un test simplu pentru determinarea starii tale de fericire
Ganduri (in)directe

Un test simplu pentru determinarea starii tale de fericire

un test simplu pentru determinarea starii tale de fericire

un test simplu pentru determinarea starii tale de fericire

Exista o unitate de masura a fericirii? Probabil ca nu. Sau eu n-am auzit inca despre ea, lucru perfect posibil dealtfel…

Si nici macar n-am auzit pe nimeni cuantificand fericirea… spunand “sunt 59,4% fericit” sau “sunt 4,72% nefericit”.

Lucrul pe care nu l-am uitat insa niciodata din clipa in care l-am aflat a fost ca poti sti cu siguranta daca esti sau nu fericit.

Astazi am regasit notat undeva un citat dintr-o carte pe care am citit-o cu multi ani in urma. Nu-mi amintesc titlul, nici macar autorul, dar este prea frumos ca sa-l pastrez doar pentru mine!

“Fiecare se naste pentru a fi fericit.

Daca nu, aceasta se datoreaza numai greselilor lui perpetuate si intretinute, ignorand continuu legile si principiile fortelor fundamentale ale acestui Univers.

Un test simplu pentru determinarea starii tale de fericire este urmatorul : daca exista in aceasta lume o singura persoana sau un singur lucru ori fiinta pe care nu-l poti iubi nu vei putea fi niciodata pe deplin fericit si daca nu vei fi fericit vei fi, mai mult sau mai putin, bolnav atat fizic cat si psihic, mental si spiritual.

Daca esti, prin urmare, bolnav trebuie sa te vindeci tu insuti.

Fericirea si libertatea ta deplina trebuie sa o castigi suta la suta prin propriile tale resurse interioare. Fericirea si libertatea care iti vin numai prin altii iti creaza o obligatie si dependenta care trebuiesc platite mai devreme sau mai tarziu ”

Este un drum tare lung de la ura la intelegere, de la intelegere la iertare, de la iertare la iubire. Probabil ca este drumul de la uman la divin?

de Corina Marin

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *