10 carti pentru cupluri constiente

Publicat: 17 august 2015
Comentarii: 1 Răspunsuri

Da, iubirea nu se invata din carti. Iar a invata sa fii constient in relatia de cuplu este o practica de o viata. Trebuie sa-ti propui in fiecare moment sa te scufunzi in energia relatiei, sa observi tiparele disfunctionale si sa lasi relatia sa curga dincolo de ele.

Pentru a construi cupluri durabile si unite prin iubire autentica, e nevoie de atentie, implicare, concentrare, detasare, observatie continua. E nevoie de munca in fiecare moment, insa in acelasi timp nu e nevoie de niciun efort. Pentru ca tot ce trebuie sa faci e sa curgi impreuna cu celalalt inspre locul in care va poarta iubirea. E nevoie sa te acordezi cu energia iubirii, e nevoie sa intuiesti cand sa mergi in flux si cand sa te opresti.  E nevoie sa simti cand si cat sa stai si cand a venit momentul sa pleci.

Toate astea trebuie traite, desigur, insa exista intotdeauna resurse care te pot ajuta in drumul tau.

Iata cateva din cartile cu sfaturi pentru cupluri constiente care m-au ajutat pe mine si pe care le recomand cu drag tuturor celor care isi doresc sa dezvolte relatii de cuplu constiente.

Le puteti gasi mai jos si in varianta online, daca accesati link-ul pe care unele din titluri il au atasat:

am-nevoie-de-iubirea-ta

1. Byron Katie, Am nevoie de iubirea ta. Sa fie oare adevarat?, Editura Elena Francisc

am-nevoie-de-iubirea-taO carte despre cupluri constiente, care ne invata sa ne punem sub semnul intrebarii gandurile conform carora fericirea noastra ar depinde de altcineva, iluzia ca pentru a fi iubiti trebuie sa-i manipulam pe ceilalti sau ca iubirea inseamna sa primesti intotdeauna ceea ce vrei. O carte de capatai care ne ajuta sa vedem cu claritate modul in care gandirea distorsionata afecteaza cuplurile si fericirea lor.

 

 

 

 

 

2. Osho, Intimitatea, increderea in tine si in celalalt, Pro Editura si Tipografie

intimitatea-increderea-in-sine-si-in-celalaltO carte superba despre intimitatea cu noi insine si relatia cu sine, temelia de la care porneste intimitatea in cupluri. Modul cum jonglam intre acestea doua ne determina nivelul de constientizare la care ne aflam intr-un anumit moment.

 

 

 

 

 

 

3. Marianne Williamson, Iubire magica. Puterea magica a relatiilor intime, Editura For You

iubire-magicaO carte care-ti vorbeste despre iubire de la nivelul magic al sufletului si care ne arata in ce fel calea iubirii constiente este o cale a curajului, a integritatii si a autenticitatii, cele trei ingrediente absolut necesare pentru a construi cupluri fericite.

 

 

 

 

 

 

4. Morrie&Arleah Shechtman, Iubirea la timpul prezent. Pasi catre constienta relatiei de cuplu, Editura Elena Francisc

iubirea-la-timpul-prezent-pasi-catre-constienta-relatiei-de-cuplu_1_fullsizeO carte despre cupluri, despre miturile si realitatile care influenteaza relatiile, despre stereotipurile care exista la nivel colectiv atunci cand vorbim despre realitatile concrete ale relatiilor de cuplu. O carte care ancoreaza perceptia asupra relatiilor dintr-o perspectiva concreta si practica pentru viata de zi cu zi.

 

 

 

 

 

5. Monique Fradot, Daniele Chines, De ce el? De ce ea? Forta vindecatoare a cuplului, Editura Elena Francisc

de-ce-el-de-ce-eaO perspectiva complexa asupra motivelor evidente si mai putin evidente pentru care un cuplu ajunge sa isi imparta viata, cu valente de psihogenealogie, pornind de la analiza copilariei partenerilor pana la vindecarea pe care doi parteneri si-o pot aduce unul altuia intr-o relatie de cuplu constienta.

 

 

 

 

 

6. John Welwood, Iubiri perfecte, relatii imperfecte. Cum sa vindecam ranile sufletului, Editura Elena Francisc

iubiri-perfecte-relatii-imperfecteO carte despre frumusetea de a trai in iubire la nivelul sufletului si eforturile necesare pentru a aduce aceasta iubire in relatiile noastre, tinand cont de ranile, umbrele, personalitatile si constitutia diferita a celor doi parteneri. O perspectiva despre cum sa armonizam perfectiunea iubirii cu imperfectiunea atat de frumoasa a noastra, ca oameni pentru a construi cupluri unite in adevar si in frumusetea iubirii.

 

 

 

 

7. John Welwood, Calatoria inimii. Calea iubirii constiente, Editura Elena Francisc

cal.inimiiO carte despre iubirea adevarata nu numai ca mod de relationare in cupluri, dar si ca o cale spirituala in relatia cu intreg Universul. Despre iubire ca modalitate suprema de acces la adevar, dincolo de aparente, masti, iluzii, proiectii. Despre iubirea care ne unifica cu tot si cu toate.

 

 

 

 

 

8. John Welwood, Dragoste si trezire. Psihologia sacra a cuplului, Editura Elena Francisc

dragoste-si-trezireDin nou despre iubire ca modalitate de a accesa adevaruri spirituale profunde. Despre puterea cu adevarat transformatoare a iubirii pentru celalalt, care te transporta pe taramuri din interiorul tau despre care nu stiai ca exista, care iti da acces la puterea ta reala, dincolo de traume si tipare, care scoate la iveala toate luminile si umbrele si care cere cel mai mare curaj de care esti in stare.

 

 

 

 

9. Brenda Schaeffer, Dragoste sau dependenta. Cum sa recunosti iubirea sanatoasa, Editura Trei

dragoste_sau_dependentaO carte care abordeaza cuplurile din perspectiva psihologica, facand diferentierea dintre iubirea reala si dependenta in cupluri, ca modalitate de a hrani ranile si traumele partenerilor.

 

 

 

 

 

10. Gina Lake, Iubeste la timpul prezent, trecerea de la Ego la Esenta in relatii, Editura Adantis


iubeste-la-timpul-prezent
Despre iubire si relatii de cuplu ca modalitate de a-ti accesa Sinele suprem si calea ta spirituala, trecand peste modalitatile de a intra in relatie cu celalalt de la nivelul Ego-ului si al personalitatii.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *