Perioada sabatica a relatiilor noastre

Publicat: 29 ianuarie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

Poate ca din cand in cand avem nevoie cu totii de o perioada sabatica in relatiile noastre, indiferent de natura lor.

perioada sabatica

Poate ca din cand in cand avem nevoie cu totii de o perioada sabatica in relatiile noastre, indiferent de natura acestora.

Iar cand ma gandesc la o perioada sabatica nu ma refer la fuga de responsabilitatile pe care le implica o relatie si nici la eliminarea treptata a celorlalti din viata noastra.

Personal, consider ca perioada sabatica este o pauza constructiva in care ne permitem sa petrecem mai mult timp cu noi insine, cu gandurile si cu intentiile noastre.

Da, acestea sunt cuvintele cele mai potrivite pentru diferite etape ale vietii noastre: sa ne permitem.

Pentru ca de obicei nu ne permitem.

Din contra, de foarte multe ori, oferim fiecare bucatica din noi insine chiar daca nu mai avem resursele necesare pentru a-i sustine pe ceilalti.

Poate ca intr-o perioada sabatica, le-am spune sincer parintilor ca nu le mai putem fi confidenti.

Sau partenerului de viata ca incercam sa avem putina grija si de noi insine.

Sau prietenilor ca dorim sa terminam un proiect pe care de multa vreme dorim sa il vedem materializat.

Sau poate le spunem pur si simplu ca avem nevoie de o pauza.

O pauza in care ne reintalnim cu bucatelele respinse din fiinta noastra pe care nu le mai putem neglija.

O pauza in care incercam sa regasim gustul libertatii si sa-l redefinim.

O pauza in care pentru o zi intreaga putem face o activitate marunta care ne umple sufletul de bucurie.

O pauza in care uitam ca suntem conectati cu cei din jur prin Internet si in care incercam sa ne conectam cu noi insine.

Parca o perioada sabatica nu suna atat de rau, nu-i asa?

Pe de alta parte, contradictiile intrinseci ma determina sa mut accentul acestui articol intr-o zona care da nastere indoielii si altor intrebari de tipul:

Daca avem nevoie de o perioada sabatica, oare acest lucru arata ca nu avem capacitatea de a pune limite in relatiile noastre?

Daca tanjim dupa o pauza, oare nu reusim sa impunem respect celorlalti astfel incat ei sa tina cont de dorintele noastre?

Daca avem nevoie de aceasta perioada de timp, oare vom fi condamnati de oamenii din jurul nostru ca am disparut pentru o vreme?

Poate ca aceste intrebari isi au rostul pana in momentul in care observam daca dorinta noastra de a ne retrage este una profund interioara.

O data ce acest aspect este stabilit, nu vor mai exista alte dileme.

Poate ca o perioada sabatica luata cu moderatie atunci cand este cazul ne-ar invata ca este perfect in regula sa petrecem timp cu si pentru propria fiinta.

Si poate ca ar indeparta semnul egalitatii intre a avea grija de noi insine si un egoism nemasurat.

Si cel mai frumos lucru ar fi reintoarcerea la lucrurile simple care ne ofera momente atat de pretioase…

Voi ce ati face intr-o perioada sabatica?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *