceva, insa prefer sa fac ce trebuie.
Atunci cand mi se ofera ceva, iar eu refuz.
Atunci cand fac mereu ce-mi este confortabil, nu ceea ce ma ajuta sa cresc.
Atunci cand traiesc pe pilot automat, fara sa constientizez impactul pe care-l am asupra vietii, asupra celor din jur. Atunci cand tac desi vreau sa vorbesc. Atunci cand vorbesc desi vreau sa tac.
Atunci cand e atat de multa agitatie in mine, incat nu stiu ce vreau.

Atunci cand nu stiu daca in mine e Da sau Nu.

Atunci cand refuz sa stau cu ce simt si ma arunc in vartejul gandurilor.
Atunci cand nu-mi acord timp pentru mine.
Cand ma simt vinovata degeaba.
Cand nu fac tot ceea ce pot intr-o anumita situatie. Cand fac mai mult decat trebuie.
Cand nu sunt ceea ce sunt cu adevarat. Cand incerc sa fiu mai mult decat sunt.
Cand imi refuz stralucirea. Cand tin sa stralucesc cu orice pret.
Cand nu am grija de mine. Cand ma protejez prea mult.
Cand ma lupt cu mine. Cand ma lupt cu ceea ce este.
Cand uit cine sunt. Cand uit sa-mi aduc aminte. Cand nu ascult.

Cu alte cuvinte, imi spun Nu mie insami cand uit sa traiesc asezata in linistea si frumusetea inimii mele. Cand ma suspend intre doua extreme, uitand de spatiul comun de dincolo de ele, de locul in care cele doua extreme se intalnesc.
Cand ma chinui eu pe mine, cand tai parti din mine, cand imi refuz parti din mine.
Cand ii las pe ceilalti sa invadeze, sa intre, sa adauge sau sa ia dupa bunul lor plac, fara ca eu sa fiu acasa si sa deschid usa.
Cand nu stiu sa fac diferenta intre vocea inimii mele si vocea ego-ului meu.
Cand ma prefac ca nu stiu, ca sa nu trebuiasca sa aleg calea mai anevoioasa, insa cea adevarata.

Da sau Nu

Imi spun Nu de fiecare data cand spun Da cu jumatate de gura si de inima. Cand nu ma arunc in vartej cu tot avantul, frumusetea si puterea din interiorul meu. Cand nu ma abandonez vietii in toata splendoarea ei. Cand imi pastrez rezerve pentru mai tarziu. Cand sunt prudenta in fata vietii.

Da sau Nu

Da sau Nu: excludere sau integrare?

Imi spun nu, intr-un fel sau altul, in fiecare zi. Pentru ca, pentru a manifesta ceva in ziua respectiva, pentru a spune Da unor aspecte din mine care ies la suprafata intr-un moment, spun Nu in alta parte, altor frumuseti nebanuite din mine care asteapta sa se manifeste. Carora, daca am suficienta rabdare si invat sa-mi spun Da moment cu moment, la va veni randul sa se manifeste prin mine.

Cu toate astea, ma intreb daca, din cand in cand, e in regula sa-mi spun Nu. Daca am nevoie si de Nu ca sa pot sa spun Da, in acelasi timp.

Daca intre Da sau Nu nu exista mereu o alegere care exclude cealalta varianta, ci ele pot si merge impreuna? Cat de mult da si cat de mult nu exista in mine in fiecare moment?

Cat de mult invit inspre manifestare aspectele carora le spun Nu, cu furie si resentimente? Sau oare mi se intampla asa cum spune unul din cantecele lui Alifantis, sa fie atat de mult Da ca e Nu?

In acelasi timp in care constientizez ca sunt zone in care am nevoie sa-mi spun Da mie insami mai mult, imi dau seama ca sunt alte zone in care e nevoie sa stiu sa-mi spun Nu. Cand intru in nou – pentru a cata oara?- in tiparele care mi-au construit nefericirea, cand pornesc sa fac ceva pe pilot automat, fara sa-mi doresc din toata inima, cand incep sa fiu interesata de ce fac si ce zic ceilalti mai mult decat de ce fac si ce zic eu insami.

Este un Nu vechiului din mine. Un Nu care pune limite, fara sa respinga. Insa acest Nu nu poate fi autentic decat dupa ce am zis Da acele parti din noi, am integrat-o, am inteles durerea si motivele intemeiate pentru care ani de zile am trait asa. Altfel, spunem un Nu care respinge, un Nu care separa, un Nu care adanceste prapastia si face si mai profund golul interior.

Tu ce fel de Nu iti spui tie insuti? Cat de mult iti spui Nu tie insuti, atunci cand n-ar trebui sa o faci? In ce zona din tine a venit momentul sa-ti spui Nu si nu ai curajul sa o faci? In ce zona din viata ta vocea ta inca nu vrea sa rosteasca Da? Da sau nu – care din ele iti predomina viata acum? Care e echilibrul intre cele doua?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *