cuvinte calde
Ganduri (in)directe

Cuvinte calde

cuvinte calde

cuvinte calde

Cand eram mica si aprea cineva nou in grupul nostru, ii puneam invariabil intrebarea: “Ce ai alege intre bani, inteligenta si dragoste?”.

Indiferent de raspunsul la care se incumeta, bietul nou-venit primea aceeasi interpretare “filozofica” care il lasa cu gura cascata: “Eh… fiecare isi doreste ce nu are!”

De ziua mea m-am intrebat ce-mi doresc… de la mine insami. M-am gandit la oamenii pe care ii iubesc cel mai mult: ce au ei diferit fata de ceilalti?

Unul dintre lucrurile pe care am observat ca le au in comun este faptul ca atunci cand imi vorbesc o fac intr-un fel anume: isi descopera plini de sinceritate si incredere sufletul, spun deschis si plin de gingasie ceea ce simt… trec cumva de partea rationala a comunicarii si ajung parca intr-o alta lume, mult mai frumoasa, unde sunt stapane intelegerea, acceptarea, intimitatea, caldura…

Prietena mea S., unul dintre oamenii despre care tocmai am povestit, imi scria acum cata vreme niste cuvinte la care mi-am propus sa ma gandesc de-a lungul intregului an care va urma:

“Am cunoscut odata un baietel – avea 5-6 ani si ochii mari, verzi si un zambet cald – avea un fel de a se apropia de tine, mult, mult, aproape ca-ti atingea sufletul si apoi se uita in ochii tai si-ti cerea linistit ceva, cu ferma convingere ca va primi… Ghici daca i-am refuzat vreodata ceva?! Lumea toata i-as da-o…”

Cred ca mi-ar placea si mie sa ating sufletul celui cu care vorbesc 🙂

Am vazut cu mare bucurie ca si pe Forum scriu astfel de oameni. Mi-as dori sa devenim o comunitate in care sa ne simtim liberi sa schimbam idei intr-o atmosfera plina de respect si toleranta…

Cel putin un cuvant…

de Corina Marin

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *