ce este viata
Cutia cu metafore

Ce este viata?

ce este viata

ce este viata

Intr-o frumoasa zi de vara, pe la ora pranzului, se facu mare liniste in parc.

Pasarile se odihneau linistite in umbra copacilor.

O vrabiuta isi scoase capul de sub aripa si intreba: “Ce este viata?”

Toti cei din jur au fost surprinsi de aceasta intrebare grea. Un trandafir tocmai inflorea, deschizandu-si petalele. El spuse: “Viata este o deschidere!”

Fluturele, care tocmai se odihnea pe una dintre petalele trandafirului dupa ce zburase de la o floare la alta, ii raspunse: “Viata este libertate si fericire!”

O papadie simti vantul atingand-o in joaca si spuse tematoare: “Viata este risipire, da, doar risipire…”

Jos, pe pamant, o furnica tragea dupa sine un pai de grau de zece ori mai mare decat ea. Cand auzi un asemenea lucru se opri, isi trase sufletul si spuse: “Viata nu este decat truda si munca!”

Poate ca ar fi inceput sa se certe daca nu ar fi venit o ploaie fina care sopti: “Viata este formata din lacrimi, doar din lacrimi!”

Deasupra ei plutea plin de maiestate un vultur care, de acolo de sus, spuse: “Viata este o nazuinta spre inalt!”

Apoi veni noaptea.

Dupa un timp, un om mergea acasa pe aleile goale. Venea de la o petrecere si se gandea… “Viata este o continua cautare a fericirii si o inlantuire de deceptii!”

Dupa lunga noapte venira in sfarsit si zorii diminetii, care spusera: “Asa cum noi suntem inceputul zilei care vine, la fel viata este inceputul vesniciei…”

___________________________

Ma intreb cum ai raspunde daca te-as intreba: “Pentru tine, ce este viata?”

___________________________

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. crasan andreea spune:

    Viata este un lucru unic de care trebuie sa ne bucuram si sa ii multumim lui Dumnezeu pentru faptul ca ne-a daruit-o. Bucurati-va de fiecare clipa cat timp traiti pentru ca alta viata nu ne este cunoscuta…

  2. adriana spune:

    Pentru mine viata este un mod in care te lupti incontinuu ptr a trai cum vrei tu… eu vreau sa treaiesc in lux asa ca muncesc foarte mult. De asemenea am obiective si mi le voi indeplini deoarece stiu ca tot ce fac, fac pentru mine. In acelasi timp, sunt foarte optimista si ma gandesc ca desi viata este grea… ESTE FRUMOASA! Si multumesc pentru ca exist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *