Relatii

5 dezavantaje intr-o relatie la distanta

Poate ca multi dintre noi am incercat sau am fost tentati sa incercam o relatie la distanta.

relatie la distanta

Poate ca multi dintre noi am incercat sau am fost tentati sa incercam o relatie la distanta.

Cei norocosi au mers mai departe si nu s-au lasat sfidati de mii de kilometri, in timp ce altii au incheiat relativ rapid aceasta cursa de dezvoltare personala.

Stiu ca randurile urmatoare vor fi prezentate dintr-o perspectiva care ar putea fi catalogata cu usurinta “negativa”, insa aceste concluzii sunt doar reflectii personale si asteptam cu drag sa contraziceti acest articol in cazul in care experienta voastra este diferita.

Iata 5 dezavantaje pe care le putem intalni in ceea ce priveste o relatie la distanta:

1. Prezenta fizica este cu adevarat importanta.

Desi in primele saptamani si poate chiar luni, avem impresia ca putem muta muntii din loc pentru a astepta o noua intalnire cu cel iubit, acest lucru nu va dainui daca relatia nu are o baza solida. Se intampla adesea sa avem nevoie de o imbratisare, de un sarut sau poate doar de privirea celui drag, iar internetul nu ne poate oferi in cel mai autentic mod posibil toate aceste aspecte. Mai mult decat atat, dupa 6 luni de relatie, nevoia celuilalt va fi din ce in ce mai evidenta si tot mai greu de satisfacut.

2. Partenerul tau va petrece mult timp cu alte persoane.

Daca esti o persoana geloasa, pot afirma din start ca relatia la distanta nu ti se potriveste. Atunci cand ne luam acest angajament, este indicat sa fim constienti de faptul ca nu vom putea fi “cu ochii pe el”, increderea in celalalt fiind cel mai puternic element intr-o astfel de relatie.

3. Relatia la distanta este adesea o promisiune.

Atunci cand suntem la inceputul unei relatii la distanta, ne simtim de parca am fi gata sa cucerim lumea. Ne facem o serie de planuri si promisiuni care de multe ori ajung sa ramana doar la acest stadiu…

4. Diferentele de fus orar.

Poate ca nu sunt multe relatiile care depasesc granitele tarii, insa in cazul in care acest lucru se intampla, fusul orar este un detaliu pe care nu trebuie sa-l omitem. Daca noi ne aflam pe Coasta de Est, iar partenerul ne transmite salutari de pe Coasta de Vest, s-ar putea sa o faca in timp ce noi dormim. Si invers. Astfel, acest aspect poate bloca interactiunea dintre cei doi parteneri, chiar si in cazul in care Internetul este cel care ii leaga.

5. “Vino tu la mine.”

Poate ca momentul decisiv al unei relatii este cel in care unul dintre parteneri isi ia inima in dinti si afirma cuvintele de mai sus. Daca intre voi va fi un du-te-vino nehotarat, atunci indecizia poate conduce catre despartire. Pe de alta parte, aceeasi propozitie va poate conduce catre o serie de multe alte amintiri frumoase.

Voi ce credeti? Ne putem baza pe relatiile la distanta?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

5 comentarii

  1. Chiar daca ati prezentat dezavantajele, exista si avantaje 🙂 Si eu am trait timp de 2 ani o relatie la distanta, iar de 3 ani de zile ne-am mutat impreuna 🙂 Si cea mai frumoasa perioada din relatia noastra la distanta era faptul ca aveam fiecare libertatea lui, si cu toate ca eram departe unul de altul, exista increderea aia neclintita in celalalt. Pentru ca exista dragoste adevarata. Si cand mai apaream “din senin” la el acasa, sau invers, acelea erau momentele cele mai fericite. Ne faceam mereu astfel de surprize si tocmai ca era o distanta intre noi, astea ne-a facut mai maturi si ne-a dat intelepciune, sa apreciem toate momentele impreuna. Si daca chiar iubesti, dragostea trece orice bariera, iar distanta e doar o mica piedica in calea fericirii 🙂

    1. da, exista si avantaje. am mentionat inca de la inceputul articolului ca desi accentul va fi pus pe dezavantaje, exista si beneficii. ne bucuram ca tu ai reusit sa ne oferi aspectele pozitive ale acestui tip de relatie.

  2. Nicoleta spune:

    sunt ok pt inceput, pe masura ce te maturizezi nu mai sunt chiar asa ok,omul tinde catre stabilitate.chiar daca nu atinge in fiecare zi..macar sa stie ca are pe cineva acolo.merge in tinerete dar si la maturitate, insa nu pt mult timp.e foarte simplu sa te intrebi si sa vezi daca ai putea acum avea o relatie la distanta..si instinctul iti spune..da sau nu!eu prefer o relatie la o distanta de 8 ore, cat ii ia sa vina de l amunca, sau de 30cm, distanta dintre cele 2 parti ale patului..:)

    1. multumim pentru raspuns:) cred ca in prezent majoritatea avem relatii la distanta “de 8 ore”:))

    2. Sigur o relatie la distanta poate fi la inceput indiferent de km (sau mile) Ca sa ajungi la 30 cm , totul va depinde de tine de ceea ce este in inima ta si de ceea ce vrei sa construiesti in viitorul tau. Sufletul si inima nu au varsta… Urmeaza-ti inima. Cu tot respectful si cu toata dragostea mea pentru NICOLETA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *