O zi obisnuita in relatia de cuplu

Publicat: 17 ianuarie 2011
Comentarii: Fără răspunsuri

O zi obisnuita in relatia de cuplu - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Cum incepe o noua zi intr-o relatie de cuplu? Barbatul o priveste pe femeie, femeia pe barbat, si chipurile lor se lumineaza. Se bucura unul de altul. Nu e acesta un inceput frumos pentru o noua zi intr-o relatie de cuplu? Expresia cea mai frumoasa a iubirii apare atunci cand ne bucuram de partenerul nostru.

Deci asa incepe o noua zi intr-o relatie de cuplu. Partenerii se privesc si se bucura de celalalt, asa cum este el. Exact asa cum este el. Din faptul acesta decurg toate celelalte. Asta este fericirea, bucuria reciproca, bucuria pentru celalalt si ceea ce decurge din aceasta bucurie, anume faptul de a da si a primi. Atunci ziua nu va fi indeajuns de lunga, pentru ca in permanenta ceva nou circula intre cei doi. Iar asta inseamna a evolua si a acorda prioritate procesului de dezvoltare personala.

Dupa decenii de observatii amanuntite si mai multa experienta, esenta fericirii mi s-a dezvaluti in trei cuvinte. In aceste cuvinte, descoperite si rostite la timpul potrivit, rezida taina fericirii in relatia de cuplu.

DA

Asociez primul dintre aceste cuvinte cu inceputul unei zile noi in relatia de cuplu. In ce fel ne putem bucura de celalalt? Prin faptul ca il acceptam asa cum este. Aceasta bucurie este molipsitoare chiar si pentru partener. Cuvantul din spatele ei este : “Da”. Da pentru partener, da pentru mine, da pentru situatia noastra asa cum este, da pentru fericire.

Uneori fericirii i se impotriveste o anumita conceptie.  In societatea actuala suntem nevoiti sa platim pentru absolut tot. Multi isi inchipuie ca nu poate fi altfel, ca suntem nevoiti sa platim pentru orice. De aceea incep sa plateasca si pentru fericire. In loc sa-si priveasca partenerul si sa se bucure de el, intind mana catre portofel pentru a-si plati fericirea. Prin asta pierd din vedere partenerul si astfel fericirea insasi. Ii vezi tinand in mana doar cativa banuti, tot ce a ramas din bucuria si fericirea lor.

Eexista o pornire adanc statornicita in noi, hranita cu ideea ca trebuie sa platim pentru tot ceea ce primim, si mai ales pentru fericire. Dar cand, in cele din urma, se pare ca am platit indeajuns de mult, fericirea ne scapa printre degete.

Conceptia ca trebuie platit pentru orice se extinde si la Dumnezeu. Prin sacrificii, pelerinaje, donatii si toate celelalte ii platim lui Dumnezeu fericirea daruita. Se bucura El cand ii platim? Iata o idee cat se poate de ciudata.

La unul din cursurile mele a venit o persoana care tocmai isi cumparase un Mercedes. Dar era convinsa ca nu ar fi trebuit sa faca asta. Era pentru el o fericire prea mare. In familia lui nu se cumpara decat Wolkswagen si doar modele mai vechi. Intr-o zi, pe autostrada, cineva l-a lovit din spate. Atunci omul nostru a rasuflat usurat. A platit in sfarsit pentru fericirea dobandita.

Vi se pare ceva cunoscut? Lucruri ca acesta se petrec zilnic. Multi dintre noi nu fac altceva decat sa plateasca. Platesc pentru fericirea si pentru vinovatia lor.

Te rog

Cand barbatul o raneste pe femeie, de exemplu printr-o remarca rautacioasa, ii pare rau si plateste pentru asta. Nu se simte in largul lui. Astfel ispaseste pentru ceea ce a facut. Cum putem scapa de aceasta ispasire? Printr-un singur cuvant.

Prin urmare barbatul a ranit-o pe femeie. A neglijat-o. A uitat chiar ziua ei de nastere. Asta e un lucru rau. Unii barbati uita de aniversarea casatoriei. Atunci femeia se uita la barbat si e trista. Ce ar trebui sa faca el? Sa ispaseasca prin ceva? Sa se bata cu pumnii in piept? Nu. El se uita la femeie si ii spune: “Te rog. Imi pare rau.Te rog.“ aAunci inima femeii se deschide si fericirii ii surade sansa din nou.

Multumesc
Am numit doua din cele trei cuvinte fermecate ale fericirii: da si te rog. Exista un al treilea cuvant cu o frumusete aparte. El se cheama “Multumesc”. Intr-o relatie de cuplu exista zilnic sute de ocazii de a ne bucura de ceva si de a spune “multumesc.” Si de o parte si de cealalta.

Iata cele trei cuvinte magice pentru o relatie de cuplu fericita si implinita. Din ele ne putem inspira, chiar si atunci cand greutatile ne coplesesc.

Dezamagirea

Cum devine cineva dezamagit de partenerul sau? Atunci cand asteapta din partea lui ceea ce el nu poate oferi.
Are o asteptare ce depaseste lucrul obisnuit, cu privire la celalalt. O astfel de asteptare vine, de obicei din copilarie. Adesea era o asteptare cu privire la mama. Si iata ca apoi devine brusc o dezamagire.

Exista un exercitiu pentru a scapa de aceasta dezamagire. Am putea sa ne asezam la birou, sa luam cinci coli albe, si, cu gandul la partenerul nostru, sa scriem tot ceea ce el ne-a daruit. Cinci pagini lungi dar care nu ajung defel. Cu cat scriem mai mult, cu atat mai mult ne luminam.

Extras din “Fericirea care dureaza”, Bert Hellinger, editura Cartea Daath

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *