Baietii mari nu plang, fetele cuminti nu tipa

Publicat: 8 februarie 2011
Comentarii: Fără răspunsuri
Baietii mari nu plang fetele cuminti nu tipa - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Iubire, compasiune, simpatie, amabilitate – toate aceste mari calitati au o mireasma feminina. Si exista calitati masculine, calitati ale razboinicului, curajul. Sunt calitati dure; trebuie sa fii tare ca otelul. Deoarece calitatile barbatilor s-au dezvoltat prin intermediul razboiului, iar calitatile femeii s-au dezvoltat in cadrul caminului, alaturi de sot si copii, ea a trait intr-o lume cu totul diferita.

Barbatii au trait luptandu-se incontinuu; in trei mii de ani, au fost cinci mii de razboaie pe pamant- ca si cum a ucide este singura lor ocupatie.

Lumea a trait separata in doua. Barbatul si-a faurit lumea lui, in vreme ce femeia a trait in umbra si si-a creat propria lume in umbra. Este un lucru foarte trist – pentru ca un barbat sau o femeie, pentru a fi complet, pentru a fi un intreg, trebuie sa aiba toate calitatile laolalta.

Atat barbatii, cat si femeile ar trebui sa fie la fel de delicati ca o petala de trandafir si la fel de duri ca o sabie, amandoua laolalta, asa incat, in orice ocazie si ori de cate ori situatia o cere, sa poata raspunde corespunzator. Daca situatia va cere sa fiti numai ca o sabie, sunteti pregatiti; daca situatia va cere sa fiti numai ca o petala de trandafir, sunteti pregatiti. Aceasta flexibilitate de a va misca intre petala de trandafir si sabie va va imbogati viata-si nu numai intre aceste doua calitati, ci printre toate calitatile.

Barbatul si femeia sunt doua parti ale unui intreg; lumea lor ar trebui sa fie si ea un intreg si ei ar trebui sa imparta toate calitatile fara diferenta. Nicio calitate nu ar trebui sa fie etichetata ca feminina sau masculina, in procesul de dezvoltare personala si evolutie spirituala.

Cand faceti pe cineva “masculin”, acea persoana pierde lucruri minunate din viata sa. Devine fara vlaga, rigida, aproape moarta. Iar femeia care uita complet cum sa fie dura, cum sa fie rebela e sortita sa devina o sclava, pentru ca are numai calitati blande. Trandafirii nu se pot lupta cu sabiile, vor fi zdrobiti, ucisi, distrusi.

Nu s-a nascut inca nicio fiinta omeneasca totala. Au existat barbati si au existat femei, dar nu au existat fiinte umane. Conceptia mea completa este sa aduc fiinta omeneasca intreaga pe pamant – cu toate calitile frumoase ale femeilor si cu toate calitatile curajoase, rebele, aventuroase ale barbatilor. Si ei ar trebui sa fie toti parte dintr-un intreg.

Insa chiar de la inceput incepem sa-i dresam pe copii. Daca un baietel vrea sa se joace cu papusile- asa cum fac fetele-imediat il oprim: “Sa-ti fie rusine, esti baiat, esti barbat, nu te purta ca o fata.” Iar daca o fata incearca sa se catere intr-un copac, o oprim imediat: “Cataratul in copaci nu este pentru fete, este pentru baieti, e urat. Da-te jos imediat!”

Chiar de la inceput incepem sa impartim barbatii si femeile in tabere. Sufera si unii, si ceilalti, pentru ca urcatul in copaci are un farmec aparte, nicio femeie nu ar trebui sa-l rateze. Sa te afli in varful unui copac atunci cand vantul bate tare, soarele arde si pasarelele ciripesc…daca nu ai fost in acest punct, ai pierdut ceva. Si numai pentru ca esti fata? Ciudat: sa fii aventuros, sa escaladezi munti, sa inoti in oceane nu ar trebui sa-ti fie interzis numai pentru ca esti fata, pentru ca acel fior are ceva spiritual.

Un baiat nu ar trebui sa fie impiedicat atunci cand vrea sa planga. Este impiedicat, nu poate sa lacrimeze-lacrimile sunt numai pentru fete: “Esti barbat, comporta-te ca un barbat!” iar lacrimile sunt o experienta atat de minunata! In tristetea adanca sau in bucuria imensa, ori de cate ori ceva da pe dinafara, lacrimile exprima acest lucru.

Si, daca lacrimile sunt reprimate, in acelasi timp orice urmau sa exprime ele, tristetea adanca sau bucuria imensa, este de asemenea reprimat. Si tineti minte cat se poate de limpede ca natura nu a creat vreo diferenta. I-a inzestrat pe barbati si pe femei cu aceleasi glande lacrimale, de aceeasi marime. Insa, daca esti barbat si plangi, atunci toata lumea te condamna: “Te comporti ca o femeie.”

Ar trebui sa spui: “Ce pot sa fac? Insasi natura m-a inzestrat cu glande lacrimale. Natura se comporta ca o femeie. Nu sunt eu de vina, pur si simplu ma bucur de natura mea. Lacrimile sunt dreptul meu.”

Toate calitatile ar trebui sa fie disponibile pentru toata lumea.  Exista barbati care devin incapabili sa iubeasca pentru ca sunt antrenati pentru anumite calitati: “Trebuie sa fii dur, trebuie sa fii competitv. Nu trebuie sa dai dovada de emotii, nu trebuie sa fii sentimental” Si, atunci, cum va puteti astepta ca un barbat care nu este emotiv, nu este emotiv, nu este sentimental, caruia nu i se ingaduie sa simta…cum va puteti astepta sa iubeasca? Si, atunci cand ii lipseste dragostea, viata lui devine nefericita. Si acelasi lucru se intampla de ambele parti.

Mi-as dori ca toate distinctiile sa dispara. Tuturor ar trebui sa le fie ingaduit orice este natural posibil pentru o persoana, fie barbat, fie femeie. Si am avea o lume mai bogata, alcatuita din oameni mai bogati.

“Emotiile si sanatatea”, OSHO, Pro Editura si Tipografie

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Baietii mari nu plang, fetele cuminti nu tipa

Iubire, compasiune, simpatie, amabilitate – toate aceste mari calitati au o mireasma feminina. Si exista calitati masculine, calitati ale razboinicului, curajul. Sunt calitati dure; trebuie sa fii tare ca otelul. Deoarece calitatile barbatilor s-au dezvoltat prin intermediul razboiului, iar calitatile femeii s-au dezvoltat in cadrul caminului, alaturi de sot si copii, ea a trait intr-o lume cu totul diferita. Barbatii au trait luptandu-se incontinuu; in trei mii de ani, au fost cinci mii de razboaie pe pamant- ca si cum a ucide este singura lor ocupatie.
Lumea a trait separata in doua. Barbatul si-a faurit lumea lui, in vreme ce femeia a trait in umbra si si-a creat propria lume in umbra. Este un lucru foarte trist – pentru ca un barbat sau o femeie, pentru a fi complet, pentru a fi un intreg, trebuie sa aiba toate calitatile laolalta. Atat barbatii, cat si femeile ar trebui sa fie la fel de delicati ca o petala de trandafir si la fel de duri ca o sabie, amandoua laolalta, asa incat, in orice ocazie si ori de cate ori situatia o cere, sa poata raspunde corespunzator. Daca situatia va cere sa fiti numai ca o sabie, sunteti pregatiti; daca situatia va cere sa fiti numai ca o petala de trandafir, sunteti pregatiti. Aceasta flexibilitate de a va misca intre petala de trandafir si sabie va va imbogati viata-si nu numai intre aceste doua calitati, ci printre toate calitatile.
Barbatul si femeia sunt doua parti ale unui intreg; lumea lor ar trebui sa fie si ea un intreg si ei ar trebui sa imparta toate calitatile fara diferenta. Nicio calitate nu ar trebui sa fie etichetata ca feminina sau masculina.
Cand faceti pe cineva “masculin”, acea persoana pierde lucruri minunate din viata sa. Devine fara vlaga, rigida, aproape moarta. Iar femeia care uita complet cum sa fie dura, cum sa fie rebela e sortita sa devina o sclava, pentru ca are numai calitati blande. Trandafirii nu se pot lupta cu sabiile, vor fi zdrobiti, ucisi, distrusi.
Nu s-a nascut inca nicio fiinta omeneasca totala. Au existat barbati si au existat femei, dar nu au existat fiinte umane. Conceptia mea completa este sa aduc fiinta omeneasca intreaga pe pamant – cu toate calitile frumoase ale femeilor si cu toate calitatile curajoase, rebele, aventuroase ale barbatilor. Si ei ar trebui sa fie toti parte dintr-un intreg.
Insa chiar de la inceput incepem sa-i dresam pe copii. Daca un baietel vrea sa se joace cu papusile- asa cum fac fetele-imediat il oprim: “sa-ti fie rusine, esti baiat, esti barbat, nu te purta ca o fata.” Iar daca o fata incearca sa se catere intr-un copac, o oprim imediat: “Cataratul in copaci nu este pentru fete, este pentru baieti, e urat. Da-te jos imediat!” Chiar de la inceput incepem sa impartim barbatii si femeile in tabere. Sufera si unii, si ceilalti, pentru ca urcatul in copaci are un farmec aparte, nicio femeie nu ar trebui sa-l rateze. Sa te afli in varful unui copac atunci cand vantul bate taree, soarele arde si pasarelele ciripesc…daca nu ai fost in acest punct, ai pierdut ceva. Si numai pentru ca esti fata? Ciudat: sa fii aventuros, sa escaladezi munti, sa inoti in oceane nu ar trebui sa-ti fie interzis numai pentru ca esti fata, pentru ca acel fior are ceva spiritual.
Un baiat nu ar trebui sa fie impiedicat atunci cand vrea sa planga. Este impiedicat, nu poate sa lacrimeze-lacrimile sunt numai pentru fete: “Esti barbat, comporta-te ca un barbat!” iar lacrimile sunt o experienta atat de minunata! In tristetea adanca sau in bucuria imensa, ori de cate ori ceva da pe dinafara, lacrimile exprima acest lucru. Si, daca lacrimile sunt reprimate, in acelasi timp orice urmau sa exprime ele, tristetea adanca sau bucuria imensa, este de asemenea reprimat. Si tineti minte cat se poate de limpede ca natura nu a creat vreo diferenta. I-a inzestrat pe barbati si pe femei cu aceleasi glande lacrimale, de aceeasi marime. Insa, daca esti barbat si plangi, atunci toata lumea te condamna: “Te comporti ca o femeie.”
Ar trebui sa spui: “Ce pot sa fac? Insasi natura m-a inzestrat cu glande lacrimale. Natura se comporta ca o femeie. Nu sunt eu de vina, pur si simplu ma bucur de natura mea. Lacrimile sunt dreptul meu.”
Toate calitatile ar trebui sa fie disponibile pentru toata lumea. Exista barbati care devin incapabili sa iubeasca pentru ca sunt antrenati pentru anumite calitati: “Trebuie sa fii dur, trebuie sa fii competitv. Nu trebuie sa dai dovada de emotii, nu trebuie sa fii sentimental” Si, atunci, cum va puteti astepta ca un barbat care nu este emotiv, nu este emotiv, nu este sentimental, caruia nu i se ingaduie sa simta…cum va puteti astepta sa iubeasca? Si, atunci cand ii lipseste dragostea, viata lui devine nefericita. Si acelasi lucru se intampla de ambele parti.
Mi-as dori ca toate distinctiile sa dispara. Tuturor ar trebui sa le fie ingaduit orice este natural posibil pentru o persoana, fie barbat, fie femeie. Si am avea o lume mai bogata, alcatuita din oameni mai bogati.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *