luna februarie este despre iubire
Relatii

Luna februarie este despre Iubire

La nivel energetic, luna februarie este despre iubire. 

“Nu este vorba despre a gasi iubirea, ci despre a identifica toate barierele din interiorul tau pe care le-ai construit impotriva iubirii.” ~ Rumi

Pentru a imbratisa complet aceasta energie universala puternica, mai intai trebuie sa stim cum sa incorporam iubirea.

Inainte de a oferi iubire cuiva, mai intai avem nevoie sa ne dam seama cum sa fim Iubire. Energiile din luna februarie sunt aici sa sprijine acest proces.

Multora dintre noi li se pare dificil sa ramana intr-un loc de iubire. Pentru ca in majoritatea timpului auzim acea voce din capul nostru care ne spune ca nu suntem suficient de buni pentru Iubire. Si ca cei din jurul nostru nu sunt suficient de buni pentru iubire. Rezultatul acestui proces este pierderea conexiunii intuitive cu centrul inimii care ne conecteaza pe toti.

De aceea este vital sa invatam sa ne acceptam asa cum suntem. Luna februarie ne reaminteste acest lucru. Iubirea de sine si acceptarea anuleaza fricile care cauzeaza separare si deconectare.

Luna februarie: luna iubirii

Februarie, luna iubirii, restabileste energia curgerii si a deschiderii in momentul prezent. Astfel incat sa ne dam voie sa simtim caldura iubirii care arde in inima noastra. Sa simtim iubirea crescand in noi. Pana cand devine prea mult pentru piepturile noastre sa o contina.

Din momentul in care incepem sa simtim acea iubire in celulele corpului, putem sa impartasim aceasta energie vibrational inalta cu cei din jur, in orice situatie.

E nevoie mai intai de constientizare, pentru ca apoi sa devina o stare naturala de a fi.

Dificultatile din relatiile noastre vin din faptul ca percepem cealalta persoana ca pe o entitate separata de noi. Atunci cand exista conflict, cream in mintea noastra o separare care ne spune: eu sunt intr-un fel iar persoana cealalta este opusul.

Certurile si resentimentele scapa de sub control si nu ii mai percepem clar pe ceilalti. Am blocat in mod subconstient conexiunea suflet la suflet si am uitat temporar ca suntem cu totii unul.

Acest tip de gandire creeaza obstacole energetice intre noi si cei pe care ii iubim. Ne impiedica sa simtim intuitiv emotiile, astfel incat sa empatizam si sa intelegem de unde provin ele. De fapt, ne permite sa facem cativa pasi in pantofii celor pe care ii iubim, astfel incat sa avem o perceptie mai profunda asupra modului in care oamenii simt.

In mod realist, diferentele sunt in minte. Vedem cealalta persoana ca fiind separata, pentru ca trasaturile lor de personalitate sunt diferite de ale noastre sau pentru ca se exprima in feluri in care noi nu ne exprimam. Suntem cu totii creaturi care impartim aceeasi planeta. Toti venim din aceeasi energie universala.

Cand acceptam acest lucru si ne plasam dincolo de diferente, in inima, inima se va deschide si ii va putea cuprinde pe ceilalti in ea.

Iubirea neconditionata

Cand lasam iubirea sa curga libera, simturile noastre intuitive incep sa functioneze. Cand ne separam de ceilalti, dragostea noastra este blocata. Intuitia, compasiunea, intelegerea si empatia devin si ele blocate.

Sa ne aducem aminte de un moment in care ne-am indragostit pana peste cap. Inimile noastre tanjesc dupa dorinta de a da si a primi dragoste. Iubirea este tot ce avem nevoie ca sa supravietuim.

Cand plutim la inaltime, suntem mult mai pregatiti sa ne acceptam unii pe ceilalti la modul deschis. Asteptarile noastre nerealiste si critica dispar. Suntem mai intelegatori cu defectele si imperfectiunile noastre si ne angajam in ceva ce seaman mai mult cu iubirea neconditionata.

Cand iubirea este pusa in scaunul soferului, comunicam mai respectuos, ne tratam unii pe ceilalti cu grija si atentie si avem mai multa consideratie si compasiune in fiinta noastra. Luna februarie ne aduce aminte de acest lucru.

Este mai usor sa ne conectam cu ceilalti emotional, mental si fizic, atunci cand suntem angrenati si operam din acel nivel de iubire.

Pericolul iubirii?

Acest nivel de iubire poate fi perceputa ca periculoasa de multi dintre noi. In special de cei care nu au primit lucruri neconditionat in viata lor. Multi se feresc sa ofere iubire pentru ca atunci cand fac asta, incep sa simta durerea Ego-ului. Atunci incep sa plaseze asteptari nerealiste si cereri inadecvate in aceeasi directie in care ofera Iubirea.

Acest lucru vine partial din credinta ca avem la dispozitie doar o cantitate limitata de iubire de oferit si daca oferim prea mult, ne vom goli rezervorul.

Intr-un fel este adevarat. Pentru ca nu putem sa oferim la infinit ceva, daca nu stim cum sa ne umplem rezervorul. Acest rezervor poate fi umplut insa in orice moment. Atunci cand stim cum sa reumplem rezervorul, nu exista nicio limita a ceea ce oferim si primim.

A alege sa ne mentinem inimile deschise astfel incat sa fim un canal de iubire nu este mereu usor. Cere sa fim vulnerabili si puternici pentru a face fata incercarilor ego-ului de a ne convinge ca ar trebui sa oferim iubire doar celor care au castigat-o sau celor care ne ofera si ei iubire la schimb.

Iubirea si conditionarile fricii

Aceasta este frica noastra care vorbeste. Pentru ca multi dintre noi am fost conditionati sa credem ca dragostea trebuie oferita doar atunci cand stim ca persoana careia i-o oferim simte la fel.

La un alt nivel insa, nu conteaza daca altcineva este receptiv sau nu la iubirea pe care o impartasim. Nu conteaza daca ceilalti merita sau nu iubirea noastra, daca au castigat-o sau nu. Iubirea este despre noi si pentru noi – nu este despre a o da altora. Suna ca un concept egoist, insa nu este.

Daca nu generam iubire in interiorul nostru, nu este posibil sa-i iubim pe ceilalti fara limite. Ceilalti oameni vor fi capabili sa primeasca iubirea noastra cu adevarat, doar atunci cand aceasta va straluci din interiorul nostru. Atunci cand iubirea se extinde din interior inspre in afara, ii va atinge si pe ceilalti.

Nu este egoist sa invatam ce inseamna iubirea interioara si sa ne focalizam atentia pe a sustine aceasta iubire. Fara acea iubire interioara, abilitatea noastra de a-i iubi pe altii este limitata. Daca fiecare persoana de pe planeta s-ar iubi pe sine, intreaga lume ar straluci.

Iubirea, dincolo de asteptari

Cand plasam cerinte si asteptari asupra iubirii si cand incercam sa o directionam acolo unde credem ca va fi primita cel mai bine, aceea nu este iubire. Este un contract care duce la durere si dezamagire constanta, atunci cand cei din jurul nostru nu raspund in felul in care speram sa o faca. Sau atunci cand nu traiesc conform asteptarilor atasate iubirii noastre.

Daca ne este frica sa petrecem mai mult timp iubind o anumita persoana, si nu ne simtim valorizati si impliniti in acea relatie, atunci avem nevoie sa generam si sa radiem mai multa iubire, nu mai putina.

Cand iubim complet si pur, fiecare relatie care nu rezoneaza cu aceasta energie va fi respinsa in mod natural si conexiunea se va disipa.

Este unul din motivele pentru care oamenii aleg sa joace la scara mica, pentru ca sunt terifiati sa piarda relatiile si oamenii din jur cand fac aceasta schimbare. Este si unul din motivele pentru care cei care aleg sa vibreze constient la acest nivel inalt se pot simti singuri – pentru ca nu toata lumea in viata noastra se simte confortabil sa stea pe langa cineva care incorporeaza iubirea adevarata.

Daca nu alegem sa infuzam intreaga noastra fiinta cu dragoste, continuam sa repetam tipare disfunctionale si sa ramanem in relatii cu oameni care ne apasa ranile nevindecate. Vom continua sa ne negam insasi esenta noastra, care este iubirea.

Luna februarie: curajul de a spune Da iubirii

In luna februarie vom simti o energie revolutionara, care ne da curajul si convingerea de a avea incredere absoluta in abilitatea de a ne abandona, complet si fara conditie.

Energiile din luna februarie ne vor aduce aminte sa avem incredere ca suntem toti iubire si ca avem multe de oferit – trebuie doar sa stim cum sa accesam acel lucru si sa il lasam sa curga.

Februarie va aduce o transformare prin care vom invata sa ne veneram si sa descoperim forta nelimitata a iubirii din interior, pentru ca apoi sa ii permitem sa infuzeze toate aspectele vietii noastre.

Si lumea noastra are nevoie de acest fel de iubire neconditionata, mai mult decat orice acum. Are nevoie de oameni care sa invete cum sa se umple de iubire, astfel incat sa imprastie aceasta iubire in fiecare colt al Pamantului.

Sursa: elephanjournal.com

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Magdalena spune:

    Doamne ajuta. Așa să fie.

  2. Lucia spune:

    Mihaela multumesc pentru mesaj , din nou la timp cu lamuriri in ceeace ma priveste , traiesc schimbari rapide si frumoase ,nici nu am timp sa inteleg ce mi se intampla,!!! Norcul meu ca mi tea scos dumnezeu in cale sa ma faci sa inteleg ce si de ce mi se intampla toate, asta inseamna ca esti ghidul meu nr 1!😊❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *