multumesc 2015
Ganduri (in)directe

Multumesc, 2015!

2015 a fost pentru mine:

Anul in care nu m-am mai putut ascunde de mine insami.

Anul care nu a mai lasat loc dualitatilor, lucrurilor facute pe jumatate, energiilor trunchiate si incomplete din viata mea.

Anul care mi-a pus in fata un ultimatum: ori esti total autentica cu tine insati, ori “te lasi de meserie”. Esti “in” sau “out”. Intri profund in interiorul tau sau ramai pe dinafara. Iti asumi complet viata ta, cu tot ce presupune ea sau … niciun sau, pentru ca nu mai e loc de alegere.

Anul in care am inteles ca nu mai am alegeri la dispozitie si ca alegerea am facut-o acum mult timp: sa fiu fidela calatoriei mele interioare, indiferent unde ma va duce ea. Aceasta alegere nu mai lasa loc altor alegeri. Exista un singur drum care trebuie urmat.

Anul in care n-a mai fost loc de jumatati de masura, de carpeli, de negocieri, de “las’ ca merge si asa”.

Anul integritatii si al asumarii pe toate planurile.

Anul in care am intrat in contact cu esenta mea si puterea mea reala. 

Anul in care am cules roadele muncii mele interioare din ultimii cinci ani.

Anul in care am aflat, cu adevarat si la un pret nenegociabil, cine sunt cu adevarat.

2015 a fost, la nivel de trairi interioare, unul din cei mai grei ani pe care i-am trait. Insa a fost si unul dintre cei mai frumosi.

Pentru ca la marginea disperarii am gasit intotdeauna linistea interioara. Si mai presus de toate, m-am gasit pe mine. Pentru ca dincolo de zbucium, era intotdeauna calmul. Si dincolo de drama, era intotdeauna starea de constienta si de prezenta.

Daruri de la 2015

Darurile primite in 2015 au fost pe masura renuntarilor si a durerii prin care a trebuit sa trec. Pe cat de mare e durerea, pe atat de mare e bucuria, spune Kahlil Gibran. Asa e. Am trait momente de bucurie autentica, pe masura ce lasam in urma durerea despartirii de cine am fost.

O durere amestecata cu bucurie in acelasi timp, un amestec inefabil care mi-a purtat pasii spre o noua versiune a mea. Spre versiunea mea reala, care asteapta de cativa ani sa fie descoperita. Desi mereu acolo, era oarecum inaccesibila sau eu eram nepregatita sa o accesez. In sfarsit, ne-am intalnit. Si vom avea o viata minunata impreuna.

2015 mi-a mai adus un lucru: certitudinea ca, prin orice va fi nevoie sa trec de acum incolo, eu ma am pe mine insami. Si ca oricat de incerta e lumea si vremurile in care traim, eu nu voi mai abdica niciodata de la mine insami.

In egala masura, acest an mi-a adus certitudinea ca exista oameni care vor fi acolo mereu pentru mine, asa cum si eu voi fi acolo mereu pentru ei.

2015 a fost anul in care fiecare celula din corpul meu mi-a fost informata de esenta a cine sunt eu, in cea mai buna versiune a mea. Nu voi mai putea uita niciodata cine sunt.

Si pentru ca atunci cand devii un anumit lucru, incepi sa fii acel lucru in fiecare zi din viata ta, iar oamenii dragi din jur observa asta, am primit confirmarea a cine am descoperit ca sunt in acest an. O prietena mi-a trimis urmatorul text care ma caracterizeaza pe deplin:

“Nu fac lucrurile superficial
Sunt o persoana profunda si deplina.

Nu fac lucrurile pe jumatate
Dau totul sau refuz sa ma angajez.

Nu creez haos si dezorganizare
Creez structura si deschid porti catre fluxul vietii.

Respect timpul, energia si atentia celorlalti.
Sunt o persoana constienta; respect si ma distantez de cei cu care nu ma pot conecta pe acelasi nivel de constientizare.

Nu fac demonstratii ale calitatilor mele pentru a castiga aprobare din afara mea.
Dau si ofer liber fara obligatii sau nevoie de validare pentru ca am invatat sa ofer doar dintr-o inima plina si libera.

Nu-mi evit propriile probleme concentrandu-ma pe ale altora.
Am un angajament profund fata de cresterea mea si fata de procesul de a invata ca nu e niciun motiv sa-mi fie frica de intuneric sau de partea secreta a fiintei mele.

Sunt un copil, un om, un razboinic, o regina, o zeita, un miracol al energiei cuantice in miscare – si nu voi accepta nimic din ceea ce imi insulta sufletul.”

Daca ati avut un an la fel de greu si de frumos ca al meu, permiteti-va sa va opriti pentru o clipa si sa va priviti in oglinda. Sa va incurajati, spunandu-va ca ati facut o treaba a naibii de buna.

Si sa va acordati o pauza. Pana la urmatorul vartej care va va purta in interiorul vostru, in calatoria voastra, inspre esenta a ceea ce sunteti cu adevarat.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Georgiana spune:

    Felicitari pentru acest parcurs si descoperirile pe care le-ai facut! Ca de obicei, articolele tale sunt profunde, autentice si ma inspira. Iti multumesc, Mihaela!

    1. Multumesc si eu, Georgiana! Multa inspiratie in noul an!

  2. Mugur spune:

    Foarte frumos si inspirat mesaj. Mi-ar placea sa pot spune si eu ca m-am regasit, ca stiu cine sunt cu adevarat si ca mi-e clara Calea de urmat.Felicitari!

    1. Multumesc, Mugur! Calea e deja acolo. Cu drag, Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *