Tehnici de meditatie: meditatia iubirii

Publicat: 14 ianuarie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri

tehnici de meditatie meditatia iubiriitehnici de meditatie meditatia iubirii

tehnici de meditatie meditatia iubirii


Astazi, si in fiecare zi a acestei saptamani, ti se cere sa petreci cel putin 15 minute pentru a patrunde in tacere si a intra in comuniune cu Dumnezeu.

Multor oameni le vine mai usor sa dedice acest timp dimineata, cand se trezesc, inainte de a trece la indeplinirea cerintelor ori asteptarilor de la slujba sau ale vietii de familie. Altii prefera sa dedice acest timp noaptea, inainte de a merge la culcare. Alege o perioada care iti prieste cel mai bine, iar, apoi, lasa ca acele clipe sa reprezinte intalnirea zilnica pe care o ai cu Dumnezeu.

Este important sa mentii aceeasi perioada de timp in fiecare zi, intrucat te ajuta la consolidarea acestei practici in viata. Creezi o noua fundatie pentru existenta ta- prin urmare, cladeste-o bine si solid.

Alege un loc placut din casa, sau din natura, unde sa nu fii intrerupt. Daca vrei, constuieste un altar mic si simplu-cateva pietre la un loc, o lumanare cu cateva flori in jur si betisoare parfumate, daca preferi. Creeaza un spatiu care sa fie sfant pentru tine.

Incepe sa respiri profund- inspirand si expirand prin nari, numarand pana la 5 sau 7, sau pe o durata care sa te relaxeze.

Pe inspiratie, permite-ti sa-ti amintesti: “Dedic acest timp pentru a ma centra in inima inimilor mele, pentru a ma conecta la miezul fiintei mele, acolo unde salasluieste Spiritul lui Dumnezeu.” Iar, pe expiratie, spune: “Renunt la orice griji sau factori de stres care stau intre mine si pacea profunda. Vin la Dumnezeu gol si deschis.”

Pe masura ce respiri si te centrezi, simte caldura si pacea lui Dumnezeu in corpul tau fizic. Simte caldura iubirii si acceptarii neconditionate din centrul inimii si vastitatea si gratia deschiderii lui Dumnezeu din mintea ta. Permitei Spiritului sa se miste prin tine, sa-ti umple fiecare celula a corpului si sa treaca prin piele, pentru a te inconjura pe tine si pe cei cu care iti imparti viata.

Ramai in pace in aceasta clipa. Daca vin judecatile, doar recunoaste-le cu blandete, dar retine ca nu esti aceste judecati. Ramai in energie si in radianta. Pe cat posibil, de-a lungul zilei, adu-ti aminte de unimea cu Dumnezeu. Ori de cate ori esti prins in drama vietii, opreste-te si aminteste-ti de legatura ta cu El. Tu si Dumnezeu nu sunteti separati, intrucat Spiritul lui Dumnezeu traieste in tine si prin tine.

Daca aveti probleme in a lua legatura cu Dumnezeu si cu Sinele vostru esential, incercati urmatorul proces de “a patrunde in comuniune cu Dragostea.”

Intram in constiinta unitatii prin acceptarea vietii asa cum este acum. Pentru a putea intra in aceasta stare de iubire si acceptare neconditionata, permiteti-va sa va cufundati in constienta reflectata de urmatoarele cuvinte:

“Ma pot accepta pe mine insumi asa cum sunt chiar acum.
Ii pot accepta pe ceilalti asa cum sunt chiar acum.
Pot accepta viata asa cum este chiar acum.”

Rostirea acestor cuvinte, atunci cand nu credeti in ele, reprezinta un exercitiu inutil. Asadar, lasati-va sa va cunfundati in constiinta cuvintelor, inainte de a incerca sa le rostiti. Respirati odata cu ele. Meditati asupra lor. Reflectati asupra lor si lasati-le sa se teasa in constiinta voastra, chiar acum. Cand simtiti ca vreti sa faceti ceea ce spun cuvintele, atunci ele capata inteles. Deci, repetati-le pana cand apare acea disponibilitate. Asta inseamna sa va acordati sau sa “vibrati odata cu cuvintele.”
Apoi continuati:

“Sunt demn de a fi iubit si primesc iubire, chiar aici si chiar acum.
Ceilalti sunt demni de a fi iubiti si pot primi iubirea mea, chiar aici si chiar acum.
Iubirea poate fi pe deplin prezenta in viata mea, chiar aici si chiar acum.”

Permiteti ca aceste cuvinte sa va patrunda. Dupa ce o fac, continuati:

“Sunt cel ce aduce iubirea.
Fara prezenta si disponibilitatea mea de a permite iubirii sa vina prin mine, iubirea nu ar putea exista.
Fara prezenta mea, iubirea nu ar putea exista.”

Permiteti ca aceste cuvinte sa va patrunda. Respirati in spatiul acestei constiente. Iubirea vine de la voi, si nu de la altcineva. Apoi continuati:

“Nu pot aduce iubire in viata mea, sau a celorlalti, daca inima nu-mi este deschisa.
Sunt dispus sa respir prin inima mea si sa o simt cum se deschide, chiar acum.
Sunt dispus sa fiu deschis la puterea vindecatoare a iubirii.”

Fiti in constiinta acestor cuvinte, pana cand acestea se dizolva si in propria constiinta ramane doar rezonanta lor. Apoi, veti experimenta extazul comuniunii cu iubirea.

S-ar putea sa va ajute sa scrieti aceste cuvinte si sa le purtati cu voi in portofel sau in portdocument. In acest fel, veti putea sa le folositi nu doar in cele cincisprezece minute formale de meditatie, dar si pe parcursul zilei, atunci cand va descentrati si aveti nevoie sa reveniti la legatura cu Sursa Iubirii din interiorul vostru.

Meditatie extrasa din cartea “Puterea dragostei”, Paul Ferrini, Editura For You

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *