cand oamenilor le este rusine ca iubesc - iubirea adevarata
Ganduri (in)directe

Cand oamenilor le este rusine ca iubesc…

…inseamna ca ceva, pe acest Pamant, nu este deloc in regula si ca am cam uitat ce este iubirea adevarata.

Ca lucrurile au fost interpretate profund gresit si intoarse impotriva sufletului nostru.

Cand iti este rusine ca inima iti canta de iubire si cand, in loc sa iesi sa-ti strigi iubirea, sa zbori, sa visezi si sa creezi in numele ei, o ingropi si te invinovatesti pentru ce simti…atunci e clar ca, undeva, ceva nu este in regula cu modul in care intelegem, aici pe Pamant, ce inseamna iubirea si care este rostul ei.

Am vazut de prea multe ori oameni simtindu-se vinovati si rusinati de faptul ca iubesc si ca inima lor urla in ei de iubire.

Poate pentru ca acele sentimente nu intra in cerintele standard, nu sunt incadrate in randuiala lumii sau parafate de cerneala omeneasca a unui act.

Poate pentru ca acei oameni nu au suficient curaj sa fie cine sunt.

Poate pentru ca vocile si judecatile celor din jur au atata putere asupra lor, incat nu gasesc curajul sa treaca prin zidul creat de o astfel de perspectiva limitata care inghite si mutileaza suflete.

E nevoie sa invatam sa ne raportam altfel la iubirea adevarata, in orice situatie de viata am intalni-o.

E nevoie sa ne dam seama ca suntem in eroare nu atunci cand iubim, ci atunci cand ne este rusine si ne simtim vinovati ca iubim.

Ce este iubirea adevarata

Desigur, situatiile sunt diverse, iar uneori am ajuns sa ne amagim si cu faptul ca ni se pare ca iubim cand, de fapt, folosim ce credem noi ca e iubire ca pe o alta modalitate de a evita ceva si de a ne pacali.

Insa daca inima iti canta si sufletul iti creste, daca corpul iti curge si sangele iti clocoteste, daca viata ti se pare ca are sens si lumea e un loc frumos si sigur doar pentru ca stii ca cineva sau ceva exista aici pe Pamant, atunci aceea e iubire. De ce sa-ti fie rusine cu asta? De ce sa te simti vinovat?

Prea multi oameni care iubesc cu adevarat se ascund de ei insisi.

E momentul sa ne dam seama ca e ceva in neregula nu cu noi, cei care iubim, ci cu energiile colective care condamna iubirea, care ne incarcereaza in fiecare zi.

Energii cu care noi suntem de acord si carora le dam putere. In fiecare zi in care ne trezim si facem lucruri impotriva inimii noastre, impotriva iubirii.

E nevoie sa invatam sa stam drepti in fata iubirii si sa fim loiali iubirii din inima noastra. Asta este normalitatea. Singura normalitate pe care eu o stiu.

Haideti sa ne recunoastem iubirile, inainte sa murim in interior. Mai intai in fata oglinzii si a inimii noastre. Apoi sa lasam viata sa curga intr-acolo unde ne duce Iubirea.

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *