Cum ne dam seama daca suntem pregatiti sa participam la un workshop de constelatii familiale?

Publicat: 2 aprilie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

 

cum-ne-dam-seama-daca-suntem-pregatiti-sa-participam-la-un-workshop-de-constelatii-familiale
cum ne dam seama daca suntem pregatiti sa participam la un workshop de constelatii familiale

Poate ca multi dintre voi ati simtit o afinitate fata de un anumit curs sau workshop in momentul in care i-ati auzit numele pentru prima data.

Fara sa cautati vreo explicatie, ati simtit nevoia sa mergeti mai departe. Ati simtit ca acolo este “acel ceva” pe care poate il cautati de multa vreme.

In cazul in care ati avut aceasta atitudine fata de constelatiile familiale, speram ca acest articol sa va ajute sa intelegeti mai bine ce presupune aceasta forma de terapie.

Desi la nastere venim cu genele biologice ale familiei noastre, cu totii stim ca in timp ajungem sa mostenim atat credintele, cat si comportamentele membrilor familiei noastre.

Din momentul in care venim pe lume, ni se ofera o pozitie in campul energetic al familiei noastre.

Asa cum mai multe masini (indiferent de marca, marime sau culoare)pot fi  parcate in acelasi loc, tot asa fiecare membru al familiei detine un anumit loc care ii permite sa-si exploreze sau sa-si limiteze libertatea de a alege, succesul in ceea ce priveste indeplinirea scopurilor sale, starea de sanatate, cat si capacitatea de a avea relatii armonioase.

Daca simtim ca suntem prinsi intr-un anumit tipar care se repeta in familia noastra, un tipar care pare sa se manifeste “de o eternitate” si caruia nu-i putem gasi nicio rezolvare, atunci este posibil ca acesta sa fie unul dintre principalele indicii care sa ne indemne catre participarea la un workshop de constelatii familiale.

Istoria familiei noastre

In campul energetic al familiei noastre este inclusa istoria familiei noastre – de la convingerile sale pana la credintele sale religioase.

Ceea ce trebuie sa intelegem este ca in acest camp energetic isi lasa amprenta diferite evenimente ale familiei noastre, cum ar fi: moartea prematura a copiilor, avorturile, adoptiile, sinuciderile, razboaiele, schimbarea religiei sau incesturile.

Faptele generoase si altruiste ale parintilor si stramosilor nostri aduc beneficii in campul energetic familial, in timp ce actele daunatoare pot crea plati sau restante pe care generatiile viitoare le vor plati.

Printre actele daunatoare putem include: imbogatirea prin metode nedrepte, inselatul sau hotia, crimele, orice forma de abuz, inchiderea membrilor familiei in inchisori sau azile, accidentele care au provocat moartea, negarea religiei unui alt membru care s-a convertit.

Atitudinea stramosilor nostri fata de femei sau barbati influenteaza capacitatea noastra de a crea relatii sanatoase. De asemenea, lipsa de respect fata de stramosii nostri exista ca o amprenta in campul energetic al familiei.

In momentul in care suntem prinsi in camp, suntem atat ignoranti, cat si inconstienti cu privire la ceea ce se intampla in familia noastra.

Astfel, suntem prinsi in atitudini sau comportamente care sunt mai puternice decat noi insine.

Acestea ne pot determina sa actionam in asa fel incat sa nu intelegem ceea ce se intampla cu noi sau chiar sa regretam anumite decizii deoarece nu am fost pe deplin constienti in momentul in care le-am luat.

Sa ne pregatim pentru vindecare

Constelatiile familiale ne demonstreaza inca o data cat de legati suntem de propriul destin.

Cu toate acestea, este bine de stiut ca nu suntem agatati si pierduti in acest destin, ci putem primi vindecare.

Mai mult decat atat, in momentul in care intelegem mecanismele familiale care ne ghideaza, ne bucuram de o adevarata binecuvantare: aceea de a ne schimba comportamentul astfel incat generatiile viitoare sa nu aiba parte de suferinta pe care noi am trait-o.

Poate ca din anumite puncte de vedere nu suntem niciodata pregatiti “sa ne privim in ochi” stramosii, insa pe de alta parte, durerea ancestrala pe care o purtam in noi insine si pe care adesea nu o intelegem este principalul instrument care spune: “Da, sunt pregatit pentru vindecare.”

Resurse: “Family Constellations: A Practical Guide to Uncovering the Origins of Family Conflict” – Joy Manne, PhD

Daca doriti sa aflati mai multe despre metoda de constelatii familiale, va asteptam la workshopurile noastre sau la sedintele individuale de constelatii familiale.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *