Interviul saptamanii: Cristian Nastase – despre fotografie ca stare sufleteasca

Publicat: 13 septembrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

interviul-saptamanii-cristian-nastase-despre-fotografie-ca-stare-sufleteasca

interviul saptamanii cristian nastase despre fotografie ca stare sufleteascaCristian Nastase respira fotografia. Inspira in timp ce-si fixeaza obiectivul si expira dupa ce te asigura ca a iesit “misto”. Am vazut asta cu ochii mei. Si am mai vazut ca face tot posibilul sa-ti surprinda trairile pentru a te surprinde tu pe tine atunci cand vezi rezultatul. Eu zic ca reuseste. In cele ce urmeaza, va prezentam o frumoasa conexiune intre pasiune, suflet si fotografie:

1. Cum ai descoperit pasiunea pentru fotografie?

In luna martie 2007 mi-am cumparat un aparat foto bridge Sony H5. Vroiam sa fac fotografie nocturna. Mi se parea extraordinar sa poti fotografia peisaje nocturne. In luna iunie am vandut H5-ul si mi-am cumparat un aparat foto DSLR ( Nikon D200 ) pentru a avea control deplin asupra setarilor necesare fotografiei nocturne. Cu timpul, insa, am lasat deoparte fotografia nocturna si m-am orientat spre fotografie umana ( portret, reportaj, sport, eveniment ).

2. Ce stari sufletesti surprinzi prin intermediul obiectivului tau?

Imi plac oamenii. Imi plac starile oamenilor. Toate starile lor. O stare surprinsa bine din punct de vedere fotografic genereaza o fotografie buna.

3. Oamenii pe care ii fotografiezi au tendinta de a se ascunde/ proteja sau iti dau voie sa le surprinzi esenta?

Intrebarea banuiesc ca se refera la fotografia de strada. Pe strada diversitatea este foarte mare. Cu atat mai mare cu cat aglomeratia urbana este mai mare. Foarte multe contraste ( si coloristice, dar mai ales comportamentale ), iar asta este ceea ce caut atunci cand fac fotografie de strada. Caut oameni cu caracter, personalitate fotografica. Cred ca de 3-4 ori mi s-a intamplat sa vina cineva la mine cu ton de cearta reprosandu-mi ca il pozez pe strada. In rest, unii ma vad , altii nu, cu totii mergem mai departe. Un risc pe care mi-l asum. Asta e strada. 🙂

4. Se spune ca oricat de frumoasa ar fi meseria ta, tot ramane loc si pentru rutina. Ai simtit asta in ceea ce te priveste? Daca da, cum ai depasit-o?

Pasiunea este antidotul rutinei. Sunt 2 atitudini care nu se intersecteaza niciodata.

5. Ce ii face pe oameni frumosi atunci cand isi urmeaza pasiunea?

Urmarea pasiunii este oarecum un act de egoism. Pentru ca pasiunea se poate transforma foarte usor in obsesie, iar atunci exista riscul de a-i neglija pe cei din jur. Pe de alta parte, pasiunea iti recreaza caracterul, te face mai creativ, mai viu. Este precum in domeniul financiar/bancar…. cu cat investesti mai mult cu atat rezultatul este mai consistent….

6. Cand ai simtit ca nu mai poti continua si ce te-a determinat sa mergi mai departe?

Am avut destule obstacole de-a lugul timpului. Probabil cel mai dificil a fost acela de a-mi convinge familia ca ceea ce vreau sa fac necesita sprijinul lor, rabdarea lor, increderea lor. Mi-am urmat pasiunea indiferent de obstacole si am depasit acest impas.

7. Care este teama ta cea mai mare?

Rutina. Hahaha. :))

8. Ce sfat le-ai da celor care au o pasiune, insa nu au curajul de a si-o urma?

Pasiunea trebuie sa vina impreuna cu curajul de a o urma. Pasiunea fara curaj este ca si cum ai vrea sa castigi fara a risca.

Pentru a afla mai multe despre proiectele lui Cristan Nastase, accesati http://www.cristiannastase.ro/ si

https://www.facebook.com/cristiannastase

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *