Cutia cu metafore

Legile Universale ale Succesului

Lectii de dezvoltare personala si legi ale succesului dupa Peter Arnold

1. Legea dragostei

Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este cea mai importanta dintre toate. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, organizatii, tari – are o valoare universala.

2. Legea cauza-efect

Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.

3. Legea materializarii

Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.

4. Legea viziunii

Pentru a avea succes in orice domeniu, trebuie sa avem o imagine cat mai clara a acelui succes in mintea noatra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.

5. Legea corespondentei

Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noatre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.

6. Legea credintei

Orice lucru in care credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).

7. Legea valorii

Credintele si valorile noastre, ceea ce este cu adevart important pentru fiecare dintre noi se reflecta in tot ceea ce facem.

8. Legea motivatiei

Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.

9. Legea activitatii subconstiente

Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur. Atentie: face acest lucru in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.

10. Legea asteptarii

Ceea ce ne asteptam cu incredere sa se intample, chiar se va intampla. Asadar, atentie la felul in care ne construim asteptarile (pozitiv sau negativ).

11. Legea concentrarii

Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.

12. Legea obisnuintei

Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.

13. Legea atractiei

Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.

14. Legea alegerii

Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.

15. Legea optimismului

O atitudine mentala pozitiva merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si olini de energie, ne ofera mai multe sanse de a reusi.

16. Legea schimbarii

Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.

17. Legea controlului

Avem o parere cu atat mai buna despre noi insine cu cat simtim ca ne controlam propria viata.

18. Legea responsabilitatii

Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.

19. Legea compensatiei

Cat dam, atata primim. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.

20. Legea serviciilor

Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti.

21. Legea efortului aplicat

Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai “norocosi”.

22. Legea supra-compensatiei

Trebuie ca mai intai sa oferim pentru a primi, si in cantitate mai mare decat ne asteptam sa primim.

23. Legea pregatirii

Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.

24. Legea eficientei fortate

Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar trebuie sa ne facem suficient timp pentrum lucrurile cu adevarat importante.

25. Legea deciziei

Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit, neasteptat.

26. Legea creativitatii

Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.

27. Legea flexibilitatii

Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona (este total gresita credinta ca un om inflexibil este un om puternic). Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.

28. Legea perseverentei

Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine si va fi intotdeauna rasplatita.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *