brad de craciun
Cutia cu metafore

Colindele si resorturile sufletului nostru

colindele-si-resorturile-sufletului-nostru

colindele si resorturile sufletului nostru

De ani de zile, sufletul meu reactioneaza instantaneu in primele secunde in care aude un colind cantat de Stefan Hrusca prin ochi umezi si un amestec de bucurie si de tristete greu de descris.

Si ma intreb ce resorturi din sufletul meu sunt activate prin aceasta voce calda si aceste versuri de un parfum arhaic cu aroma de sfintenie.

Si-mi dau seama ca sunt aceleasi resorturi care imi sunt activate de fiecare data cand imi permit sa imi deschid inima catre tot ceea ce exista pe acest Pamant, indiferent daca se numeste tristete sau bucurie, suferinta sau iubire, agonie sau extaz.

Sunt acelasi resorturi care pot transforma nostalgia copilariei in bucuria momentului prezent si frica de viitor in puterea de a ne abandona in virtejul vietii.

Aceleasi resorturi care regreta lucrurile nefacute in trecut ne dau puterea sa luam mai multa bucurie din viata noastra de acum si sa ii intoarcem si mai mult vietii.

Aceleasi resorturi care sufera dupa cei ce au plecat dintre noi ne ofera si bucuria pentru cei care au venit de curand si isi deschid ochisorii pentru prima data.

Viata este ca o minunata moneda care in aceasta perioada a anului ne pare din ce in ce mai aurita si mai pretioasa; cu cat acceptam mai repede ambele fete ale ei, cu atat putem sa traim mai din plin fiecare moment al ei.

Toate merg impreuna si toate se activeaza in aceasta perioada a anului in care simtim tristetea pentru anul care a trecut, din nou, parca mult prea repede si in acelasi timp simtim bucuria pentru urmatorul an care ni se asterne in fata; regretul pentru ce nu ne-am permis sa fim si sa facem si entuziasmul pentru ceea ce ne vom da voie sa fim si sa facem.

Oare nu reprezinta aceasta perioada din an momentul in care suntem cu adevarat in contact cu sentimentele noastre? Si daca nici macar in aceasta perioada nu suntem in contact cu ceea ce simtim, atunci cand?

Asa ca va invit sa faceti acest exercitiu de constientizare a ceea ce simtiti in aceasta perioada. Fara lupta, fara judecata, fara atasament. Doar sa permitem tuturor sentimentelor care se activeaza in aceasta perioada sa existe si sa ne imbogateasca sufletul.

Sa lasam minunata moneda aurita din mainile noastre sa ne imbogateasca sufletul. Sa incepem acum, la sfarsit de an, cand ritmul alert din noi se mai linisteste si mintea noastra ii da sufletului locul cuvenit.

Nu stiu daca veti avea nevoie sau nu de colindele lui Hrusca pentru asta, dar pentru ca mie-mi plac mult prea mult, va daruiesc din suflet cateva:

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *