Schimbare de paradigma: de la Ego la Esenta in relatii

Publicat: 10 mai 2018
Comentarii: 1 Răspunsuri

Despre aceasta schimbare de paradigma prin care trecem am mai vorbit si o sa mai vorbim.

Astazi va prezint o perspectiva foarte frumoasa legata de aceasta schimbare de paradigma in relatii, bazata pe idei din cartea “Choosing Love” de Gina Lake.

Ce inseamna aceasta schimbare de paradigma in relatii?

Relationarea din Esenta este foarte diferita de relationarea din Ego. Cand relationam din esenta, sentimentul dominant este acceptarea: le permiti celorlalti sa fie asa cum sunt. De fapt, celebrezi in inima ta felul lor de a fi.

Nu inseamna ca trebuie sa le accepti absolut toate comportamentele, insa sentimentul general este ca sunt ok asa cum sunt. Dragostea inseamna permisiune.

In ego, apare de multe ori cuvantul “daca”: “Daca nu faci aia,  daca nu faci cealalta”…

Cand traiesti in esenta, dragostea este mai puternica decat “daca”. Apoi “daca” castiga teren si dam curs ego-ului din nou.

Aceasta este munca care trebuie facuta  pentru a reusi sa facem aceasta schimbare de paradigma– a reusi sa stam in esenta perioade mai lungi de timp.

Judecata este lucrul cel mai daunator in relatii, ne mentine in Ego, ne mentine separati.

O relatie semnificativa inseamna mai mult decat personalitati compatibile si implinirea dorintelor celorlalti. Ego-ul vrea sa iubeasca pe cineva care indeplineste o lista de criterii.

Dar indeplinirea acestor criterii nu este suficienta pentru a aduce fericire adevarata, pentru ca aceste criterii sunt prea inguste.

Pentru ca noi suntem mai mult decat ego-ul nostru. Ego-ul nostru este sinele fals, sinele conditionat.

Este parte din experienta noastra ca fiinte umane si serveste starii de bine pana la un punct, oferindu-ne instincte primitive pentru supravietuire. Dar nu este capabil sa ne ghideze ca fiinte spirituale.

Conditionarile si iubirea

Greseala pe care o facem adesea este ca ne asteptam ca dragostea adevarata sa se alinieze conditionarilor noastre.

Insa conditionarea noastra nu este un ghid bun pentru a gasi dragostea adevarata. Conditionarea interfereaza cu a gasi dragostea adevarata.

E nevoie sa schimbam conditionarile  pentru a pasi in aceasta schimbare de paradigma si asta nu este lucru usor.

Multi dintre noi avem programe care ne opresc sa avem o relatie semnificativa.  Pana cand procesam aceste programe si putem face alte alegeri, astfel de relatii raman de neatins.

De multe ori avem liste cu calitati pe care le dorim de la un partener. Este de bun augur sa stim ce ne place si ce nu. Sa stim cu ce suntem dispusi sa traim si cu ce nu, insa a folosi aceasta lista ca pe un criteriu absolut nu este folositor.

Calitatile care ofera siguranta si securitate se afla, de obicei in topul listelor. Insa cum ar fi sa construim securitate si siguranta interioara, astfel incat sa nu ne asteptam ca cineva sa ne dea asta cu orice pret?

In acelasi timp, sa ne dam voie sa ne simtim in siguranta langa un partener, fara sa depindem insa de el pentru asta. In asta consta aceasta schimbare de paradigma despre care vorbim.

De la Ego la iubire

Ego-ul ne promite fericire, dar nu ne-o aduce. Esenta este cea care ne poate aduce fericirea. Acea parte flexibila care valorizeaza iubirea deasupra credintei ca lucrurile trebuie sa fie intr-un anume mod.

Dragostea vietii tale s-ar putea sa nu indeplineasca criteriile ego-ului tau.

Dragostea este mai importanta decat orice conditionare. Dar daca pui conditionarile mai presus de iubire, vei pierde iubirea.

Conditionarile atrag judecata si judecata atrage dorinta de a-l schimba pe celalalt. Acest lucru cauzeaza conflict si durere si retragere din relatie.

Multi pierd relatii pentru ca vor ca celalalt sa se conformeze la ceea ce vor ei. Foarte putin probabil sa gasim insa pe cineva care se va conforma unor cerinte stricte.

Ego-ul crede ca stie tot despre relatii si nu se va multumi cu mai putin decat ce stie. Dar ce vrea ego-ul nu este un ghid bun pentru fericire.

Ce vrea ego-ul nu este intotdeauna ceea ce ne face fericiti. Fericirea inseamna sa fim aliniati cu Esenta.

Cand suntem identificati cu esenta, avem tot ce isi doreste si ego-ul: fericire, bucurie, dragoste, pace. Doar ca ego-ul are moduri diferite de a ajunge la aceste lucruri decat esenta.

Cand stam in esenta noastra, stim ca fericirea, bucuria, dragostea si pacea nu vin incercand sa punem mana pe ele. Ele se instaleaza cand observam ca se afla deja acolo.

La final, intrebarea care te va ajuta sa faci trecerea in noua paradigma a iubirii: Pentru tine, ce este mai important, dragostea sau conditionarile? Esti mai dedicat iubirii decat conditionarii?

Bibliografie: “Choosing Love”, Gina Lake

 

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *