Constelatii familiale: Relatia cu mama

Publicat: 22 ianuarie 2014
Comentarii: 2 Răspunsuri

constelatii-familiale-relatia-cu-mama

constelatii familiale relatia cu mama

Nu de putine ori relatia cu mama este una dintre cele mai dezbatute teme in workshopurile de constelatii familiale.

Acest aspect este dovada faptului ca relatia cu mama influenteaza modalitatea in care ne raportam la intreaga lume.

In mod inconstient, noi vom pastra in sufletul nostru figura primordiala a mamei, indifere

nt unde ne vor purta pasii.

Toate relatiile din viata noastra care vor urma acestei relatii de baza vor fi influentate de modalitatea in care ne-am raportat la mama noastra.

Astfel, in momentul in care relatia cu mama este dizarmonioasa, un dezechilibru poate fi instalat cu usurinta in campul energetic al intregii familii.

Daca acesta nu va fi rezolvat, este posibil ca generatiile care ne urmeaza sa poarte cu ele povara pe care noi nu am putut sa o ducem.

Poate ca multi dintre noi avem tendinta de a afirma: “Ce a fost, a fost” sau “Ce rost are sa dau acum vina pe relatia cu mama mea pentru neimplinirea mea sufleteasca?”.

Insa aceasta legatura ne influenteaza mai mult decat putem constientiza, fiind cheia impacarii noastre cu sine.

Nu vom putea trai multumiti cu noi insine daca ne raportam cu ura, furie sau dispret la persoana care ne-a dat viata.

Iata un exemplu de constelatii familiale in care relatia cu mama este accentuata:

Un barbat a venit la un workshop de constelatii familiale.

El era tacut si reflexiv, fiind de mai multe ori reprezentant pentru oamenii din grupul sau.

La acea sedinta, accentul a fost pus in special pe relatia cu mama.

In ziua in care i-a venit randul sa lucreze, el a afirmat ca nu stie exact motivul pentru care a venit la acest curs deoarece provenea dintr-o familie minunata.

Apoi el a spus ca a constientizat ca niciodata nu si-a apreciat mama pentru tot ceea ce a facut pentru el si pentru fratii sai, asa ca a ales pe cineva care sa o reprezinte si s-a asezat in genunchi in fata ei, multumindu-i ca este o mama minunata.

Ceilalti participanti au fost impresionati pana la lacrimi.

Desigur ca acesta este unul dintre cele mai fericite cazuri in ceea ce priveste relatia cu mama.

 

Insa ce se poate intampla atunci cand relatia cu persoana care ne-a adus pe lume a fost una distructiva si deloc armonioasa?

Asa cum am mentionat si in alte articole dedicate muncii de constelatii familiale, campul energetic al familiei noastre ne cere sa ne asumam rolurile care ne-au fost date.

Insa, din pacate, din cauza ranilor si a durerii pe care nu o mai putem purta, aceste roluri pot fi distorsionate, aruncand asupra copiilor o suferinta greu de suportat.

Revenind la relatia cu mama, acest aspect poate fi exemplificat in momentul in care din cauza problemelor cu propriul sot, mama incepe sa vada in propriul copil un confident.

Problema este ca mama impartaseste cu propiul copil aceleasi probleme pe care in mod obisnuit le-ar fi destainuit partenerului de viata.

In cazul in care ne regasim in aceasta situatie, putem spune urmatoarea afirmatie:

“Tu esti mare, iar eu sunt mica. Tu si tata sunteti adultii, iar eu sunt copilul. Va las voua problemele de adulti.”

Indiferent ca tanjim dupa relatia cu mama noastra sau ca pur si simplu suferinta ne indeamna sa nu ne dorim rememorarea copilariei, meditatia de mai jos ne poate fi de folos:

“Inchideti ochii vreme de cateva momente.

Respirati adanc. Aduceti-va energia in corp. Cum va simtiti?

Doar o observati, fara a incerca sa schimbati nimic.

Evocati o imagine anume in care va simtiti foarte relaxat – poate un deal, un munte, o padure, o plaja… permiteti tuturor simturilor sa absoarba frumusetea acestui loc – mirosurile, gusturile, texturile, culorile si sunetele…

Acordati-va un moment pentru a va putea bucura de aceasta experienta, de a va hrani sufletul cumva…

Acum, permiteti unei imagini a mamei voastre sa apara.

Priviti in ochii ei. Cum se uita ea la voi? Puteti sa vedeti in sufletul ei? Ce va spune ea? Cum va simtiti cand priviti la ea? Ce se intampla in inima voastra?

Daca simtiti rezistenta in corp, stati cu acea rezistenta. Onorati-o. Acceptati locul in care va aflati in acest moment in relatie cu mama voastra.

Acordati-va un timp sa stati cu acea experienta.”

Voi cum ati caracteriza relatia cu mama voastra?

Resurse: “Family Constellations – A practical guide to uncovering the origins of family conflict”, Joy Manne, PhD

“Intoarcerea acasa – Un prim pas in lumea constelatiilor familiale”, Barbara Morgan

Daca doriti sa aflati mai multe despre metoda de constelatii familiale, va asteptam la workshopurile noastre sau la sedintele individuale de constelatii familiale.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *