legenda celui care esti
Cutia cu metafore

Legenda Celui Care Esti

legenda celui care esti

legenda celui care esti

A fost odata ca niciodata… Candva, cand tu erai un Spirit Inalt, o Fiinta minunata, traind in Paradis, in perfecta Unitate cu Dumnezeu Tatal/Mama –Tot Ceea Ce Este.

Nu puteai sa fii manios, deoarece nu aveai de ce sa te superi. Nu iti era teama de nimic, pentru ca nu exista nimic mai puternic decat Tine.

Intr-o zi, te-ai dus la Biroul de Informatii din Ceruri si ai vazut ca Dumnezeu Tatal/Mama –Tot Ceea Ce Este cauta voluntari care sa intre in Campurile Materiei.

In anunt erai avertizat ca in Campurile Materiei iti vei pierde treptat constiinta Unitatii, pentru ca in cele din urma sa te simti o entitate complet separata. Amintirea Paradisului va disparea treptat, ca un vis.

In compensatie insa, in Campurile Materiei vei avea experiente inaccesibile in Totul. Acolo ai putea privi, intr-o noapte linistita de iarna, vartejul fulgilor de zapada in lumina unui felinar.

‘Minunat!” iti amintesti ca ai exclamat, pentru ca nu mai traisesi niciodata asemenea lucruri precum “linistita”, sau “zapada”, sau “felinar”. Tot Ceea Ce Este era ca o tapiserie, ca o retea alcatuita din Toata Lumina si din Tot Sunetul. Fiecare experienta era Toate Experientele – ca dansul pe o sarma care vibra la absolut fiecare Eveniment din fiecare Univers existent.

Anuntul continua: “In Campurile Materiei vei putea sa te plimbi pe plaja de mana cu un iubit. Vei putea sa te relaxezi intr-o padure, ascultand ciripitul pasarilor si clipocitul apei printre pietrele care stralucesc in lumina soarelui. Va fi cu totul diferit de Toate Pasarile in Acelasi Timp si Toata Apa in Acelasi Timp si Toti Copacii in Acelasi Timp si Tot Ceea Ce Este, Totul, in Acelasi Timp”.

Treptat, ai inceput sa iti doresti din ce in ce mai mult, incredibil de mult aceasta apropiere intima de Realitatea Fizica. Ti-ai dorit sa mergi acolo si sa traiesti toate aceste experiente.

In anunt erai avertizat ca pentru orice ai fi iubit in Realitatea Fizica ar fi existat, corespunzator, si ceva ce ai fi urat la fel de mult si acest lucru ar fi fost prezent in permanenta, ca o rama urata inconjurand o pictura superba.

Nu ai dat prea mare importanta acestui avertisment, pentru ca nu-ti puteai imagina altceva decat Iubire. Stiai cu siguranta (in pofida celor care au declarat ca asa stau lucrurile) ca tu nu vei face niciodata greseala de a irosi milioane de ani ignorand minunatul tablou, pentru a-i privi doar rama.

Asa ca te-ai oferit voluntar. Si, dintre multi, multi altii care au fost chemati sa citeasca acest anunt, tu ai fost unul dintre cei foarte putini alesi. Ai fost ales pentru puterea ta. Pentru frumusetea ta. Pentru curaj. Si pentru dorinta foarte mare de a-L sluji pe Dumnezeu Tatal /Mama –Tot Ceea Ce Este.

___________________________

Urmatorul exercitiu ti se va parea poate prea lung. De fapt, iti va lua mult mai mult timp sa-l citesti, decat sa-l practici.

___________________________

1. Alege-ti un loc linistit. Respira calm, ritmic. Relaxeaza-te.

2. Vizualizeaza-te adormit linistit in patul tau. Ai parcurs un drum foarte lung de cand te-ai oferit voluntar. Cu mult timp in urma ai ajuns in cel mai indepartat punct de Paradis, si de atunci te intorci acasa. Visezi intoarcerea acasa.

3.Simte-te pe tine visand in pat. Imagineaza-te in camera ta intr-o lumina blanda. Esti inconjurat de toate acele Inalte Fiinte care erau prietenii tai inainte sa pleci din Paradis. Unele nu au dorit sa paseasca in Campurile Materiei. Unele au vrut, dar nu au fost alese. Poate unele din aceste Inalte Fiinte sunt Maestrii cu care ai lucrat. Cel putin doua dintre ele sunt Ingerii tai Pazitori. Poate acolo se afla si Hristos, la fel si Maria. Ar mai putea fi Babaji, Sai Baba si unul sau mai multi Arhangheli. Asteapta sa vezi, sa simti sau sa-ti imaginezi toate aceste Inalte Fiinte care te inconjoara, veghindu-ti somnul.

4.Una dintre aceste Inalte Fiinte este Sinele Tau Superior, este Cel ce erai inainte sa uiti Unitatea, un Inger maret.

5.Lasandu-ti corpul dormind, ridica-te si alatura-te acestor Inalte Fiinte care te inconjoara si stai langa Sinele Tau Superior. Asteapta sa vezi, sa simti sau sa-ti imaginezi cum faci aceasta.

6.Apoi priveste-te pe tine, cum stai adormit in pat. Realizeaza ca Sinele Tau Superior si toate aceste Inalte Fiinte privesc spre corpul tau asa cum tu ai privi chipul drag al unui copil ce doarme. Iti amintesti cum te simteai cand priveai un copil multiubit dormind? Intelege ca aceeasi tandrete simte acum pentru tine Sinele Tau Superior .

7.De fapt, este mult mai mult. Pentru ca acest copil al Sinelui Tau Superior a crescut, devenind unul dintre Eroii Maretelor Legede ale Paradisului. Acest copil a fost departe milioane de ani, ca un soldat plecat la razboi, si acum se intoarce acasa. O, cat de mandre sunt aceste Inalte Fiinte alaturi de care stai, prividu-ti corpul dormind dulce!

8.Sunt coplesite de realizarile tale. Unele dintre aceste Inalte Fiinte nu au incercat niciodata sa simta iubire in timp ce le era frica, sau erau manioase, sau triste. Nu au incercat niciodata sa-si imagineze Unitatea cu Tot Ceea Ce Este fiind entitati separate si simtind singuratatea. Pentru ele Iubirea este un lucru simplu, la indemana. Iubirea pur si simplu Este. Faptul ca tu ai reusit sa te reintorci spre Iubire, in pofida separarii pe care ai trait-o, este pentru ele un miracol mai mare decat orice ti-ai putea imagina pe Pamant.

9.Alte Inalte Fiinte din jurul tau au trait separarea si iti inteleg realizarile uimitoare. Sunt ca niste suporteri sportivi la un meci si te ovationeaza pline de emotie. Acestea stiu ca, in pofida miilor de ani de frica inimaginabila, paralizanta, nu ai dat inapoi niciodata. Stiu ca in pofida miilor de ani de manie zdrobitoare, ai inteles in cele din urma despre Iubire si ai facut-o Steaua ta Polara, calauzindu-ti drumul spre casa.

10.Intelege ca toate aceste Inalte Fiinte nu sunt mai presus decat tine. De fapt, toate te respecta si te admira, asa cum admiram stelele de cinema sau atletii olimpici. Mai mult decat atat: iti sunt recunoscatoare. Ceea ce ai facut, ai facut pentru ele. Ceea ce ai facut, ai facut pentru Dumnezeu Tatal/Mama –Tot Ceea Ce Este.

11.Da, te intorci acasa! Simte mandria, dragostea si bucuria Inaltelor Fiinte care te-au vegheat, care inca iti vegheaza somnul stiind ca in curand, foarte curand vom fi Toti impreuna din nou.

12. In continuare, contopeste-te cu Sinele Tau Superior si priveste spre acest erou adormit care esti prin ochii Sinelui Tau Superior. Simte mandria, dragostea, tandretea pe care el le simte pentru aceasta Fiinta incredibil de frumoasa si de curajoasa care a fost plecata atat de mult timp, si care acum se intoarce Acasa.

13.Intoarce-te in corpul tau din pat.

14.Intoarce-te in prezent.

15.Deschide ochii.
___________________________

Post Scriptum

Batalia s-a sfarsit. Ego-ul s-a retras la tara si cultiva flori. Tu participi la marea petrecere din Ceruri, pentru sarbatorirea eroilor care s-au reintors. Esti unul dintre acesti eroi. Te afli acolo, sarbatorind impreuna cu ceilalti. Esti egalul lor. Toti sunteti Regi si Regine. Petrecerea este in toi si ambrozia zeilor se revarsa.

Si atunci, doar pentru o clipa, iti amintesti… Iti amintesti cum era sa te plimbi prin iarba, de mana cu persoana iubita. Iti amintesti cum era sa asculti cantecul pasarilor. E doar o umbra de tristete. Este dorul de acea dulce intimitate, de dragalesenia acelor locuri minunate in care Timpul ne-a ingaduit sa zabovim putin. Dar toate aceste par atat de indepartate, iar ambrozia este chiar minunata. Si ne asteapta alte lumi sa le cucerim.

O infinitate.

___________________________

Sursa: Newsletter-ul editurii For You

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *