Pentru barbati: cum sa iubesti o femeie greu de iubit

Publicat: 7 ianuarie 2016
Comentarii: 7 Răspunsuri

Zilele trecute am primit de la o prietena un articol pentru barbati dar si pentru femei in egala masura, care incepea cu urmatoarea intrebare: “Oare insecuritatile barbatilor le invata pe femei ca nu sunt suficient de bune?”

Mi s-a parut o viziune interesanta, asa ca am continuat sa citesc articolul. Vorbeste despre diferenta de perceptie si uneori de stadiu de dezvoltare interioara dintre femei si barbati si despre incapacitatea de a gestiona aceste diferente cu maturitate si asumare.

Vorbeste, atat pentru barbati cat si pentru femei, despre proiectii, invinovatire, vina, lipsa de apreciere si autoapreciere. Pe scurt, despre tot ce poate sta in calea iubirii.

Iata mai jos articolul tradus, pentru cei care vor sa citeasca un articol pentru barbati si pentru femei, scris dintr-o perspectiva provocatoare si interesanta:

“ Auzim foarte des femei care spun, indiferent cat sunt de destepte, de amuzante, de succes sau de atractive: <Nu sunt suficient de buna pentru a fi iubita.>

Dintr-o anumita perspectiva, este dificil sa intelegem cum au ajuns ele la aceasta concluzie. Cum de nu pot aceste femei vedea tot ceea ce au de oferit unui partener?

Pe masura ce ascult povestile lor insa, incep sa vad de ce au ajuns ele sa creada asta. Pentru ca barbatii le-au spus asta. Din nou si din nou.

Sunt convins ca, pentru barbati, afirmatia mea este contrarianta si multi ma vor si contrazice, sustinand ca nu au spus niciodata unei femei ca este greu de iubit. Si probabil ca este adevarat…cel putin nu cu cuvintele astea.

Dar cum ramane cu celelalte cuvinte spuse? Cati dintre barbati au spus macar o data unei femei ca este foarte emotionala, ca reactioneaza exagerat, ca cere prea mult, ca are standarde prea mari, ca este nebuna, controlatoare si irationala? Sau ca nimeni, niciodata, nu se va putea ridica la asteptarile ei?

Si daca aceste comentarii nu sunt suficiente, uneori barbatii le intaresc cu afirmatii de genul: “O relatie buna nu ar trebui sa necesite atata munca. Nu trebuie sa vorbim despre tot. Nu ar trebui sa fie atat de multe suisuri si coborasuri…de ce nu putem doar sa fim fericiti? Ea vrea doar sa se planga, in timp ce eu vreau sa repar situatia prin care ea trece. Imi petrec timp cu ea atunci cand ne uitam la televizor sau cand joc jocuri video in aceeasi camera cu ea, cat de mult timp mai vrea sa petrecem impreuna?”

In loc sa fie autentici si sa-si asume “Nu vreau acelasi lucruri de la o relatie ca tine”, mult prea des barbatii simt nevoia sa-i spuna femeii ca ceea ce isi doreste ea este gresit. Incadrat astfel, cum poate auzi femeia altceva decat “esti greu de iubit?”

Ceea ce se trece cu vederea este faptul ca putem sa descriem perspectiva masculina astfel:

“Nu vreau sa fac munca necesara pentru a fi in relatie cu cineva atat de destept, puternic si acordat cu emotiile sale precum esti tu. Nu vreau sa trebuiasca sa fiu provocat sa tin pasul cu tine. Vreau calea usoara. Nu vreau sa trebuiasca sa devin suficient de vulnerabil pentru a ma conecta emotional cu tine sau pentru a fi prezent complet langa tine.”

Si de fapt, asta este esenta criticilor adresate femeilor. Nu e vorba de faptul ca femeile exagereaza. Este vorba de faptul ca unii barbati nu vor sa faca munca necesara pentru a fi cu o femeie puternica, desteapta si independenta. 

Si pentru a continua sa-si hraneasca ego-ul, sustin ca partenera nu este o persoana normala. Astfel, isi justifica lipsa de disponibilitate de a munci mai mult pentru a ramane in relatie.

Partea dificila este ca multi ies basma curata din aceasta situatie. Si acest tipar continua de atat de mult timp, incat multe femei au ajuns sa creada acest lucru. Astfel isi diminueaza puterea, nu isi arata inteligenta si personalitatea pentru ca au fost invatate ca barbatilor nu le va placea acest tip de comportament.

Iar pentru barbati devine mai usor sa se foloseasca de faptul ca unele femei se diminueaza in acest fel ca pe o dovada ca celelalte femei, care indraznesc sa fie ele insele, cer prea mult. Este un cerc vicios si pentru barbati dar si pentru femei

Si din pacate, merge si la urmatorul nivel, atat pentru barbati cat si pentru femei. In ciuda faptului ca barbatii nu vor sa faca munca necesara pentru a fi cu aceste femei, ei continua sa fie atrasi de femeile puternice, destepte, inteligente, pasionale si autentice. Barbatii vad energia pozitiva, focul si autenticitatea si vor sa faca parte din acea energie. Vor orbita in jurul acestor femei doar pentru a fi in jurul lor.

Cand acesti barbati realizeaza insa ca acest gen de femei au nevoie de mai mult decat sunt ei dispusi sau dornici sa ofere, acest lucru nu se termina prea bine. Atractia va fi inca acolo, dar pentru barbati va fi greu de acceptat ca lipsa efortului lor este problema, asa ca mai degraba vor critica femeia pentru ca are acele trasaturi care au facut-o atractiva inca de la inceput.

Asa ca unii barbati pur si simplu se evapora, lasand femeia sa creada ca este imposibil de iubit. Altii se intorc la acuzatiile ca este vina ei, spunand femeii ca vrea prea mult si ca nu este rezonabila.

Apoi sunt barbatii care se grabesc sa intre intr-o relatie. Daca femeia spune “Nu”, el se va intoarce la acuzatiile conform carora ea nu-si va gasi niciodata un barbat pe masura ei. Daca spune “Da”, barbatul se asigura ca elimina competitia si va adauga alte clauze la arsenalul prin care se apara sa nu faca efort pentru relatia respectiva.

In orice sens s-ar desfasura insa, cercul vicios este perpetuat. Femeilor carora nu le este frica sa arate ca au inteligenta, pasiune, putere si autenticitate li se spune ca sunt greu de iubit.

Pentru barbati si femei constiente

Nu trebuie sa fie insa asa. Pentru ca mai exista un alt tip de barbat.

Unul care considera ca intr-o astfel de femeie merita sa investesti timp si sentimente. Ca a avea o astfel de femeie in viata lui il va face un barbat mai bun. Ca exista o valoare imensa in a munci cu tine. Ca o astfel de relatie nu numai ca merita efort, dar este diferita de orice altceva va experimenta in alta parte.

Iar daca, ca barbat, nu vrei sa investesti in efortul care e necesar sa ai langa tine o astfel de femeie, asuma-ti alegerea. Spune-i ca nu vei munci pentru a avea acel lucru care te atrage la ea.

In loc sa-i spui ca ea este de vina, recunoaste cu respect ca nu esti interesat sa investesti in relatia cu ea. Nu-ti proteja egoul, zdrobindu-l pe al ei.

Pentru ca, intr-un final, ce fel de barbat vrei sa fii?”

 

Sursa: http://goodmenproject.com/

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *