O noua aparitie: Intoarcerea acasa. Un prim pas in lumea constelatiilor familiale, Barbara Morgan

Publicat: 19 martie 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

o-noua-aparitie-intoarcerea-acasa-un-prim-pas-in-lumea-constelatiilor-familiale-barbara-morgan

o noua aparitie intoarcerea acasa un prim pas in lumea constelatiilor familiale barbara morgan
Astazi vreau sa va vorbesc despre o carte recent aparuta, care inseamna foarte mult pentru mine si pe care v-o recomand din suflet: “Intoarcerea acasa. Un prim pas in lumea constelatiilor familiale”, Barbara Morgan, Editura Har Tios.

Barbara Morgan este cea care mi-a indrumat pasii in lumea constelatiilor familiale. Cu mana in mana ei, am ajuns in locurile cele mai dureroase, cele mai profunde, cele mai intunecate si cele mai luminoase din mine insami.

Ea a fost cea care mi-a zis, atunci cand am intrebat-o ce as putea face pentru a putea sa dau mai departe ceea ce am invat de la ea: “Doar fii impacata cu parintii tai. Asta e cel mai important.”

Citind o parte din povestea ei de viata in aceasta carte, m-am convins de faptul ca exista o mare diferenta intre durere si suferinta (in limba engleza exista expresia “pain and suffering”: pain inseamna durere, este un substantiv, indica ceva static; suffering inseamna suferinta, este un verb, indica o miscare inspre ceva).

Drumul ei, ca si al multor altor oameni curajosi, a fost o trecere lina dinspre povara unei dureri permanente inspre o suferinta inteleapta, care aduce luciditate si acceptare.

Este sansa pe care o avem cu totii cand ne permitem sa vedem puzzle-ul vietii noastre in ansamblul lui, dincolo de povestile pe care ni le spunem despre noi si despre viata noastra.

Cartea vorbeste despre metoda constelatiilor familiale, intr-un mod accesibil oricarei persoane care aude pentru prima data de aceasta metoda.

Primul capitol se refera la intelegerea muncii de constelatii, “fapt care necesita ca noi sa ne miscam dincolo de gandirea liniara obisnuita, in care vedem lumea in termenii de cauza si efect, catre o vedere multidimensionala; suntem invitati sa ne detasam de felurile in care suntem obisnuiti sa-i blamam pe altii sau pe noi insine pentru felul in care sunt lucrurile, cat si de tendinta de a vedea orice in termeni de corect sau gresit, bun sau rau.”

Apoi, rand pe rand, avem ocazia sa ne lasam sufletul sa aprofundeze subiecte care ne afecteaza tuturor viata de zi cu zi: fluxul iubirii de-a lungul generatiilor, relatia cu mama, relatia cu tata, relatia cu ambii parinti, cum sa fim constienti de corpul nostru, legile iubirii in sistemele familiale, cum sa ne primim locul in familie si sa acceptam darul vietii noastre, iubirea dintre barbati si femei, avorturile, moartea, boala, dependentele, tulburarile de comportament alimentar.

Prin exemple concrete si exercitii de vizualizare, pe care le gasim la orice pas in aceasta carte, suntem transpusi treptat intr-un camp al cunoasterii, in care avem ocazia sa incepem sa ii privim pe ceilalti, inclusiv pe parintii nostri, in contextul propriilor lor familii si al propriilor suferinte si traume.

Cartea in sine este ca o mica constelatie familiala, ajuntandu-ne sa gasim, pana la final, locul din inima noastra din care ne vine foarte greu sa ramanem cu sentimentele de blamare si de judecare a celor din jur care ne polueaza viata de zi cu zi.

Voi reda mai jos o vizualizare propusa de Barbara, de o simplitate si o profunzime tulburatoare; este o vizualizare pe care imi place sa o folosesc intotdeauna in workshopurile mele de constelatii familiale pentru ca simt ca, in spatele acestei vizualizari, se ascunde una din cele mai mari nevoi si bucurii ale sufletului omenesc:

“Acordati-va un moment in care sa va vedeti ambii parinti stand unul langa celalalt.

Daca parintii vostri sunt separati sau divortati, sau daca unul dintre ei a murit, sau daca pe unul nu l-ati cunoscut niciodata, doar pentru un moment lasati deoparte toate acestea si imaginati-vi-i pe amandoi stand in picioare in fata voastra.

Spuneti-le: Draga mama si tata, va vad acum pe amandoi impreuna, stand unul langa celalalt.

In inima mea asa sunteti, pentru ca v-ati intalnit si mi-ati dat viata.

Asa ca, in inima mea, sunteti intotdeauna impreuna, indiferent ce altceva s-a intamplat intre voi.

Va iau acum pe amandoi in inima mea.

Primesc viata de la voi amandoi, la pretul intreg care v-a costat si fac ceva bun cu ea, in onoarea voastra, a amandurora.

Daca nu sunteti capabili sa faceti asta, spuneti-le amandurora: Draga mama si tata, indiferent de circumstante, ati venit impreuna si mi-ati dat viata, asa ca in mine sunteti impreuna.

In acest moment sunt incapabil sa va aduc inapoi impreuna cu mine. Acesta este locul in care ma aflu acum. Accept.”
(fragment reprodus cu acordul detinatorului de copyright)

Pe tot parcursul lecturii acestei carti am avut sentimentul ca lucrurile simple pe care le citesc sunt atat de profunde si au capacitatea de a produce in sufletul cititorilor ecouri pe care le-am putea asculta ani intregi de acum incolo. Lucrurile simple si scrise din suflet au intotdeauna aceasta putere.

Pentru atunci cand veti simti nevoia sa vi se umple sufletul cu simplitatea si profunzimea vietii, va doresc lectura placuta!

Mai multe detalii:

www.constelatorium.ro
www.editurahartios.ro
http://localhost/test/constelatii-familiale-si-organizationale/

Multumesc, Barbara! Multumesc, Aurel!

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *