Ganduri pentru 2008

Publicat: 6 ianuarie 2008
Comentarii: 10 Răspunsuri

ganduri pentru 2008

ganduri pentru 2008

“Se-ntampla atatea lucruri misterioase,
Ca mereu imi vine sa-mi duc mana
La tampla…”
(Marin Sorescu)

Corina m-a rugat sa scriu pentru DaMaiDeparte.ro cateva ganduri de inceput de an. Intre timp, seful meu se opreste sa imi verifice temperatura: sunt cam palida. Ciudat, ma simt bine. Ma gandesc si ma tot gandesc la 2008.

La cat de aproape e de 2012, despre care se tot discuta…,la Dumnezeu, care sta ganditor in fereastra deschisa spre mine (tot Sorescu)… la zapada de afara… in fata careia nu mai m-am minunat ca in copilarie… la toate obiectivele pe care am avut curaj sa le trec pe hartie… ca de exemplu: sa imi imbunatatesc tehnicile de aikido, sa ma inscriu si la un curs de belly dance (cu aikido, e o combinatie… naucitoare, vorba senseiului meu), sa ma certific in NLP, sa citesc x si y carti (mereu am o lista de genul asta)….

La Brasov s-a nascut in inima mea un alt obiectiv pentru anul acesta, cel mai drag si tainic obiectiv al meu. Restul nu mai sunt importante, daca reusesc sa il ating si sa-l traiesc pe acesta.

Cu uimire, mi-am dat seama la Brasov ca tot ce imi doresc pe anul acesta e sa imi deschid inima, sa o simt ca infloreste, calda si puternica si sa ramana asa, egal prin ce evenimente voi trece. Sa se simta prin toti porii mei acest lucru si sa simta si altii. Sa imi straluceasca cald ochii si zambetul meu bun sa topeasca inimile. Sa am vocea calda, plina de iubire, izvorata din inima mea inflorita. Sa fie primavara in mine si in jurul meu. Sa fiu pentru cei din jur ceea ce este apa pentru radacina unui copac uscat.

Asta e obiectivul meu pentru 2008. Celelalte obiective… imi par acum mici pe langa acesta… pentru ca acesta presupune munca multa, rabdare si perseverenta, rugaciune si meditatie… contemplare si deschidere interioara.

Minunata noastra inima

(extras din cartea Legea iubirii, de Jasmuheen, editura ForYou)

In cartea „Solutia HeartMath“ autorii Doc Childe si Howard Martin explica felul in care campurile electromagnetice care radiaza din inima afecteaza campurile din jurul nostru; ele arata, de asemenea, cum sa ne miscam ca sa simtim viata cu natura intuitiva a creierului inimii noastre, mai degraba decat sa functionam numai prin gandirea lineara a creierului din craniu.

Ei spun: “Inteligenta inimii este fluxul inteligent al constientei si perceptiei, pe care il experimentam odata ce emotiile si mintea sunt aduse in echilibru si coerenta, printr-un proces initiat de SINE. Aceasta forma de inteligenta este experimentata sub forma cunoasterii intuitive directe, care se manifesta in ganduri si emotii benefice pentru noi insine si altii.“

Institutul de cercetare HeartMath-despre inima fizica :

♥ Inima fizica bate de o suta de mii de ori pe zi sau de aproximativ patruzeci de milioane de ori pe an sau cu trei miliarde de pulsatii pe parcursul unei perioade de saptezeci de ani.

♥ Ea pompeaza circa patru litri de sange pe minut sau aprox. Patru sute de litri pe ora printr-un sistem vascular care are de doua ori circumferinta pamantului.

♥ Inima incepe sa bata la un fetus nenascut inainte de a se forma creierul.

Inima isi are propriul sistem nervos independent, care este numit “creierul din inima”.

♥ Sunt cel putin patruzeci de mii de neuroni -celule nervoase in inima si acestia comunica informatie inainte si inapoi catre creierul din craniu, pentru a permite o comunicare in doua sensuri intre inima si creierul nostru, cu toate ca inima bate independent de legaturile sale cu creierul.

♥ Cercetarile facute de Joel si Beatrice Lacey de la Institutul de Cercetare Fels, in anii ’70, au descoperit ca atunci cand creierul din craniu trimite semnale inimii, prin sistemul nervos, inima noastra nu se supune automat. Raspunsurile inimii depind de natura sarcinii si de tipul de procesare mentala necesara. Cu toate acestea, creierul se supune tuturor mesajelor si instructiunilor trimise de catre inima, mesaje care ar putea influenta comportamentul unei persoane.

♥ Campul electromagnetic al inimii este de aproximativ 5000 de ori mai mare decat campul electromagnetic produs de creier. El nu numai ca penetreaza fiecare celula a corpului, dar e suficient de puternic pentru a radia in afara, in campul din jurul nostru, o radiatie ce poatre fi masurata de catre magnetometre.

♥ Institutul Fels a descoperit ca bataia inimii nu este doar o pulsatie mecanica, ci un sistem de limbaj eficient, care ne influenteaza perceptia si reactiile. Alti cercetatori au descoperit ca pulsatia ritmica a inimii declanseaza impulsuri neurale ce influenteaza centrii creierului superior care guverneaza procesarea emotionala.

♥ Cercetarea de la IHM a relevat ca emotiile negative intrerup ritmul inimii, incat acesta devine inegal si dezordonat. Ei au descoperit ca emotiile pozitive produc ritmuri armonioase care maresc claritatea mentala a unei persoane, intuitia si capacitatea de a percepe mai limpede lumea, cat si imbunatatirea comunicarii cu altii.

♥ Atunci cand ritmurile inimii noastre devin echilibrate si coerente, fiecare organ al corpului este inundat de evenimente neurale si biochimice ce le imbunatatesc functionarea si sanatatea -de exemplu, daca experimentam compasiunea se ridica nivelul de IgA, un anticorp secretor care mareste rezistenta la boala a sistemului nostru imunitar(imunoglobulina A).

♥Cel mai rapid mod de a armoniza ritmurile inimii umane este de a ne concentra asupra a ceea ce IHM numeste sentimentele esentiale ale inimii -cum ar iubirea si compasiunea.

♥ Marirea coerentei cap/inima necesita reducerea stresului emotional si mental prin monitorizarea si maiestrirea gandurilor si sentimentelor noastre.

♥ Diferenta dintre inteligenta inimii si a capului este ca inima este deschisa la solutii intuitive, iar capul e deschis la solutii logice si lineare. Atunci cand functioneaza impreuna, avem din nou mai multe alegeri in viata si o viziune clara a felului in care sa ne indeplinim visele.

Coerenta dintre cap si inima ne permite sa functionam mai eficient in toate planurile vietii.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *