inceputuri-si-sfarsituri
Cutia cu metafore

Inceputuri si sfarsituri…

Inceputuri si sfarsituri…asta este intreaga esenta a vietii. Iar modul in care invatam sa trecem prin ele ne determina frumusetea calatoriei. Fara atasament, fara incrancenare, cu intelepciune, cu luciditate, cu o lacrima pe un obraz si zambet pe un altul…asa invatam sa ne desprindem de ce este vechi si sa ne ducem spre ce este nou…intr-un fel sau altul o facem in fiecare zi, in fiecare moment, insa totul devine mai evident la schimbarea anilor care trec prin noi.

Pentru a simti cu adevarat energia sfarsitului si a inceputului, va ofer drept cadou de inceput de an un text scris de Bert Hellinger, intemeietorul metodei constelatiilor familiale.

Fie ca intelepciunea sfarsiturilor si a inceputurilor vietii sa ne insoteasca prin anii care incep si se sfarsesc:

“Niciun inceput nu e nou. Ceva l-a precedat intotdeauna. Fiecare inceput pe care il stim continua ceva de dinaintea lui. La fel e si cu sfarsitul. Atunci cand ceva se termina, continua la un alt nivel.

Fiecare an vechi pe care il stim a continuat intr-un fel sau altul. Se aplica acest lucru si acestui an care a trecut? Poate acest an sa se sfarseasca fara sa mai continue in niciun fel?

Toate grijile pe care ni le facem despre viata, in general, in preajma Anului Nou dispar. Trec repede si dispar dintr-o data.

Ceea ce conteaza cu adevarat este lumina, lumina care straluceste intotdeauna.Vedem aceasta lumina? Lumineaza in sufletul si in spiritul nostru? Are un sfarsit?

Intrebarea este: cum devenim conectati la aceste forte de dinainte de inceputul nostru si de dupa sfarsitul nostru aici?

Privim la momentul prezent, dincolo de numarul anului in care suntem ca si cum privim spre un etern Moment Zero. Acesta este numarul care conteaza intotdeauna, fara inceput, fara sfarsit, etern.

M-am aventurat prea mult, dincolo de orice inceput si sfarsit? Ce numar ramane intotdeauna ca un numar etern? Numarul care conteaza intotdeauna nu cunoaste inceput sau sfarsit. Cunoaste doar Noul, eternul nou, pentru ca este nou cu orice inceput, etern nou, etern plin de surprize si in acelasi timp fara sfarsit si continuand la nesfarsit, mereu innoit.

Spre ce privim cu seninatate? Privim spre Zero, fara inceput si sfarsit. Impreuna cu Zero, totul exista intotdeauna, etern si, in acelasi timp, fara sfarsit.”

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *