A sta in propria lumina

Publicat: 22 noiembrie 2011
Comentarii: Fără răspunsuri

A sta in propria lumina - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
In aceasta saptamana, pune-ti urmatoarea intrebare: “Pot fi eu insumi si, totodata, sa fiu cu tine?” in ceea ce priveste toate interactiunile cu ceilalti. Descopera care relatie incurajeaza tradarea de sine si care descoperirea de sine.

Aceasta practica este menita a te ajuta sa afli mai multe pentru propria maturizare. Intreaba-te: “Am retineri? Imi este frica sa fiu eu insumi pe deplin alaturi de aceasta persoana? Daca da, de ce? Consider ca aceasta persoana nu m-ar place sau m-ar respinge daca as deveni autentic si mai sincer cu mine insumi, in cadrul relatiei? Imi este frica ca as pierde relatia, daca as avea curajul de a fi eu insumi?”

Intreaba-te: “Fac alegeri diferite decat as face in mod normal, in incercarea de a obtine iubirea si aprobarea acestei persoane?” sau “O las pe aceasta persoana sa ia decizii in locul meu?”

Daca raspunzi afirmativ, atunci practica ta spirituala din aceasta saptamana este de a-ti revendica puterea si de a invata sa iei decizii pentru tine insuti. Asta poate presupune ca, in relatiile tale, sa ceri mai multa libertate, responsabilitate si respect.

Poti face toate acestea intr-o maniera blanda, dar ferma. Spune: “Tin la tine, dar imi este teama sa fiu eu insumi alaturi de tine. Astfel ca am retineri. Te las sa iei decizii pe care ar trebui sa le iau singur. Nu mai vreau sa continui astfel. Trebuie sa fiu liber pentru a fi eu insumi, daca vreau ca sufletul sa-mi infloreasca in aceasta relatie.”

Atunci cand, in cadrul acestei relatii, ascunzi o parte din tine, se creeaza un vid energetic care este, adeseori, umplut de nevoile si asteptarile celeilalte persoane. Cand inveti sa devii complet, acel vid de forta este umplut, iar cealalta persoana te poate vedea si simti. Fireste, aceasta poate crea un nou set de probleme in relatie, dar tradarea de sine nu se va numara printre ele.

Daca nu esti o persoana care isi da puterea altora, inseamna cumva ca esti o persoana care are grija de altii si ia decizii in locul lor? Simti nevoia de a-i domina si controla pe cei apropiati? Daca da, practica ta spirituala in aceasta saptamana este de a te retrage si a-i lasa pe ceilalti sa decida pentru ei insisi. Asta inseamna ca trebuie sa le oferi oamenilor mai multa libertate, responsabilitate si respect decat esti obisnuit sa o faci in general.

Mai inseamna si ca trebuie sa spui “Nu”, atunci cand altii iti cer sa joci rolul celui care are grija, care repara sau rezolva o problema. Spune-le adevarul. Spune:”Vezi tu, in trecut mi-am asumat aceasta responsabilitate pentru ca am considerat ca te asteptai sa o fac si imi doream sa-ti castig dragostea si aprobarea. Da acum sunt de parere ca ar fi bine sa faci tu asta pentru tine. Vreau sa-ti redau puterea, pentru a putea lua propriile tale decizii.”

Fie ca iti asumi prea multa sau prea putina responsabilitate in relatia ta, va trebui sa lucrezi la crearea unui echilibru de putere intre tine si ceilalti. Nu sta in umbra altuia si nu-l lasa pe altul sa se agate nevrotic de tine. Stai in propria lumina si onoreaza lumina altora. Pentru asta, lucreaza cu oamenii pe care ii iubesti, pentru a crea granite clare si acceptate de amandoi, pe care fiecare este dispus sa le respecte. Cand acele granite sunt incalcate, spune.

Nu poti fi tu insuti atunci cand esti preocupat de treburile altuia, sau atunci cand altcineva isi baga nasul in ale tale. Atunci cand gresesti fata de cineva, cere-ti iertare, da-te inapoi si ofera-i spatiu pentru a decide singur. Cand altcineva iti incalca intimitatea, spune-ti punctul de vedere, cere-i acelei persoane sa-si respecte intelegerile si fii dispus sa iei propriile decizii.

In aceasta saptamana, revendica-ti libertatea de a fi cine esti si de a lua decizii care sa fie potrivite pentru tine. Ofera-le celorlalti aceeasi libertate.

“Puterea dragostei”, Paul Ferrini, Editura For You

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *