Tipare relationale, foste iubiri si relatii actuale

Publicat: 7 mai 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

tipare-relationale-foste-iubiri-si-relatii-actuale

tipare relationale foste iubiri si relatii actualeAtunci cand iesim dintr-o relatie si incepem alta, dorinta de a lasa in urma trecutul si de a incepe ceva nou poate parea o reactie naturala, alaturi de incercarea de a da la o parte durerea, doliul pentru relatia trecuta, emotiile care nu ne plac si experientele din trecut, pe masura ce ne avantam catre ceva nou.

Cu toate acestea insa, daca o relatie anterioara si un partener anterior nu primesc locul care li se cuvine in sufletul nostru, in onoarea iubirii care a existat candva, atunci e posibil ca experientele fostelor relatii sa se perpetueze in urmatoarea relatie.

Cand te indragostesti de cineva si cand intri intr-o relatie intima, formezi o legatura care nu poate fi rupta si care este si mai puternica, daca sunt copii implicati.

Destinele si modelele familiale ale celor doi parteneri se intrepatrund intr-un mod care te face sa devii din ce in ce mai putin disponibil, in forma ta cea mai pura, pentru o relatie urmatoare.

Probabilitatea sa intri intr-o relatie cu un nou partener care are un destin similar si incurcaturi similare in sistemul de familie precum fostul tau partener este foarte ridicata.

Cum poti sa incepi sa vindeci si sa clarifici aceste tipare relationale, aducand pace si creand un spatiu propice pentru dragoste?

O recomandare ar fi sa privesti cu sinceritate in sufletul tau, sa meditezi la prima ta relatie, momentul in care toate aceste tipare au iesit la suprafata si sa constientizezi ce se afla inca acolo:

 • Acorda-ti un moment si indreapta-ti atentia la prima ta iubire, prima relatie serioasa…
 • Adu-ti aminte acum cum te-ai simtit cand v-ati intalnit prima oara si v-ati indragostit..
 • Promisiunile pe care vi le-ati facut unul celuilalt…
 • Planurile de viitor pe care vi le-ati facut impreuna…
 • Acum adu-ti aminte cum te-ai simtit cand s-a sfarsit…
 • Cum te-ai simtit cand ai aflat ca celalalt a mers mai departe, s-a casatorit, are copii…
 • Cum te simti acum referitor la asta…
 • Poate ca celalalt nu mers mai departe…cum te simti cand te gandesti ca a ramas intepenit undeva pe drum
 • Cum este atunci cand ii doresti binele…
 • Cum este atunci cand le doresti copiilor ei/lui tot binele…
 • Cum crezi ca se gandesc la tine fostii tai parteneri? La familia ta? Ce ai cere de la ei daca ai putea?

Daca experimentezi o repetare a unor comportamente din trecut in cadrul relatiei tale intime actuale sau daca simti ca nu-ti vezi actualul partener in mod clar, ca pe cel care este cu adevarat, atunci poti incerca sa te concentrezi asupra modelelor relationale din viata ta, pentru a vindeca efectul lor in relatia actuala.

Petrece ceva timp gandindu-te la relatiile pe care le-ai avut in viata ta, incepand cu prima ta iubire.

Daca ai nevoie, scrie o lista si include pe toata lumea cu care ai avut o relatie, indiferent daca ti s-a parut important sau nu la acea vreme.

Apoi urmeaza pasii de mai jos si permite sa ajungi intr-o stare de relaxare, cu ajutorul respiratiei si permitand tensiunii si stresului sa-ti paraseasca corpul.

Apoi vizualizeaza persoana care a fost prima ta dragoste si simte conexiunea cu ea.

Observa ce se intampla cu respiratia ta, daca corpul tau este tensionat sau relaxat pe masura ce te conectezi cu el.

Vizualizeaza aceaste persoane asa cum erau cand v-ati intalnit pentru prima data si permite-ti sa simti ceea ce ai simtit prima data cand te-ai indragostit. Spune-i:

“Ai fost important/a pentru mine.”
“Multumesc pentru tot ceea ce mi-ai daruit.”
“Am petrecut un timp frumos impreuna, cu bune si cu rele, iar acum acel timp s-a terminat. E momentul pentru altceva.”
“Sunt pregatit sa te eliberez acum…te rog, elibereaza-ma si tu.”

Apoi procedeaza la fel cu celelalte relatii, pana ajungi la relatia ta curenta. Acorda-ti timp sa simti cum raspunde corpul tau atunci cand te conectezi cu fiecare si exploreaza incurcaturile care mai pot exista inca intre voi.

E recomandat ca aceste lucruri sa fie facute dintr-un loc de profunda sinceritate, respect de sine si respect fata de celalalt si asumare a responsabilitatii personale in esecul relatiei, lasand loc in acelasi timp celuilalt pentru a-si asuma propria responsabilitate.

Dinamica relationala poate fi si mai complicata atunci cand a fost vorba de o relatie abuziva sau daca sunt copii in acea relatie. Chiar daca relatia intima se poate sfarsi, atunci cand exista copii, cuplul va ramane iremediabil conectat prin copii.

Este foarte important, pentru toti cei implicati, in special pentru copii, ca acest lucru sa fie onorat. Sa fii capabil sa spui “In ciuda tuturor lucrurilor care s-au intamplat, vei fi intotdeauna tatal/mama copiilor mei iar eu voi fi intotdeauna mama/tata copiilor tai” este un lucru extrem de eliberator pentru copii. Pentru ca este adevarul in cea mai pura forma.

traducere din “Between the lines. Healing the Individual&Ancestral Soul with Family Constellation” (Printre randuri. Vindecarea sufletului individual si ancestral prin constelatii familiale), Nikki Mackay

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *