alege-ti bataliile cu grija
Ganduri (in)directe

Alege-ti bataliile cu grija!

A sti sa-ti alegi bataliile in viata este o arta. Pentru ca oamenii de obicei se pierd pe ei insisi in doua tendinte: ori lupta prea mult ori renunta prea usor.

A sti cand sa lupti si cand sa renunti este un act de mare finete, care vorbeste despre cat de mult ne aflam sau nu in contact cu noi insine.

Sunt situatii in care trebuie sa treci cu vederea anumite lucruri si sa nu creezi batalii inutile, pentru ca, poate, situatia respectiva nu merita in acel moment o investitie de energie mare sau pentru ca acel lucru nu va mai conta oricum peste ceva timp, cand vei privi in urma.

Lejeritatea in fata vietii este o calitate care poate ajuta in aceste situatii. A nu face din tantar armasar, a permite curgerea vietii si a lucrurilor in matca lor.

Pentru ca oricum va veni un moment in care amanuntele si bataliile duse doar de dragul luptei nu vor mai conta, ci va conta doar cat de mult ai trait si cat de mult ai iubit.

Va veni un moment in care vom plati pentru energia risipita pe fleacuri, energie care putea fi investita in a ne face viata frumoasa.

Sunt lucruri care trebuie luate asa cum vin, acceptate asa cum sunt si in fata carora lupta este una din cele mai neinspirate decizii.

Bataliile care conteaza

Sunt momente insa in viata in care e nevoie sa onoram energia razboinica din noi. E nevoie sa luptam pentru ce credem, ce simtim, ce suntem.

E nevoie sa impunem limite, sa revendicam ce este al nostru, sa exprimam ceea ce ne anima.

Sunt momente in care nu putem permite sa se treaca peste noi oricum ar fi, doar pentru ca nu conteaza.

La fel cum sunt momente in care perspectiva de ansamblu poate anula perspectiva luptei, trebuie sa avem in vedere si momentele in care perspectiva de ansamblu ne incurajeaza sa ne exprimam prin intermediul energiei razboinice: momentele in care, daca nu facem asta, renuntam la o parte importanta din noi.

Momentele in care ne lasam sufocati, agresati, redusi, micsorati. Momentele in care suntem deconectati de la sufletul nostru si de la puterea noastra. Momentele in care ni se impune din afara cine suntem si ce trebuie sa facem.

Astfel de momente necesita lupta uneori. Necesita curaj, indrazneala, ridicarea vocii, desi gatuita de emotie.

Sunt batalii care merita purtate. Cele din care iesim cu mai multa demnitate si respect fata de noi insine.

Sa avem grija insa, sa nu mergem cu sabia scoasa in fiecare moment, doar pentru ca ar putea sa apara un moment in care sa avem nevoie sa ne luptam.

Sa onoram energia razboinica in aceeasi masura in care onoram pacea.

Sa le folosim cu intelepciune si dozare corecta pe ambele, in adevarul sufletului.

Sa fim autentici cu noi atunci cand le folosim. Sa nu le folosim pentru interese meschine. Sa ne lasam dezvaluiti prin ele, in adevarul sufletului nostru.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *