Relatii

Iubirea – energia transformatoare a relatiilor noastre

iubirea-energia-transformatoare-a-relatiilor-noastre

iubirea energia transformatoare a relatiilor noastre

In timpul sedintelor de constelatii familiale, putem observa ca exista doua modalitati de a privi relatiile noastre: nivelul egoului si nivelul sufletului.

Aspectul cel mai intalnit la nivelul egoului este reprezentat de povestile pe care ni le spunem despre noi insine. Iata cateva exemple de astfel de povesti:

“Sotul meu m-a tradat.”

“Copilul meu este foarte dificil.”

“Mama mea l-a determinat pe tatal meu sa se sinucida.”

La acest nivel, iubirea se lasa cu greu observata deoarece analizam totul din perspectiva victimei sau agresorului.

Victimele sunt inocente si nevinovate, iar agresorii sunt reprezentati de vinovatii care sunt responsabili pentru suferinta celor dintai.

Motivul pentru care multi dintre noi nu reusim sa simtim iubirea subtila a relatiilor noastre este faptul ca ne-am rostit in mod repetat aceste povesti incat am ajuns sa le credem.

Cu toate acestea, povestile nu sunt “adevarate”.

Ele reprezinta doar interpretarea evenimentelor in care am fost implicati. Povestile noastre nu sunt decat gandurile noastre despre ceea ce s-a intamplat.

Constelatiile familiale ne ajuta sa surprindem iubirea regasita in relatiile noastre pentru a inlatura stratul gros de judecata care ne orbeste sufletul.

Ele incearca sa descopere structura campului energetic al unei familii care a determinat membrii acesteia sa devina victime sau agresori pentru ca mai apoi sa gaseasca o posibila cale de vindecare.

Cel de-al doilea nivel al relatiilor noastre, nivelul sufletului, este caracterizat de iubirea pura, lipsita de judecata sau pedeapsa. La acest nivel, iubirea inseamna responsabilitatea propriilor fapte, ganduri sau gesturi.

Astfel, in loc sa cautam vinovatul, reusim sa privim dincolo de aceasta eticheta.

Exista diferite evenimente care au avut loc in familiile noastre cu mult timp inainte de a ne naste, dar care ne determina astazi sa actionam intr-o modalitate pe care mintea noastra constienta nu o poate controla.

Desi lucrurile functioneaza astfel, la acest nivel nu cautam scuze. Nu incercam sa-i blamam pe cei dinaintea noastra pentru ceea ce traim noi.

Tot ceea ce purtam in fiinta noastra este un sentiment de responsabilitate.

Astfel, nivelul la care apare iubirea ne ajuta sa transformam afirmatiile de la inceputului articolului in intrebari de tipul:

“Ce s-a intamplat in familia mea sau in familia sotului meu astfel incat el a ajuns sa ma tradeze?”

“Care este elementul din campul energetic al meu si al sotului meu care ne determina copilul sau fie atat de dificil?”

“Ce s-a intamplat in familia tatalui meu incat el a horatat sa-si puna capat zilelor?”

La acest nivel, iubirea este singurul sentiment care ne poate ajuta sa intelegem experientele vietii noastre si poate chiar sa gasim o modalitate de vindecare a acestora.

Resurse: “Family Constellations – A practical guide to uncovering the origins of family conflict”, Joy Manne, PhD

Daca doriti sa aflati mai multe despre metoda de constelatii familiale, va asteptam la workshopurile noastre sau la sedintele individuale de constelatii familiale.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *