in cautarea diamantului interior
Ganduri (in)directe

In cautarea diamantului interior

in cautarea diamantului interior

in cautarea diamantului interior

Un om avea un diamant, despre care isi amintea ca o data a fost foarte frumos, dar care de-a lungul anilor s-a acoperit de atata praf si mizerie incat acum arata ca o piatra oarecare.

Si atat de urat i se parea, ca nu-l arata nimanui.

Dar intr-o zi i-a venit o idee: a luat un pic de vopsea albastra si a vopsit diamantul cu ea. Acum da, putea sa l-arate in public! Bine, nu avea nici cea mai mica stralucirea, dar cel mai putin nu mai arata asa de urat…

Si noi avem un diamant. E partea cea mai buna din noi, cea mai autentica, libera, cea prin care putem accesa talentele, resursele, creativitatea, geniul, dragostea… Si diamantul nostru este acoperit de indoieli, frici, gelozii, credinte gresite, comportamente impuse, si cand ne uitam la el nu ne place, si ne e rusine sa-l aratam.

Mai rau, il acoperim cu o masca conventionala, care nu are nici o legatura cu noi si nu are cea nici cea mai mica stralucire – dar ni se pare mai acceptabila si atragatoara. Chiar ne identificam cu ea.

Gasirea diamantul interior e un process alchimic care nu se termina niciodata, e un drum catre eul tau interior care poate fi uneori dureros si greu, mai ales daca – in afara de tot ce ne-a fost impus de parinti, societate, profesori, preoti, media – trebuie si sa daramam zidurile de protectie pe care noi singuri ni le-am cladit.

E un drum care cere vointa si curaj, dar care merita sa fie parcurs. De fapt, singurul drum care merita.

In fond, daca nu te gasesti pe tine, ce mai conteaza ce altceva ai gasit? Ce mai conteaza cat de bine ai pus la calea minciuna cu care te protejezi, daca sub ea nu se vede nici cea mai mica stralucire?

As vrea foarte mult sa va povestesc cum mi-am gasit eu diamantul meu interior, si sa va calauzezc pe calea eliberarii oferindu-va reteta miraculoasa.

Adevarul este ca sunt ingropat in treburile zilnice, probleme, draci, minciuni – ca fiecare om de pe planeta asta. Si de multe ori nu am nici cea mai mica ideea despre cum ar arata acest presupus diamant… si nici vorba de a-l scoate sa fie aratat lumii.

Totusi, prin atata mizerie, uneori percep o scinteie. Si, oricat este de scurta, imi dau seama ca este o scinteie a infinintului, care imi arata o directie si imi spune ca drumul merita sa fie parcurs.

Urmati-va scanteia!

Un salut,
Bruno

www.brunomedicina.com

www.businesscoaching.ro

www.firewalking.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

 1. Luciana spune:

  Bruno,

  Ce fericiti trebuie sa fie elevii tai sa aiba asa un profesor. Dar pe de lata parte, si noi ceilalti aflati in alte colturi ale lumii ne bucuram sa-ti citim articolele si sa-ti putem urma indemnurile.
  Multumesc ca ai facut posibila citirea articolelor tale in mod gratuit.

  Multa putere de munca in continuare si multa liniste sa poti aseza pe mai departe in scris ganduri, povete si exemple atat de minunate si folositoare noua tuturor.

  Luciana

 2. Crina spune:

  Este o invatatura extraordinara si chiar ca am dat de ea la timpul potrivit, aveam mare nevoie acum de un sfat de felul acesta, mersi mult Bruno!

 3. Da, adevarat ca e cel mai important lucru. Atunci cand descoperi “diamantul” din tine (sau Sinele) atunci vezi diamantul din fiecare, il poti aprecia si amplifica. E minunat, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *