De la iubirea de o vara la casnicia de o viata

Publicat: 17 noiembrie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

Care sunt resorturile ce transforma relatiile de cuplu, iubirile pe care le experimentam in casnicia pe care o dorim sa dainuie pentru toata viata?

Cum stim daca noi sau partenerul nostru din relatia de cuplu suntem intr-adevar pregatiti pentru casatorie?

Exista o serie de modificari de comportament sau de schimbari de prioritati pe care o data ce le simtim sau le observam la partener, putem considera ca relatia de cuplu a capatat suficienta maturitate pentru a se transforma intr-o casatorie durabila.

Iata cateva dintre aceste “semne”:

 •  Atunci cand ai o relatie de iubire nu e neaparat necesar sa te implici in viata personala a partenerului sau viceversa. Cand lucrurile devin cu adevarat serioase, cei doi vor fi interesati de aspecte mai personale din viata celuilalt, cum ar fi sa ii cunoasca familia si sa inchege o relatie de prietenie si buna intelegere cu membrii acesteia.
 • Iubitii, mai ales partenerele din relatii sunt preocupate de aspectul fizic; este natural sa-ti doresti sa fii sexy pentru iubitul tau, insa femeia care e pregatita sa devina partenera de casnicie se gandeste tot mai mult la frumusetea interioara si la modurile potrivite de a crea armonie in relatia de cuplu.
 • In mod similar, interesele personale – precum construirea unei cariere – primeaza intr-o relatie de iubire, pe cand in casatorie cei doi isi vor armoniza interesele si vor cauta sa-si ofere sprijin reciproc in atingerea idealurilor fiecaruia.
 • Lipsa unei cunoasteri profunde a celuilalt inseamna si o teama de la sine inteleasa de a-i impartasi celui de langa noi secretele noastre cele mai ascunse; atunci cand cuplul comunica intens si profund, trecand dincolo de prejudecati, temeri sau secrete – relatia este suficient de matura pentru a se transforma intr-o casatorie.

 

 • Caracteristica iubirilor pasagere, bazate strict pe divertisment, unele interese comune, satisfacerea unor nevoi sentimentale si atractia fizica este lipsa compromisului. In momentul in care cei doi folosesc arta compromisului pentru a-si dezvolta relatia si a o duce mai departe, inseamna ca exista un tel comun si dorinta de a-l avea pe celalalt aproape invinge uneori si interesul strict personal.
 • Deseori, partenerii dintr-o relatie de iubire mentin aceasta relatie pe criterii de distractie si petrecere a timpului impreuna. Sotii sunt cei care nu numai ca se distreaza impreuna, dar pot munci impreuna, se pot relaxa, sau pot petrece timp fara sa faca nimic special dar in acelasi timp sa se bucure de compania reciproca in casnicie.

Desi ne intrebam in termeni poate nepotriviti ce se “castiga” sau se “pierde” prin casatorie, o casnicie nu este neaparat altceva decat o etapa superioara a relatiei de iubire.

O etapa in care relatia capata maturitate si profunzime, in care cei doi care formeaza cuplul descopera legaturi comune, prioritati, idealuri care depasesc in anumita masura individualitatea fiecaruia.

Iubirea, idealurile comune, rabdarea si capacitatea de a asculta, empatia si stiinta compromisului, sunt ingredientele esentiale ale unei casnicii durabile.

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *