Relatii

Iubire, relații, sexualitate în noua paradigmă

Iubire, relații, sexualitate: Da, în adâncul inimii, vrem să le avem pe toate cele de mai sus, pe cât posibil într-un singur loc. Vrem să trăim Iubirea, într-o relație în care să fim primiți în totalitatea noastră și în care să ne desăvârșim exprimarea sexualității în serviciul sufletului și a căii noastre celei mai înalte. Acesta pare a fi în acest moment stadiul spre care ne îndreptăm, stadiul în care omenirea va ajunge în noua paradigmă relațională – a relațiilor conștiente, ca expresie a potențialului nostru cel mai înalt.

Dar e important să înțelegem că, pentru a ajunge să le avem împreună – Iubire, relație și sexualitate sănătoasă – e nevoie să facem diferența între ele.
Să vedem prin ce sunt diferite, pentru a putea să le aducem împreună. Și să la curățăm pe fiecare dintre ele de toate condiționările și limitările vechii paradigme.

Vechiul model distorsionat și vechiul template al relațiilor a adus atât de multă confuzie între acești termeni încât mulți dintre noi nu se mai pot raporta într-un mod liber la niciunul din acești termeni. De la atâtea limitări, am ajuns să credem că iubirea trebuie să o simțim doar într-o relație, că sexul e murdar și că relația înseamnă angajament care trebuie să primeze întotdeauna, chiar și acolo unde nu mai e nici iubire nici sex. Așa am creat munți de distorsiuni și chin și am perpetuat o paradigmă a lipsei de bucurie și libertate căreia e momentul să-i punem capăt.

Iubire, relații, sexualitate

Așadar, Iubirea este energia suprema. Este întotdeauna necondiționată, dacă este condiționată devine altceva. Contract, înțelegere, compromis – orice altceva, dar nu Iubire. Iubirea este energie divină care își este suficientă sie însăși, fără să vrea nimic de la celălalt. Poate fi exprimată prin relații și sex, însă nu e neapărat să fie așa. Cred că cea mai mare confuzie pe care o trăim ca oameni este aceea de a confunda Iubirea cu relațiile. Iubirea este necondiționată, relațiile nu. Iubirea este și atât. Pentru o relație e nevoie de muncă, de angajament, de respect, de spațiu sănătos între tine și celălalt.

Când Iubirea ajunge să fie exprimată în cadrul unei relații, lucrurile se complică din cauza nenumăratelor limitări pe care le punem pe sex și pe relații. “Dacă mă iubești, ar trebui să fii cu mine toată viața, tot timpul” este un exemplu de astfel de condiționare. Pentru că uităm că iubirea e libertate și viața pe Pământ are etape și etape de călătorie aici. În etapa asta poate fi în regula să ne iubim și să fim și într-o relație. În altă etapă, poate fi în regulă doar să ne iubim și să mergem în alte relații fiecare din noi, din care învățăm ceea ce este necesar pentru sufletul nostru într-un anumit moment. 

Despre sex, numai de bine:)) Am pus atâtea lucruri peste energia sexuala că nici nu mai știm ce înseamnă sexul pentru noi. Ne luăm din el confirmări, ne acoperim răni, încercăm să ne simțim iubiți prin el. Iar alteori încercăm să părem altceva decât suntem prin sex și uităm că sexul este întotdeauna despre adevăr. Până când noi îl facem să fie despre altceva.

Sexul este despre adevărul de a fi prezenți în corp în fiecare moment și de a primi și a da bucurie prin corp. Devine artă când i se adaugă Iubirea cea mai profundă la nivel de inimă și suflet.

Dar, într-un fel paradoxal, nu ajungem să fim liberi în această combinație de sex și iubire până când nu integrăm dreptul la sex doar de dragul sexului și a bucuriei în corp.
Dincolo de vinovăție și mai ales dincolo de atașamente. Dincolo de programe de genul “Dacă facem sex, trebuie să mă iubești veșnic” sau “Dacă facem sex, trebuie să nu mai vrei să mai faci sex cu altcineva toată viața ta”. Pentru că aceste programe vin din frică. Iar frica nu e Iubire. Și frica asta ajunge până la urmă să scoată toata iubirea din sex și să transforme relațiile într-un troc care mutilează suflete. 

Când mai aducem în ecuație și dorința  de a fi într-o relație de lungă durată, totul se complică. Pentru că începem să confundăm complet toate aceste energii între ele: iubire, relații, sexualitate. Și începem să facem sex ca să fim într-o relație sau să fim într-o relație ca să obținem sex. Începem să fim într-o relație ca să fim iubiți sau să facem sex ca să fim iubiți.

Totul se amestecă, devine confuz și nu mai știm ce simțim. Pentru că nu ne asumăm locurile din noi din care putem iubi și atât, din dorința de a experimenta Iubire. Putem face sex și atât, doar pentru a simți plăcere în corp. Și putem fi într-o relație din motivul corect și anume că alegem acea relație cu toată ființa, pentru că iubim pe cineva și vrem să ne asumăm angajamentul față de acel cineva.

Când putem să ținem fiecare din aceste energii în adevărul a ceea ce este fiecare din ele în esența lor, putem să le aducem împreună în noua paradigmă a relațiilor. Aici suntem în adevăr în toate aspectele ființei noastre, în Iubire și în sexualitate, vrând să împărtășim tot ce avem mai bun într-o relație, în libertate și totală acceptare a cine suntem noi și cine este celălalt și în deplină permisiune a ceea ce se poate crea împreună. 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Iubirea si sexul se completeaza dar nu sunt dependente una de cealalta. Se poate iubire fara sex si viceversa.

    “Pentru că începem să confundăm complet toate aceste energii între ele: iubire, relații, sexualitate. Și începem să facem sex ca să fim într-o relație sau să fim într-o relație ca să obținem sex. Începem să fim într-o relație ca să fim iubiți sau să facem sex ca să fim iubiți.” – Din pacate este adevarat. Foarte multe relatii continua chiar daca intre cei doi nu mai este demult vorba de iubire, ci doar de atasament emotional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *