despre-acceptare-din-perspectiva-constelatiilor-familiale
Constelatii familiale si organizationale

Despre acceptare din perspectiva constelatiilor familiale

despre-acceptare-din-perspectiva-constelatiilor-familiale

despre acceptare din perspectiva constelatiilor familiale

In momentul in care suntem pusi fata in fata cu ideea de acceptare a destinului nostru, avem tendinta de a opune rezistenta.

Tocmai de aceea, in articolul de fata vom dezbate aceasta tema, avand ca punct de plecare metoda numita constelatii familiale.

Un lucru pe care il putem observa adesea este ca multi dintre noi asociem ideea de acceptare cu “imbratisarea” unor conditii de viata dureroase sau deloc confortabile.

Insa sensul pe care dorim sa-l oferim acestui termen este cu totul altul: acela de a avea capacitatea de a integra in interiorul nostru atat ceea ce am mostenit din punct de vedere genetic, cat si ceea ce primim in sanul familiei inca de la cea mai frageda varsta.

In momentul in care opunem rezistenta destinului nostru uitam ca singurul lucru pe care il putem schimba cu adevarat este ceea ce alegem sa facem cu destinul nostru.

Daca anii copilariei nu au reprezentat cea mai fericita perioada din viata noastra, iar atentia noastra ramane concentrata pe momentele pe care le traiam atunci, nu vom putea sa ne concentram atentia pe ceea ce putem schimba acum.

Atunci cand atentia noastra ramane acolo, nu le permitem momentelor de acceptare sa patrunda in vietile noastre. Astfel, pastram cu noi povara trecutului, fara a o transforma in invatatorul nostru.

O problema de acceptare se regaseste in contrastul dintre ceea ce suntem si ceea ce putem fi.

De exemplu, daca am crescut in saracie, vom intelege ca toti banii din lume nu vor schimba niciodata esenta a ceea ce suntem cu adevarat.

Singurul lucru pe care il vom putea controla va fi modalitatea in care noi vom alege sa ne exprimam prin intermediul banilor.

Astfel, saracia poate fi aliatul nostru in drumul pe care il parcurgem catre prosperitate. Daca ne vom repeta: “M-am nascut in saracie si am negat multe aspecte ale vietii mele”, riscam sa ramanem concentrati pe saracie.

In schimb, daca ne spunem:”M-am nascut in saracie, insa acest lucru m-a invatat valoarea mea si a altora”, ne putem folosi de saracie pentru a face un salt catre vindecarea noastra.

In timpul unei sedinte de constelatii familiale, un client a afirmat urmatorul lucru: “Parintii mei au avut o casnicie nefericita; ar fi trebuit sa nu se casatoreasca niciodata”.

Aceasta propozitie a fost urmata de intrebarea pe care si-a adresat-o singur: “De ce viata mea nu merge in directia in care imi doresc sa mearga?” El nu a constientizat ca afirmatia de mai sus contine anularea propriei existente. Daca parintii lui nu s-ar fi casatorit, el nu ar fi trait aceasta viata.

Astfel, intrebarea pe care ar trebui sa ne-o adresam in legatura cu acea acceptare pe care ne-o putem oferi este: Ce vom face cu destinul nostru?

Acesta este un dat; el nu se va schimba oricat de multa rezistenta i-am opune. Multi dintre noi cadem in capcana gandului ca in momentul in care ne vom opune destinului nostru, il vom putea schimba. Insa lucrurile nu stau chiar asa.

Pe masura ce vom opune mai multa rezistenta, pe atat lucrurile vor ramane exact la fel. Insa, in momentul in care ne vedem destinul ca pe un dar din care putem invata, ne permitem sa crestem.

Mai mult decat atat, imbratisarea destinului reprezinta un profund respect interior pentru tot ceea ce a existat inaintea noastra.

In esenta, aceasta acceptare nu este altceva decat exprimarea recunostintei fata de cei care au suferit inaintea noastra si care ne-au oferit darul acestei vieti.

Fiecare generatie care depaseste aceste evenimente da nastere unor noi modalitati de a gandi si de a actiona. Asadar, exista doua viziuni pe care le putem avea fata de acceptare: fie ne imprietenim cu ea, fie ii opunem rezistenta. Avem de facut o alegere, iar aceasta alegere poate fi ceva cu adevarat maret.

Reurse: “The presence of the soul – Transforming your life through soul awareness” – John L. Payne
Daca doriti sa aflati mai multe despre metoda constelatiilor familiale, va asteptam la workshopurile noastre sau la sedintele individuale de constelatii familiale din Bucuresti.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *