Cuvinte pe care barbatii nu au fost invatati sa le spuna

Publicat: 17 ianuarie 2014
Comentarii: 2 Răspunsuri

Noi, femeile, dam cu usurinta vina pe barbatii nostri pentru tacerea lor.

Noi ridicam glasul in prezenta lor sperand ca acest fapt ii va determina sa rosteasca acele cuvinte pe care dorim sa le auzim.

Si tot noi, dragele de noi, nu stim ca tacerea lor spune atat de multe incat trebuie doar sa ne plecam capul pe pieptul lor si sa o ascultam.

Barbatii nu au fost invatati sa vorbeasca.

Ei au fost invatati sa taca, sa se ascunda, sa uite.

Barbatii nu au fost invatati sa lacrimeze sau sa ceara ajutorul.

Ei au fost invatati sa stranga din dinti si sa mearga mai departe.

Barbatii au invatat sa se lupte si sa-si construiasca ziduri in jurul lor.

O data cu acestea, au creat si cele mai solide mencanisme de aparare.

Insa nu si-au dat seama ca uneori se aparau de iubire, caldura sau fericire.

In acest articol nu veti gasi liste de cuvinte sau expresii pe care barbatii nu ni le spun.

Deoarece toate acestea se regasesc in interiorul nostru si poate ca fiecare doreste cu atata ardoare sa le auda incat le-a uitat semnificatia.

De asemenea, acest articol nu este o pledoarie a tacerii barbatilor, ci este un indemn de comunicare sincera atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Poate ca zidurile de care am amintit mai sus pot fi doborate de blandetea sau vulnerabilitatea unei femei.

Poate ca mecanismele de aparare vor fi cu usurinta inlaturate de zambetele luminoase ale femeilor pe care barbatii le iubesc.

Dar poate ca acest moment al descatusarii este atat de fragil pentru fiecare femeie incat ajunge sa se considere salvatoarea barbatului de langa ea.

Asa ca incearca toate modalitatile de “salvare” de la cele mai stangace la cele mai disperate pentru a-l “deschide”.

Poate ca in momentul in care femeia va intelege ca nu-l poate salva pe cel de langa ea de el insusi, se va instala un proces firesc de vindecare.

Poate doar astfel femeia va dansa atunci cand isi va asculta barbatul cum tace.

Poate doar astfel va intelege ca desi partenerul nu-i rosteste cuvintele la care ea tanjeste, el ii pastreaza chipul in suflet.

Acest fapt nu arunca intreaga responsabilitate a actului comunicarii pe umerii femeilor.

Nu inseamna ca ele trebuie sa faca mereu primul pas in aceasta directie.

Nu inseamna nici ca trebuie sa vorbeasca fara a simti ca sunt ascultate.

Ci ar trebui doar sa anuleze acea disperare dornica de marturisiri emotionante, acel gol care le transmite ca lipsa “cuvintelor potrivite” este egala cu lipsa unei iubiri intense.

Cat despre barbati, consider si sper in acelasi timp ca in momentul in care vor constientiza prezenta valului de iubire care le va scufunda fortaretele sufletesti, vor sti exact ce au de facut si nu vor mai ezita sa impartaseasca frumusetea pe care stiu atat de bine sa o ascunda in adancurile lor.

Inchei acest articol prin a ne indemna sa ne ascultam barbatii atunci cand ne-ar spune atat de multe, dar inca nu stiu sa o faca…

 

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *