Relatii

Afla ce e important pentru iubita ta

Afla ce e important pentru iubita ta - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Femininul este forta vietii. Cu cat un barbat este mai puternic masculin, cu atat energia feminina a iubitei sale, in comparatie cu alte calitati, va fi mai importanta pentru el. Daca esti in cautarea unei partenere de afaceri, probabil vrei sa aiba anumite calitati, precum abilitati financiare, inclinare spre dezvoltare personala, caracter demn de incredere si capacitatea de a continua in fata  dificultatilor pentru a atinge un scop. Daca esti in cautarea unei prietene, probabil vrei sa manifeste sinceritate, compasiune, simtul umorului si respect. Daca esti in cautarea unei sotii, probabil vrei o femeie care personifica si exprima liber energia feminina si iubirea.


Cu cat cauti mai mult o femeie care iti ofera totul, cu atat primesti mai putin.
Abilitatile in afaceri sunt in cea mai mare parte abilitati masculine (atat la barbati, cat si la femei). Prietenia, in sine, este o chestiune neutra, nesexuala. Iar pasiunea sexuala necesita o polaritate clara intre esenta ta masculina si energia feminina a iubitei tale.

Cand nu dai intaietate scopului relatiei tale, aceste energii diferite adesea se anuleaza reciproc si ramaneti cu o alianta neutralizata sexual. Puteti impartasi multe aspecte ale treburilor intime, prietenie, cresterea copiilor, pasiunea sexuala- numai daca alegi o singura prioritate in relatie si permiti tuturor celorlalte activitati sa se alinieze in jurul scopului principal pentru care sunteti impreuna.

Daca insa nu esti lamurit cu privire la ce e important, fiecare aspect va fi in contradictie cu celelalte. Ea va vrea afectiune cand tu vei vrea sa faci treaba.Ea va vrea sa vorbeasca despre cum a fost ziua ei cand tu vei vrea sa faceti sex. Veti sfarsi amandoi prin a va compromite adevaratele dorinte, iar relatia voastra va fi redusa la un parteneriat functional, dar mediocru.

In timp, polaritatea si atractia sexuala se vor diminua. Vei incepe sa te uiti la alte femei ca surse de placere feminina intineritoare, aceeasi placere pe care ai sters-o din intimitatea ta obligand-o pe iubita ta sa fie totul pentru tine: partenera de afaceri intr-un moment, prietena ta in alt moment, mama in minutul acesta si iubita in urmatorul. In cele din urma, aceste daruri profunde care v-au adus impreuna initial se pierd in ambiguitatea relatiei voastre. In alte vremuri si culturi, ai fi putut avea mai multe iubite (sotii, concubine) fiecare indeplinind un scop diferit, fiecare dintre ele contribuind la intreg cu alte abilitati, functii si energii sexuale.

In lumea noastra moderna insa, poligamia nu prea este o optiune. Din motive sociale si psihologice, majoritatea barbatilor si femeilor de astazi vor sa-si limiteze orizontul intim la cate un partener serios o data-desi, daca esti precum majoritatea barbatilor, ai nutrit dorinta de a avea mai multe sotii, sau cel putin o amanta sau doua, fiecare indeplinind un alt scop. Pentru ca te astepti ca relatia ta intima sa raspunda atator scopuri, aceasta incepe sa vireze spre utilitar. Vorbind tot timpul despre finante, serviciu,gospodarie si copii, o transformi pe iubita ta intr-o tovarsa neutra. Deveniti atat de familiari unul cu celalalt, incat misterul farmecului sexual se standardizeaza in mecanica rituala obisnuita.

Incepi sa tanjesti dupa profunzimea dorintei pe care ai simtit-o odata cu iubita ta. viata de familie inlocuieste misterul, iar discutia inlocuieste haosul. Totusi, daca ai o esenta sexuala masculina puternica, vei avea nevoie de revigorarefrecventa prin forta energiei feminine puternice sau vei incepe sa te simti epuizat si impovarat de viata. Ai putea cauta aceasta energie feminina revigoranta in cateva beri, cateva reprize de golf sau cateva reviste cu femei dezbracate.

 Sau poate preferi masajele lungi sau plimbarile pe plaja. Desi aceste mijloace si multe altele te relaxeaza temporar si iti pot aduce un zambet pe fata, putine te pot starni atat de profund in inima si in corp ca forta necompromisa a sexualitatii feminine oferite de iubita ta stralucitoare in iubire. Esti singurul care poate decide ce este important pentru tine si pentru relatie. Esti singurul care poate clarifica pentru tine care este scopul relatiei tale intime.

Daca decizi, insa, ca scopul relatiei tale intime este transmiterea pasionala a iubirii, vindecarea intineritoare a energiei sexuale si deschiderea inimii pentru o veritabila trezire spirituala, atunci ai grija. Nu o forta pe iubita ta sa fie contabila ta de serviciu. Nu te astepta sa te ajute mereu cu problemele tale financiare, ca un consultant vocational. Nu pune acceptul pe treburile cotidiene si in timpul acesta sa neglijezi zile in sir transmiterea fizica a iubirii. Nu strivi deplinatatea energiei ei feminine in niste roluri pur functionale. Iubita ta are capacitatea de a-ti trezi inima si de a-ti umple corpul de viata.

Tu, insa, trebuie sa ii dai ocazia si sa asiguri totodata deplinatatea transmiterii tale masculine a iubirii. Daca vrei ca iubita ta sa fie tovarasa ta spirituala si sexuala, nu doar colega ta de locuinta, trebuie sa mentii cu pricepere gospodaria si mijloacele de a trai astfel incat forta uniunii voastre sa nu fie diminuata. Poate fi mama copiilor tai si partenera ta de afaceri, atat timp cat aceste functii nu afecteaza prioritatea scopului vostru: de a ajuta la iluminarea reciproca prin angajamentul vostru ferm de a va iubi si de a va insufleti reciproc esenta prin transmiterea fizica a iubirii prin polarizare sexuala.

Cand aceste doua aspecte ale iubirii voastre-trezirea spirituala si polarizarea sexuala-sunt diminuate de obligatiile zilnice, veti incepe amandoi sa cautati in alta parte revigorarea si implinirea zilnica. Tu vei cauta energie feminina intr-un bax de bere sau la o amanta. Iubita ta va cauta hotarare masculina sub forma unei cauze sociale sau a unei cariere in stil masculin.

Relatia voastra va fi retrogradata la un parteneriat bineintentionat de obligatii domestice. S-ar putea sa fie tocmai ceea ce vrei. Sau s-ar putea sa nu fie. In orice caz, trebuie sa stii ce este important pentru tine, care este scopul relatiei tale intime si sa aliniezi toate  celelalte activitati in jurul acestei prioritati centrale, daca vrei ca relatia voastra intima sa isi pastreze si sa isi sporeasca forta pentru amandoi.

“Calea barbatului superior”, David Deida, Editura Kamala

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *