10 minute de relaxare

Publicat: 30 martie 2007
Comentarii: Fără răspunsuri

10 minute de relaxare

10 minute de relaxare

In ultimele zile am primit de la mai multi prieteni un articol despre felul cum suedezii au refuzat sa se incadreze in ritmul de viata ametitor in care tot mai multi oameni traiesc in ultimii ani.

Intamplator, l-am primit intr-o perioada in care muncesc 12-14 ore pe zi. Pentru mine echilibrul este un lucru important, de aceea timpul meu este de obicei impartit intre familie, munca, prieteni, lucruri care ma incanta (cum ar fi cititul, de exemplu) si odihna. Voi reveni in curand la programul meu obisnuit, iar intre timp lucrez la proiecte care imi plac atat de mult incat fac ca orele fiecarei zile sa zboare pe nesimtite.

In jurul meu vad ca tot mai multi oameni au adoptat acest program pe termen lung. Dupa o perioada (mai mare sau mai mica, in functie de cat de multa pasiune pun sau sunt lasati sa puna in ceea ce fac) ajung sa spuna ca se simt coplesiti de faptul ca, pentru a se adapta vietii de fiecare zi, sunt obligati sa faca tot mai multe lucruri in timp din ce in ce mai scurt.

Am aflat din articolul despre care va povesteam ca, dupa cum descrie revista Business Week in ultimele sale editii europene, s-a nascut chiar o miscare numitia Slow Europe.

“Totul a pornit de la punerea in discutie a grabei si nebuniei generate de globalizare, de dorinta de a avea orice in cantitate cat mai mare opus la a avea calitate a lucrurilor pe care le facem, calitate a nivelului vietii si pana la calitate umana.

Conform revistei Business Week, muncitorii francezi, chiar daca lucreaza mai putin (35 de ore pe saptamana), sunt mai productivi decat colegii lor americani sau britanici. Si germanii, care in multe intreprinderi au introdus saptamana de 28,8 ore de munca, au vazut productivitatea crescand de un laudabil 20%.

Aceasta atitiudine, numita slow attitude, atrage atentia pana si americanilor, discipolii lucrului rapid si imediat. Pe de alta parte, aceasta atitudine fara graba nu inseamna sa faca mai putin, nici sa se obtina calitate si productivitate mai mici, ci mai multa perfectiune, atentie la detalii si mai putin stres.

Acest lucru inseamna o intoarcere la valorile familiei, ale prietenilor, ale timpului liber, ale bunei comoditati, ale vietii in micile comunitati. O intoarcere la AICI, prezent si concret, opus lui GLOBAL, indefinit si anonim. Inseamna a relua valorile esentiale ale fiintei umane, a micilor placeri ale cotidianului, ale vietii simple si ale convietuirii, ale religiei si credintei.

Inseamna un mediu de lucru mai putin coercitiv (constrangator), mai vesel, mai ridicat si totusi mai productiv, mediu in care toti oamenii fac cu placere ceea ce stiu ei mai bine sa faca.”

Unii dintre cei care citesc aceste randuri au o viata armonios impartita intre toate acele aspecte ale vietii care sunt importante pentru ei. Altii se simt constansi sa munceaca mai mult decat pot si mai mult decat vor sa o faca… gandind fie ca daca incetinesc ritmul n-o sa poata face fata nevoilor materiale ale vietii de fiecare zi, fie ca vor trai o stare de disconfort psihic pentru ca se vor simti “ramasi in urma” fata de ceilalti.

Nu mi-am propus sa conving pe nimeni sa-si schimbe felul cum isi imparte cele 24 de ore ale zilei. Eu va propun doar ca timp de 10 minute sa experimentam din nou starea de liniste, gandindu-ne la ce este cu adevarat important…

de Corina Marin

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *