Push&pull sau nesiguranta in relatii

Publicat: 19 ianuarie 2016
Comentarii: Fără răspunsuri

Relatiile push&pull se incadreaza in acest scenariu:

Iubesti pe cineva, dar acea persoana te indeparteaza constant, aratandu-ti ca ar vrea ca tu sa pleci. Pleci, insa in secunda imediat urmatoare, incepe sa-ti arate ca te vrea inapoi.

Tu te intrebi de ce te vrea inapoi, dupa ce a vrut sa pleci. Nu te-a respectat atunci cand te-a avut, deci de ce sa se schimbe brusc totul?

In ciuda indoielilor, decizi sa te intorci, doar pentru a afla, inca o data, ca nu esti respectat in acea relatie.

Tiparul push&pull:

Acest scenariu este pus in miscare atunci cand partenerul este nesigur in ceea ce priveste sentimentele fata de propria persoana.

Aceste persoane pot simti faptul ca nu sunt demni pentru ca cineva sa-i iubeasca, ceea ce duce la crearea relatiilor de tipul push&pull.

Aceste persoane stiu ca nu se iubesc pe sine si se gandesc ca si partenerul lor isi va da seama intr-un final ca ei nu sunt demni de a fi iubiti.

Apoi realizeaza ca, deoarece nu se pot iubi pe sine, nu pot iubi nici pe altcineva complet.

Il vor vrea inapoi pe partenerul care a plecat, pentru ca atunci cand acest partener este departe il vor respecta pentru ca a fost suficient de destept sa plece. Cand partenerul se intoarce insa nu va mai exista respect, de data asta pentru ca a fost suficient de naiv ca sa se intoarca.

Cand partenerul este departe, acesta devine cea mai frumoasa si mai minunata persoana. Atunci cand partenerul este departe, va auzi tot ceea ce voia sa auda in timp ce era in relatie. Va auzi lucruri minunate, despre longevitatea relatiei si despre dragostea neconditionata.

Asa ca acum, cand partenerul aude ca este dorit, incepe sa se simta valorizat, lucru pe care l-a dorit de la bun inceput. Acum cand partenerul cu tiparul push&pull s-a schimbat, celalalt se intoarce, fiind insa apoi surprins cand se afla in aceeasi pozitie de dinainte, motiv pentru care a plecat in prima instanta. Si jocul continua.

Pe masura ce timpul trece, daca esti intr-o relatie de tip push&pull, vei afla ca nu esti respectat si vei pleca din nou. Acest mod de a pleca si de a veni inapoi devine un ciclu de push&pull. Nu stii cum sa pleci si nu stii nici cum sa ramai. Asta poate dura o viata sau poate dura pana cand un partener creste suficient de mult si decide sa plece permanent.

Partenerul care este pusher si puller este binevoitor atunci cand vii si atunci cand pleci. Insa atunci cand incepi sa crezi ca sunteti stabili, se creeaza o drama care te va indeparta.

E bine sa stii faptul ca acest comportament nu-ti apartine tie. Este un comportament determinat de insecuritatea persoanei si de lipsa de iubire de sine si va fi la fel indiferent cu cine va fi aceasta persoana.

Am observat ca atunci cand oamenii au probleme in casnicie, unul sau ambii au acest tip de personalitate. Casniciile lor sunt cele in care totul pare grozav pe dinafara, stralucitor si nou. Dincolo de asta insa, este povestea reala care apare o data ce partenerul sanatos decide sa mearga in viata sa.

Daca te afli in aceasta situatie cu partenerul si il iubesti, poate e momentul sa mergeti la consiliere,  astfel incat partenerul sa poata incepe sa constientizeze ca el e cel ce cauzeaza acest tipar.

Insecuritatea nu poate fi vazuta. Credem ca este un lucru normal pentru ca este comuna, dar in realitate este un catalizator pentru cresterea noastra.

Cand consideri insa ca ai crescut dincolo de acest catalizator, este momentul sa cresti dincolo de o astfel de relatie push&pull.

Sursa: www.omtimes.com

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *