Despre povestea personala din perspectiva constelatiilor familiale

Publicat: 2 octombrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

despre-povestea-personala-din-perspectiva-constelatiilor-familiale

despre povestea personala din perspectiva constelatiilor familiale

Pe masura ce depasim etapa copilariei pentru a intra in lumea adultilor, purtam cu noi propria poveste pe care o ducem mai departe in drumul nostru.

Ea cuprinde credintele si sistemele de credinte mostenite atat de la familia si stramosii nostri, cat si propriile ganduri desprinse din experienta directa.

Aceasta poveste ne pregateste pentru experientele de viata care vor urma. Pe masura ce trece timpul, propria poveste incepe sa fie conturata de experientele personale de dragoste, intimitate, etc.

In momentul in care ajungem la 30-35 de ani, aceasta poveste este destul de bine stabilita.

Ceea ce ar trebui sa intelegem este ca scenariile noastre ne determina sa ne invartim iar si iar in acealasi cerc pentru a retrai ceea ce nu intelegem.

Munca de constelatii familiale ne ajuta sa fim fata in fata cu aceste scenarii pentru a reusi sa ne vindecam fiinta.

Totusi, ne este foarte greu sa observam daca o credinta este un simplu gand sau daca are un corespondent in realitate.

Daca luam in considerare faptul ca universul nostru se bazeaza pe energie, atunci cu siguranta vom gasi mereu ceva in afara noastra care sa reprezinte dovada trairilor noastre.

Daca avem incredere in bogatie, atunci aceasta ni se va arata; daca avem credinta ca de relatiile frumoase de iubire au parte doar cei norocosi, atunci si acest lucru ni se va arata.

Sa luam un exemplu intalnit in metoda constelatiilor familiale.

Cinci femei care apartineau aceleiasi familii au fost violate. In afara de loialitatea ascunsa pe care fiecare o resimtea pentru cea dinaintea ei, a existat si un sistem de credinte care a determinat ca acest scenariu sa se transmita din fiica in fiica.

Imbinarea acestor loialitati cu un sistem de credinte foarte puternic a atras cate un agresor pentru fiecare femeie in parte, chiar daca epocile in care acestea au trait au fost diferite. Nu exista nicio coincidenta.

Propria poveste creaza un sistem de credinte care da nastere anumitor asteptari – in cele din urma, vom primi ceea ce ne vom astepta sa primim.

In momentul in care primim lucrurile la care ne asteptam, ne spunem: “Vezi, este adevarat!” si ciclul continua. Credinta nu este creata de dovada, ci credinta creaza dovada.

Insa in momentul in care vom fi absorbiti de dovezi, nu vom fi capabili sa ne schimbam credintele. In momentul in care vindecam si transformam o astfel de credinta, vietile noastre vor lua o alta intorsatura.

Iata o serie de credinte care dau nastere unor scenarii in care putem ramane blocati:

Am nevoie de aprecierea altora.
• Nu ma simt intreg/intreaga daca nu fac parte dintr-o relatie
• Timpul meu nu este la fel de valoros ca timpul altor oameni
• Sunt negru, deci destinul meu este sa fiu discriminat de ceilalti
• Relatiile homosexuale nu sunt de durata
• Sunt femeie, deci rolul meu este sa servesc barbatul
• Sunt gras(a), deci nu valorez nimic
• Fratele meu a fost dintotdeauna favoritul familiei
• Sora mea este asa norocoasa; este mult mai draguta decat mine. Oamenii frumosi au mai mult noroc.
• Parintii mei m-au criticat dintotdeauna, ceea ce ma face sa cred ca nu voi reusi niciodata
• Sunt barbat, deci trebuie sa muncesc mai mult decat ceilalti pentru a-i sprijini
• Nu am o diploma de facultate, ceea ce inseamna ca nu voi fi niciodata valorizata pentru ceea ce sunt cu adevarat
• Banii nu cresc in copaci
• Succesul inseamna multa munca si mult noroc
• Valoarea mea este determinata de ceea ce detin
• Traiesc intr-o lume in care fiecare lupta pentru el
• Trebuie sa-mi doresc copii pentru ca sunt femeie; daca nu-mi doresc, inseamna ca nu sunt femeie in adevaratul sens al cuvantului
• Ca barbat, trebuie sa domin pentru a primi ceea ce-mi doresc

Poate ca ar trebui sa luam o pauza pentru a ne intreba care dintre aceste afirmatii ne contureaza propria poveste. In care ne regasim si care este cea care ne determina corpul sa tresara?

Faptul ca ne-am obisnuit sa gandim in aceasta modalitate, ne determina sa nu fim cu adevarat constienti atunci cand actionam ca atare.

Lucrul de care ar trebui sa ne ocupam cu totii este sa identificam credintele, loialitatile ascunse si alte tipare comportamentale mostenite din familiile noastre.

O data descoperite, acestea ne vor ajuta sa ne transformam credintele in elemente care sa ne sprijine pe parcursul calatoriei noastre.

Cu cat vom fi mai capabili sa descoperim credintele noastre, cu atat vom fi mai conectati in mod firesc la gandurile, ideile si credintele noastre, ceea ce ne va permite sa ne rescriem propria poveste.

Reurse: “The presence of the soul – Transforming your life through soul awareness” – John L. Payne

Daca doriti sa aflati mai multe despre metoda constelatiilor familiale, va asteptam la workshopurile noastre sau la sedintele individuale de constelatii familiale.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *