Cutia cu metafore

Despre iubire: Ceea ce nu am iubit, am pierdut

despre-iubire-ceea-ce-nu-am-iubit-am-pierdut

despre iubire ceea ce nu am iubit am pierdut

Am uitat pentru mult timp sa iubesc locurile in care m-am nascut. N-am iubit zilele de sarbatoare cand in orasul meu nu era nimeni pe strada.

Nu am iubit castanele care mi-au cazut in cap pe bulevardul copilariei mele. Nu am iubit momentele in care credeam  ca mama e suparata pe mine.

N-am iubit faptul ca eram copil si cei din jur erau mari si puternici. N-am iubit prima zi de scoala. N-am iubit cantecul “Pe vaporul clasei I”. Nu i-am iubit pe colegii care ma tranteau in zapada.

N-am iubit durerea primei despartiri. N-am iubit momentul cand am plecat de-acasa printre straini.

N-am iubit primul interviu pentru o slujba in studentie. Nu l-am iubit pe primul meu sef.

Nu mi-am iubit multi colegi de facultate pentru ca ii consideram increzuti. Nu am iubit momentele de dinainte de examen. Nu am iubit sa merg la cursuri.

Nu am iubit diminetile cand ma trezeam la 7 ca sa plec la serviciu. Nu am iubit mersul la serviciu. Nu am iubit sedintele. Nu am iubit momentele de socializare la cafea. Nu am iubit serile de duminica si diminetile de luni.

Nu i-am iubit pe cei care au intrat in viata mea ca sa ma invete ceva. Si nu am iubit lectiile lor.

Nu am iubit oamenii care au trecut pe langa mine pe strada. Nu am iubit frigul, iernile si zapezile. Apoi nu am iubit caldurile si transpiratiile verii.

Nu am iubit copacii pe care i-am vazut pe geam. Nu am iubit cozile trandafirilor, pentru ca ma intepau. Si ploaia, pentru ca ma uda.

Nu am iubit oamenii care se plangeau. Nu am iubit cersetorii. Nu am iubit victimele. Si apoi nu i-am iubit pe cei care faceau rau.

Nu am iubit vorbitul la telefon. Nu am iubit uitatul la televizor. Nu am iubit pisicile pana cand nu am avut una.

Nu am iubit amanarile si schimbarile de program. Nu am iubit neprevazutul. Nu am iubit schimbarea. Nu am iubit mutatul dintr-un loc in altul. Nu am iubit noul. Nu am iubit nici vechiul. Nu am iubit instabilitatea. Nu am iubit nesiguranta. Nu am iubit aroganta. Nu am iubit sa intarzii. Nu am iubit nebuniile.

Pentru ca nu le-am iubit, am pierdut toata viata din acele momente… Mereu in cautare de altceva, mereu asteptand ceva, mereu tinzand spre o versiune mai buna, a mea, a ta, a lor…nu am iubit si am pierdut.

Acum iubesc tot, pentru ca acum am decis sa traiesc. A fost nevoie de multa suferinta ca sa-mi dau seama ca viata inseamna sa iubesti TOT. Din cand in cand, mai uit. Insa cineva sau ceva intotdeauna are grija sa-mi reaminteasca.

Tu ce ai uitat sa iubesti?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Am iubit intodeauna oamenii si m-am bucurat cand mi-au zambit pe strada. Am iubit mereu zilele insorite pentru ca majoritatea oamenilor sunt mai fericiti cand soarele straluceste si deci sunt mai buni cu cei din prejma lor. Am iubit ploaia, pentru ca ma chema la joaca printre picaturi. Am iubit trandafiri pentru ca spinii lor imi aminteau ca trebuie sa protejez frumusetea florilor. Am iubit pomii, pentru ca ramurile lor imi ridicau privirile spre cerul inalt. Am iubit fiecare zi, sperand ca cea care va veni va fi mai frumoasa si mai fericita. Am iubit noul si vechiul, deopotriva, caci astfel, am ramas ,mereu atenta la tot ce se intampla in jurul meu si astfel nu am uitat nimic din ceea ce nu trebuie uitat. Am iubit fiecare clipa petrecuta alaturi de oameni, buni si rai, fara deosebire, caci numai astfel, am putut sa vad, cat de mult mai am
    de vazut in acesta viata, de auzit in acest univers, intr-un cuvant: de trait. Multumesc in fiecare zi pentru bucuria a mai cunoaste un om si de a putea sa impartasesc cu cei din jurul meu, iubirile mele de fiecare zi.

  2. Marcela Sandu spune:

    Eu am uitat sa iubesc ceea nici nu trebuia iubit. In afara de iubire , care este rara,ezista bucuria si placerea. Mi-a placut sa fiu in jurul unor oameni , m-am bucurat de anumite evenimente la care am fost partasa.Imi place sa cunosc alti oameni dar asta nu presupune ca sa-i si iubesc. ma bucur sa reintalnesc persoane care mi-au fost simpatice dar asta nu inseamna ca le -am si iubit.Am intelegere pentru multe lucruri pe care eu nu le-as face, sunt toleranta in foarte multe situatii care nu-mi convin. Ma bucur de apreciere si simpatii dar nu m-as amagi niciodata ca sunt iubita in afara familiei mele. Iubesc la disperare natura, iubesc sa cunosc , iubesc sa calatoresc , iubesc sa muncesc , imi iubesc familia, iubesc copiii si copilaria, iubesc frumosul, adevarul, dreptatea si binele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *