Poate ca multi dintre noi traim cu convingerea inconstienta ca grijile vor impiedica lucrurile negative sa se manifeste
Dezvoltare personala

Efectele grijilor asupra sanatatii noastre

efectele-grijilor-asupra-sanatatii-noastre

efectele grijilor asupra sanatatii noastre

Poate ca multi dintre noi traim cu convingerea inconstienta ca grijile vor impiedica lucrurile negative sa se manifeste in viata noastra.

Este posibil sa credem ca ingrijorarea va determina ca viata noastra sa ia o cu totul alta intorsatura, insa lucrurile nu functioneaza chiar asa.

Cu cat ne vom lasa acaparati de grijile zilnice, cu atat drumul nostru de dezvoltare personala va fi mai anevoios.

Cu cat vom lasa grijile sa-si puna amprenta pe chipurile si sufletele noastre, cu atat ne va fi mai greu sa revenim la o stare de echilibru.

Acest articol este dedicat importantei pe care noi, oamenii, o acordam grijilor, cat si efectelor nebanuite pe care aceasta le ascunde.

Ce se intampla atunci cand ne ingrijoram in mod excesiv?

Atunci cand grijile se strecoara chiar si in activitatile de rutina pe care le avem de realizat, atat corpul, cat si mintea noastra vor fi focusate pe “ceea ce urmeaza sa se intample”.

Astfel, grijile pot conduce la anxietate sau panica. Multi oameni care se ingrijoreaza se confrunta cu o teama nerealista care le creste grijile.

Din pacate, grijile excesive ne afecteaza atat de intens activitatile zilnice ale procesului nostru de dezvoltare personala incat acestea pot interactiona cu apetitul nostru, cu somnul, cu relatiile sau chiar cu performanta la locul de munca.

Ne putem imbolnavi din cauza grijilor?

Grijile excesive si stresul emotional ne pot aduce o serie de probleme de sanatate. Iata cateva dintre factorii care sunt asociati cu grijile:

• Dificultati de inghitire
• Ameteala
• Gura uscata
• Batai accelerate ale inimii
• Oboseala
• Dureri de cap
• Incapacitatea de a ne concentra
• Iritabilitate
• Dureri musculare
• Tensiuni musculare
• Transpiratie excesiva

Desi aceste efecte sunt asociate cu stresul si ingrijorarea excesiva, gradul lor de manifestare depinde de capacitatea noastra de a ne autocontrola si de a face fata factorilor din exterior de care ne simtim atacati.

De asemenea, modalitatea in care alegem sa cooperam cu grijile este cea care ne imbolnaveste sau ne ajuta sa ne mentinem o stare de echilibru.

Fiecare dintre noi a trait o anumita experienta care l-a determinat sa interactioneze cu lumea grijilor.

Fie ca ne referim la cautarea unui loc de munca stabil, fie ca incercam sa intelegem relatia pe care o traim, fie ca starea de sanatate se afla sub semnul intrebarii, cu totii putem deveni prizonierii grijilor.

Tocmai de aceea, este necesar sa gasim o modalitate de autocontrol, cat si puterea de a actiona rapid. Cu cat ne vom lasa mai acaparati de griji, cu atat nu vom mai reusi sa ne conectam la darurile pe care momentul prezent ni le poate oferi.

Daca doriti sa aprofundati acest subiect, va recomandam cu drag cursul nostru online despre ingrijorare. Pentru mai multe detalii, apasati aici.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *