Constelatii familiale: Loialitatile ascunse din sufletul nostru

Publicat: 22 noiembrie 2011
Comentarii: Fără răspunsuri

loialitatile-ascunse-din-sufletul-nostru

loialitatile ascunse din sufletul nostru

Munca de constelatii familiale ne invata ca un copil este intotdeauna loial, in sufletul sau, parintilor, chiar daca parintii i-au spus lucruri urate, sau au avut un comportament abuziv fata de el intr-un fel sau altul.

Este cel mai natural lucru din lume pentru un copil ca, la orice varsta, sa fie loial acelora care i-au dat viata.

Cand suntem criticati sau raniti intr-un anumit fel de parintii nostri, traim din plin rana  si ne insusim pe deplin critica din loialitate fata de parinti.

Daca ni se spune ca nu vom reusi sa facem nimic, asta vom face in una sau mai multe domenii din viata.

Daca ni se spune ca nu suntem buni la un anumit lucru, probabil ca nu ne vom dezvolta niciodata acea abilitate din loialitate fata de parintii nostri.

Din loialitate fata de acesti oameni care ne-au dat viata, vom trai orice ne-au spus ei, intr-un fel sau altul, direct sau indirect, sa traim.

Si asa cum se stie, prin transferul transgenerational al credintelor si al traumelor, parintii nostri traiesc si ei la randul lor ceea ce au primit de la parintii lor.

A deveni constienti de aceste loialitati ne poate duce catre eliberarea de povara unei vieti mai marunte decat sinele nostru real.

Dilema pe care o intampinam atunci cand descoperim astfel de scenarii este urmatoarea: cum sa le schimbam fara sa simtim ca ne tradam parintii, fratii si stramosii?

A fi furiosi in legatura cu aceste scenarii de viata  nu ne ajuta prea mult, pentru ca prin furie plasam vina pe cei care sunt si ei fara vina, la randul lor, pentru ca le-au primit de la parintii lor.

Va propunem mai jos un exercitiu care ne ajuta sa constientizam aceste loialitati si sa le eliberam cu respect:

“Relaxeaza-te, devino constient de corpul tau si respira profund de cateva ori.

Cand esti centrat, pune-ti urmatoarele intrebari una cate una, cu pauza intre ele astfel incat sa poti primi raspunsul:

Am curajul sa fiu mai fericit/a decat mama? Am curajul sa fiu mai fericit/a decat tata? Am curajul sa fiu mai fericit/a decat fratele/sora mea?

Daca ai un raspuns emotional sau chiar un “Nu” direct, atunci imagineaza-ti ca persoana in cauza sta in fata ta si spune-i:

“Draga mama, te rog sa ma binecuvantezi sa fiu mai fericita decat tine.”

“Draga tata, te rog uita-te spre mine cu blandete daca am curajul sa fiu mai fericit ca tine.”

Dupa ce ti-ai pus aceste intrebari cu privire la membrii familiei imediate, acorda-ti cateva momente pentru a-ti aminti fiecare membru al familiei despre care stii ca a suferit.

Cateva exemple: bunica care a nascut un copil mort; membri ai familiei care au murit in Holocaust; prietenul apropiat/fratele/varul care a murit in accident de masina; stramosii tai care au fost sclavi; sora ta care ar cancer; bunicul tau care a fost orfan; membrii ai familiei care au murit in cel de-al doilea razboi mondial.

Dupa ce ti-ai amintit de toti cei care au suferit, repeta exercitiul de mai sus.

Cei care au cauzat cea mai puternica reactie emotionala sunt cei asupra carora trebuie sa te concentrezi. Loialitatea noastra fata de cei care au suferit poate fi mult mai puternica decat ne-am imaginat. Cand avem curajul sa le onoram cu respect soarta, le putem cere si binecuvantarea.

Lucrul important este ca aceste loialitati nu ne servesc nici noua insine si nici celor carora le suntem loiali. De cele mai multe ori, cei carora le suntem loiali au murit de mult. Si asa cum nici noi nu am vrea ca altii sa sufere in locul nostru, nici ei nu vor asta.

Identificarea si eliberarea loialitatilor ascunse este un aspect important al muncii noastre interioare, pentru ca atunci cand facem asta, putem sa traim mult mai usor viata pe care suntem meniti sa o traim, o viata binecuvantata de abundenta in toate formele.

Pentru mai multe detalii despre metoda numita constelatie familiala: Radacini si aripi: workshop de constelatii familiale in Bucuresti

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *