eu in Univers cate au trebuit sa se intample
Ganduri (in)directe

Eu in Univers. Cate au trebuit sa se intample…

…pentru ca eu sa exist. Pentru ca momentul de fata sa existe.
Pentru ca eu sa intalnesc anumiti oameni. Si nu altii.
Sa traiesc anumite experiente. Si nu altele.
Cine alege? Cine determina din multitudinea de posibilitati existente in univers ceea ce se va intampla? Cata putere de alegere avem sau cat de mult ne place sa credem ca avem puterea de a alege ceva?

eu in univers

Mistere…din Univers

Pentru ca eu sa exist…a trebuit ca mama si tata sa se intalneasca. Pentru asta, a trebuit ca alte doua perechi de oameni  sa se intalneasca, si tot asa, mergand pe linia timpului, pana cand mintea noastra nu mai poate cuprinde in limitarea ei, maretia vietii existente in univers.

Cate renuntari, compromisuri, calcari pe suflet dar si cate bucurii, frumuseti, iubiri impartasite sau nu, implinite sau nu…Cate decizii, cate alegeri, cate indoieli, cate neincrederi, cate tradari…Cata incredere, cata determinare, cata putere, cata dragoste…

Intrebari catre Univers

Deci…cate s-au intamplat pentru ca momentul de fata sa existe, din toata multitudinea de posibilitati…eu, in aceasta casa si nu in alta, in fata acestui laptop, in acest moment, scriind acest text si nu altul.

Eu, iubind acest barbat si nu altul…eu asa cum sunt acum, si nu altfel…
Oare cine m-a dus pe drumul care a facut posibil ca exact acest moment sa existe si nu altul?
Oare, din multitudinea de posibilitati pe care le avem in fata ochilor, ce face posibil ca noi sa facem o anumita alegere care va duce la un anumit rezultat si nu la altul?
Oare noi alegem posibilitatile sau suntem alesi de ele?

Oare avem putere sa determinam ceva din ceea ce vom trai sau trebuie doar sa ne abandonam in fata unei puteri mai mari existente in Univers?

Oare cum dam putere mai mica sau mai mare posibilitatilor care vor determina ca un anumit moment sa fie posibil…

Daca parintii mei n-ar fi facut dragoste exact in momentul in care au facut-o, nu m-as fi nascut eu… Daca acum 60 de ani mama mea ar fi murit asa cum era posibil, eu nu as mai fi existat
Daca acum 70 de ani bunicul meu ar fi fost strapuns de acel glont care i-a trecut pe langa ureche, nimic din toate astea nu ar fi existat

Tu nu ai mai fi acum online, pe site-ul damaideparte.ro, citind acest articol. Nu-i asa ca e incredibil?

viata in univers

Raspunsuri tot de la…Univers

Pentru ca din toate combinatiile de gene posibile in univers, sa apar eu…pentru, ca din toata combinatia de frecvente si energii, sa se concretizeze sufletul meu, asa cum e el…pentru ca viata sa ajunga la mine, exact prin oamenii prin care a ajuns…in fata unei asemenea maretii de necuprins cu mintea, nu poti decat sa devii foarte umil…sa fii recunoscator pentru fiecare respiratie…sa te simti marunt si incredibil de important in acelasi timp.

Pentru ca, da, nu stiu eu prea multe si nu stiu sa raspund la multe din intrebarile pe care le-am adresat astazi mie insami sau universului, insa cu siguranta stiu un lucru:

Da, n-ai niciun merit ca s-au intamplat atatea lucruri care au dus la existenta ta, insa daca atatea s-au intamplat in Univers doar pentru ca tu sa existi, cu siguranta esti al naibii de important:)

Cu drag,
Mihaela Marinas

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

 1. Livia spune:

  Foarte frumos si interesant,eu …acum…aici…..sa citesc acest articol………..Cate s-au intamlat?Doar DUMNEZEU stie…………..

  1. Da, intr-adevar, e miraculos, Livia…Multumim pentru comentariu.

 2. Koscs Margareta spune:

  Se pare ca sufletul își face programul înainte de a se “intrupa”, alegându-și timpul, locul, părinții. Și își urmează programul.
  Dacă are norocul ca aici sa se abandoneze total Lui Dumnezeu, prin intermediul unui ghid spiritual, programul lui se va schimba, în favoarea urcării pe scara evolutiva mai rapid decât prin eforturi proprii. Va incepe cu eliberarea, asta însemnând, neintoarcerea pe Pământ prin Reincarnare și continuarea evoluției, in planul “celalalt”, unde sunt alte “stadii” evolutive…

  1. Multumim, Margareta, pentru aceasta perspectiva frumoasa despre suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *