ce mai inseamna in zilele noastre un barbat adevarat
Ganduri (in)directe

Ce mai inseamna, in zilele noastre, un barbat adevarat?

 

ce mai inseamna in zilele noastre un barbat adevarat
ce mai inseamna in zilele noastre un barbat adevarat

Cu siguranta, trecutul este, mai mult decat prezentul, un martor mult mai transparent in ceea ce priveste definitia unui barbat adevarat.

Lasandu-ne privirea peste umarul generatiilor noastre, multe dintre noi am auzit povestile pe care mamele si bunicile noastre le rememorau cu drag cu privire la barbatii lor.

Poate ca odinioara un barbat adevarat nu avea nevoie de “harti si definitii” pentru a ajunge la inima unei femei.

Sau poate ca lucrurile au fost dintotdeauna astfel, insa ne place sa privim cu jind spre trecut, dintr-o incercare disperata de a nu confrunta prezentul.

Oricare ar fi traiectoria acestei discutii, nu putem vorbi despre barbati fara a aduce in discutie femeile la fel de bine cum nu ne putem referi la femei fara a ne raporta la barbati, indiferent cat de “adevarati” sunt sau nu.

Asadar, articolul de fata nu este despre barbati, ci despre femei si barbati.

Femeile cauta barbati, dar ele mai sunt “femei”?

Femeile cauta barbati, iar barbatii cauta femei.

Dar oare pentru “femeile de succes” de astazi, un barbat adevarat mai este cel care le deschide usile sau care le scoate la o plimbare sub clar de luna?

Oare un barbat adevarat mai este cel care daruieste flori si care este in stare sa o astepte o ora in fata blocului pana ce ea va fi gata de plecare?

Femeile din zilele noastre pot sa-si deschida si singure usile.

Femeile din zilele noastre au glasul atat de ridicat incat nu mai au nevoie de un barbat adevarat care sa le protejeze.

Si tot ele pot deveni atat de multumite cu ele insele incat nu mai au nevoie de un barbat care sa le ofere iubire sau poate chiar o familie.

Sau cel putin asta lasa de inteles…

Sper ca nu ati tras concluzia ca toate aceste afirmatii despre femei si barbati sunt purtate intr-o directie anti-feminista.

Pentru ca, aruncand o privire asupra barbatului modern, cu siguranta nu ne vom simti prea “femei” atunci cand vom vedea ca cel de langa noi este pensat, este intretinut de o femeie sau chiar are nevoie sa primeasca protectia unei femei.

Am putea sa enumeram cateva caracteristici ale unui barbat adevarat, insa oare cat mai sunt ele de valabile in raport cu cerintele noastre cele mai autentice?

Cum mai reusim sa facem diferenta intre ceea ce inseamna un barbat adevarat pentru femei la nivel personal si la nivel social?

Cum stim ca proiectiile pe care le facem la adresa celuilalt reprezinta produsul propriei introspectii si nu cel mai sigur indice ca am cazut in capcana societatii?

Sincer, in zilele noastre, nu mai stim ce mai un inseamna un barbat adevarat sau o femeie adevarata.

Tot ce stim este ca, pe undeva, a avut loc un schimb nenatural de roluri, un schimb in care femeia s-a uitat pe sine, iar barbatul s-a pierdut pe el.

Si nu stim daca aceasta intamplare a avut loc ca urmare a unei dorinte de a integra partea opusa in fiinta noastra sau dintr-o nelamurire a ceea ce suntem.

Femei si barbati, voi ce parere aveti despre acest subiect?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

 1. Roxana spune:

  Dupa casatorie, femeile nu se mai ingrijesc la fel de mult ca inainte, pentru ca nu mai sint interesate sa cucereasca un barbat => barbatul este dezamagit si frustrat si nu-i mai deschide usa => femeile invata sa-si deshida usa, devin independente, puternice si cauta iar un barbat…pe masura lor.

  1. mihai scutaru spune:

   Barbatii conduc lumea dar ei sunt condusi de femei.
   In spatele barbatilor de succes stau femei puternice
   Este o stransa legatura intre barbatii puternici si femeile de succes, un barbat adevarat trebuie sa aiba un comportament pe masura in toate situatiile si in prezenta oricui indiferent de sex sau pozitie sociala. Barbatii adevarati emana si impun respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *