Povestile copilariei retraite prin metoda de constelatii familiale

Publicat: 19 februarie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

Multi dintre noi suntem familiarizati cu povestile inca din copilarie.

Este posibil ca unele dintre acestea sa fi fost preferatele noastre sau sa-si fi pastrat amprenta in sufletul nostru chiar daca ne aflam la varsta maturitatii.

Munca de constelatii familiale ne poate ajuta sa intelegem cum am integrat diferite aspecte ale basmelor sau povestilor copilariei in relatiile noastre.

In momentul in care analizam povestile care ne-au marcat, putem descoperi diferite legaturi bolnavicioase sau secrete de familie care au fost pastrate cu grija.

In anumite cazuri, unele persoane se identifica la un nivel atat de profund cu anumite personaje incat pot urma scenariul vietii acestora.

“ Oglinda oglinjoara, cine este cea mai frumoasa din tara?”

In randurile urmatoare, va vom prezenta modalitatea in care povestile copilariei pot continua in viata reala prin a exemplifica experienta a doua femei, mama si fiica.

Daca ne intoarcem atentia catre basmul “Alba-ca-Zapada si cei sapte pitici”, ne vom aminti ca oglinda “raspundea” mereu in favoarea Albei-ca-Zapada atunci cand mama vitrega punea vreo intrebare.

Miezul conflictului dintre cele doua femei era reprezentat de pozitia cat mai apropiata pe care si-o doreau fata de tata. Acest conflict era pe punctul de a-i aduce moartea Albei-ca-Zapada.

In viata reala, daca exista vreun conflict intre mama si fiica in ceea ce-l priveste pe tata, atunci fiica este cea care trebuie sa paraseasca aceasta lupta.

Sa luam un exemplu intalnit in workshop-urile de constelatii familiale:

Fiind copil, Eva se temea mereu ca mama sa isi doreste sa o omoare.

Pe de alta parte, ea povesteste cat de apropiata se simtea de tatal sau.

Chiar si la varsta pubertatii, ea se cuibarea in pat, alaturi de tatal sau, pana ce mama sa venea si o dadea la o parte.

Deoarece nu stia cum sa mentina echilibrul intre cele doua femei, tatal se refugia in munca.

In timpul workshop-ului de constelatii familiale, contextul s-a limpezit:

Inainte ca mama sa se casatoreasca cu tatal, ea a fost logodita cu un barbat care a fost omorat chiar inainte de nunta.

In constelatie, mama a fost atrasa de energia acestui barbat, in timp ce tatal s-a indepartat de sotie, avand acum ochi doar pentru fiica sa.

In momentul in care reprezentantul pentru mama Evei a fost inlocuit de logodnicul sau, reprezentantul Evei s-a dus imediat si si-a imbratisat tatal.

In acel moment, mama s-a infuriat si a spus: “Nu vreau asta.”

Solutia pentru aceasta constelatie a venit din doua directii:

a) In primul rand, parintii au fost asezati unul langa altul.

A urmat un dialog in care tatal a recunoscut si a onorat iubirea sotiei sale pentru fostul logodnic.

b) Apoi mama l-a recunoscut pe sotul sau ca fiind cu adevarat sotul sau si ca i-ar face placerea daca ar putea sa o primeasca in inima sa.

Reprezentantul tatalui a raspuns: “Acum imi vad sotia pentru prima data.”

In acel moment, Eva a devenit furioasa si a spus: “Asta e teatru. Nu cred nimic!”

Apoi, facilitatorul i-a spus: “Daca esti pregatita, poti face un exercitiu foarte greu.”

Eva s-a simtit pregatita sa incerce, iar ceea ce avea de facut era sa ingenuncheze in fata mamei sale.

Pe masura ce statea acolo, a inceput sa planga si sa tremure.

Reprezentantul mamei sale a venit langa ea si a luat-o in brate pana in momentul in care s-a calmat.

Apoi pur si simplu si-a privit mama in ochi si a spus: “Mama”.

Dupa ce Eva a rostit aceste cuvinte, facilitatorul a asezat-o in fata tatalui si a rugat-o sa spuna: “Tata, persoana care ar trebui sa se stea langa tine este mama.”

Putem incheia acest articol prin a afirma ca, intr-adevar, povestile copilariei continua si in viata reala daca nu stim cand sa punem punct si sa inchidem cartea pentru a incerca sa ne conturam scenariul pe care dorim sa-l traim.

Resurse: “The Knowing Field – International Constellations Journal”

Daca doriti sa aflati mai multe despre metoda de constelatii familiale, va asteptam la workshopurile noastre sau la sedintele individuale de constelatii familiale.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *