Dezvoltare personala prin constelatii familiale si samanism

Publicat: 15 iulie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

dezvoltare-personala-prin-constelatii-familiale-si-samanism

dezvoltare personala prin constelatii familiale si samanism

Cu toate ca aceasta pare a fi o credinta limitativa, adesea traim un profund si intens proces de dezvoltare personala prin intermediul suferintei.

Despre felul in care aceasta isi pune amprenta asupra vietilor noastre, regasim mai multe in cartea “Imaginile sufletului – constelatiile familiale si samanismul”, de la Editura Elena Francisc.

Depasind diferentele intre tehnicile de vindecare de care cele doua practici dispun, este clar ca ambele ne ajuta sa patrundem in interiorul nostru pentru a scoate la suprafata cauzele durerilor noastre si pentru a gasi diferite modalitati de purificare.

Desi suferinta ne taraste in locuri greu accesibile sufletului si mintii noastre, ea ne poate conecta cu acea parte din noi insine care isi cere dreptul de a fi vindecata. Insa si aici exista o serie de capcane pe care ar trebui sa le mentionam.

Atat in lucrul sistemic, cat si in samanism este necesara o doza de respect pentru spirite, cat si pentru stramosi.

De asemenea, atat samanul, cat si facilitatorul trebuie sa se asigure ca vindecarea este oferita in momentul in care individul este pregatit pentru acest proces.

La fel de atenti trebuie sa fim la granita tot mai fragila dintre fortare (constienta sau inconstienta) si naturalete:

 

“Dezvoltarea este posibila acolo unde e solicitata de miscarea unei puteri superioare si astfel devine esentiala.

Altfel zis, ceea ce este corect si esential la un anume moment dat se poate schimba mai tarziu sub influenta altor circumstante si puncte de vedere.

Ceea ce nu inseamna ca noile puncte de vedere sunt mai intemeiate decat cele anterioare, ci ca faciliteaza cresteri care nu erau posibile anterior.

Sa ne gandim la Descartes care, in una dintre viziunile sale, vedea lumea ca o mare masina.

Era atat de fascinat de aceasta viziune, incat o considera o revelatie de la Dumnezeu. Astazi stim ca aceasta viziune nu mai este suficienta pentru a intelege lumea, dar uitati-va la ce a condus: atat la niste lucruri minunate, cat si distructive.

Desi aceasta viziune a fost insuficienta, a determinat un anume grad de dezvoltare a lumii in epocile urmatoare. Dupa parerea mea, nu sta in puterea noastra sa judecam ce este mai bine sau mai rau in legatura cu dezvoltarea; pe de o parte, este inevitabila, iar pe de alta parte, e limitata de suferinta si de o noua intelegere.

Prin intermediul experientei surprinzatoare, in care reprezentantii individuali ai membrilor familiei simt ca si cei pe care ii reprezinta fara sa stie nimic despre ei, constelatia familiala a deschis o cale de acces la niveluri ale sufletului care fusesera, în majoritatea lor, ascunse în cultura noastra.

In plus, atunci cand reprezentantii raman cu adevarat conectati, ei sunt manati de o forta irezistibila intr-o miscare prin intermediul careia, din ascundere sau uitare, sunt aduse la lumina diverse experiente.

Prin aceasta miscare, atunci cand reprezentantii i se supun, sunt descoperite solutii pentru indivizi, familii si neam, care permit celor separati sa se reuneasca, membrilor familiei aflati in conflict sa se ierte si greselilor vechi sa fie indreptate. Ceea ce in samanism este atribuit spiritelor bune poate fi aici descris ca fiind indeplinit de catre un suflet comun.”

Asadar, atat in samanism, cat si in constelatiile familiale, secretul ramane capacitatea noastre de a ne deschide in ceea ce priveste propria vindecare, cat si vindecarea celorlalti.

O data ce am facut acest pas, exista o serie de factori implicati ale caror cauze nu le cunoastem inca “printr-un proces pe care nu-l intelegem…”.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *