E posibil sa ne schimbam trecutul?

Publicat: 16 martie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri
E posibil sa ne schimbam trecutul - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Totul este energie. Aceasta energie cuprinde inclusiv sentimentele nerezolvate si ingropate adanc in subconstientul nostru, ramase in urma unor experiente neplacute legate de diferiti oameni si de diferite locuri, evenimente si circumstante. Aceste energii lasa undeva in fiinta noastra o amprenta puternica.

Noi si trecutul nostru reprezentam o singura structura continua, care contine toate faptele inregistrate si care continua sa opereze dincolo de pragul mintii noastre constiente. Pentru noi, aceste fapte tin de istorie. Ele par imposibil de modificat si definitiv ancorate in trecut. In realitate, ele continua sa traiasca, facand parte integranta din momentul prezent al vietii noastre.

Tot ce am simtit, gandit, spus si am facut vreodata, tot ce am vazut, auzit, citit sau ce ni s-a intamplat continua sa fie inregistrat in ADN-ul nostru celular. Energia se poate transforma, dar nu poate disparea vreodata. De aceea, singura modalitate prin care ne putem elibera de greselile si de ranile din trecut consta in rezolvarea acestora, adica in transformarea energiei lor corespondente.

Tot ce a existat vreodata continua sa existe prin energia pe care a creat-o. In acest fel, trecutul continua sa existe si sa genereze rezultate. Acestea se concretizeaza in diferite feluri, dar primele semne indicatoare ale ranilor noastre interioare sunt sentimentele si gandurile noastre negative, care ne tulbura starea de pace interioara.

Unul dintre cele mai eficiente exercitii de dezvoltare personale care trebuie practicate zilnic este re-trairea la nivel mental a evenimentelor negative petrecute in cursul zilei care tocmai s-a incheiat si re-formularea lor asa cum ti-ai fi dorit sa se petreaca ele.
Altfel spus, experimentarea in imaginatie a versiunii revizuite a zilei care tocmai s-a incheiat, exact asa cum ti-ai fi dorit sa se petreaca ea.

Sa spunem ca astazi ai primit vesti neplacute. Seara, imagineaza-ti ca ai primit vestile pe care ti le doreai. Rescrie scrisoarea primita si reciteste-o mental de mai multe ori.

Aceasta este esenta procesului de revizuire. El consta in inversarea unei amintiri si in crearea unui canal diferit pentru vechea energie.

Revizuirea joaca un rol foarte important daca avem intentia de a ne transforma si dorinta sincera de a deveni mai buni. Ori de cate ori retraim un eveniment asa cum ne-am dorit sa se petreaca el, noi re-modelam practic rezultatul obtinut.

Daca revizuim cel putin o parte din problemele pe care le-am avut de-a lungul zilei, acestea le influenteaza inclusiv pe celelalte. Orice revizuire reprezinta o victorie a sinelui impotriva dusmanului interior. “Singurii dusmani ai omului sunt cei din propria sa casa.” (Matei, 10:36). Prin casa, evanghelistul se referea la starea sa de spirit sau la constiinta omului.

In afara revizuirii evenimentelor petrecute in cursul zilei, noi ne putem revizui intregul trecut prin retrairea mentala a anumitor scene din viata noastra si prin remodelarea lor asa cum ne-ar fi placut sa se petreaca. Aceasta revizuire conduce la inversarea sau la transformarea energiei inregistrate in ADN-ul nostru ca urmare a evenimentelor respective.

Prin schimarea acestor energii ale trecutului, noi ne putem schimba intreaga viata, caci viata nu este altceva decat o proiectie a energiei
. Cauzele tuturor circumstantelor nefavorabile din prezent sunt de regula scenele nerezolvate din trecut.

Altfel spus, structura omului este alcatuita deopotriva din trecutul si din prezentul lui. Prin modificarea energiilor trecutului si ale prezentului, noi putem modifica rezultatele din momentul prezent, dar si pe cele pe care le vom obtine in viitor.  De aceea, revizuirea reprezinta un alt instrument valoros prin care putem corecta, modifica si rezolva energiile negative sau nefavorabile.

Revizuirea unui incident nu modifica rezultatul initial, ci doar amprenta lui energetica si amintirea rezultatului obtinut. Daca un anumit incident din viata noastra a creat in noi un blocaj energetic, revizuirea lui modifica energia neplacuta a acestei amintiri si adeseori inlatura complet blocajul.

Daca vei retrai mental incidentele neplacute din trecut, schimbandu-le rezultatul final, mai devreme sau mai tarziu vei simti o schimbare a energiei tale launtrice si a atitudinii tale. Daca doresti ca aceasta schimbare sa fie permanenta, repeta cat mai des acest proces. Unul din cele mai mari beneficii ale procesului de revizuire este acela ca ca ii permite in sfarsit Copilului Interior sa faca ceva pentru a corecta incidentele care l-au facut sa se simta neajutorat la vremea cand s-au petrecut. In acest fel, el are sansa de a se maturiza.

Atunci cand aplici procesul de revizuire, ai grija sa creezi mental rezultate benefice pentru toata lumea, nu doar pentru tine. Aminteste-ti intotdeauna ca mai devreme sau mai tarziu, energia pe care o trimiti in exterior se intoarce asupra ta. De aceea, extinde-ti iubirea si iertarea asupra tuturor persoanelor implicate. Vizualizeaza-le ca pe niste prieteni. Exprima-ti recunostinta pentru experienta petrecuta. Toate acestea fac parte integranta din scoala pe care trebuie sa o absolvi.

Porneste de la premisa ca trebuie sa iti vindeci trecutul, dar nu te mai poti intoarce fizic in el. De aceea, fa singurul lucru care iti sta in puteri: ramai in momentul prezent si transforma energia pe care ai creat-o in trecut si a carei amprenta a ramas inregistrata in tine. Orice om poate face acest lucru! Nu lasa trecutul sa te mentina inlantuit in spatele zidului pe care ti l-ai construit singur!

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *