Concursuri

Concurs Danseaza-ti viata: ofera-ti cadou de Sanziene (23 iunie) un atelier de BIODANZA – Dansul vietii!

Biodanza iunie
Aplica pentru aceasta oportunitate iar daca soarta te va gasi pregatit, sigur tu vei fi cel care ni se va alatura pe 23 iunie la Teatrul Logos, la cel de-al 2 lea atelier BIODANZA – Dansul vietii !
DESPRE CONCURS: Intrebarea la care te rugam sa raspunzi este: Cine este intemeietorul conceptului BIODANZA –          Dansul vietii? Trimite raspunsurile la aceasta intrebare pe adresa mihaela@aimee.ro. Vei participa la o tragere la sorti si pentru ca, foarte probabil, astrele iti vor suride, ni te vei alatura la cel de-al 2-lea atelier de BIODANZA pe 23 iunie! Castigatorul este Mirela Vaida.


Ce este BIODANZA – “Dansul vietii”?

Este un sistem (scoala) creat in anii 60’ de către Rolando Toro Araneda, psiholog, antropolog, poet si pictor chilian.
BIODANZA sau „Dansul Vietii”, este un sistem de dezvoltare personală progresiva. Exercitiul (miscarea, gestul) de Biodanza se situează in perspectiva intalnirii (cu sine, cu ceilalti), prin experienta singulara a corpului si a sensibilitatii. Corpul in miscare, in timpul unei asa-numite “vivencia” de BIODANZA (experienta traita cu mare intensitate in momentul prezent), nu se supune niciunei tehnici, niciunui efort si nu urmareste nicio performanta; el este pur si simplu corpul viu, care da si primeste, care se deschide si se reculege, care respira si exprima emotia. De aceea Biodanza se adreseaza tuturor. Nu trebuie să stii sa dansezi! Nu ai nevoie de aptitudini fizice particulare! Corpul tau stie.

Printre efectele fiziologice, psihologice si biologice, practicand BIODANZA, vei resimti: ameliorarea starii de bine, in general, si a sanatatii fizice, in particular; cresterea vitalitatii, a creativitatii, a senzualitatii, a optimismului; manifestarea potentialului genetic, a sensibilitatii si a afectivitatii; bucuria de a fi tu insuti in fiece clipa.

Studiile stiintifice realizate asupra raspunsurilor neurovegetative ale corpului, in urma unei „vivencia” de Biodanza, au demonstrat ca anumite exercitii au o actiune de reglare a nivelului visceral, activind sistemul simpatic sau cel parasimpatic. Alte exercitii stimuleaza emotii specifice, care produc efecte semnificative asupra perceptiei de sine si asupra modului de comunicare afectiva cu alte persoane.

La scurt timp dupa crearea sa, in Santiago de Chile, BIODANZA cunoaste o extindere semnificativă in America Latina si, incepind cu 1970, devine materia unui curs universitar în Departamentul de Estetica a Universitatii Pontificale Catolice din Chile; astazi, BIODANZA face parte din programa de studii în colegii si universitati chiline. In Europa a fost introdusa in anii 80’, initial în Italia, apoi in Franta, Belgia, Germania.

In acest an, este randul Romaniei sa „danseze” si sa celebreze “DANSUL VIETII”, prin lansarea unor prime ateliere tematice, facilitate de profesorul chilian RODO DIAZ (psihoterapeut , format in Gestalt terapie, NLP si Psihodrama) si care are o experienta de 8 ani ca profesor de BIODANZA.

Cadoul este pentru data de 23 iunie!

Atelierul se va tine si in ziua de 24 iunie, insa! Pentru cei care-si doresc totusi foarte mult sa participe dar nu au primit acest atelier drept CADOU va asteptam pe 23 dar si pe 24 iunie insa in termenii de mai jos!

Cost participare: 40 euro/persoana/zi; studenti si pensionari: 25 euro
Avans: 10 euro la inscriere.
Loc: Teatrul Logos – str. Visinilor, nr 17( zona Hala Traian).
Orele: 10-17; Pauza de masa : aprox. o ora
Tinuta lejera; Atelierul este preponderent practic, deci, se va dansa!!!!!!!!
Contact: 0723.245.046, amaliamateescu@yahoo.com
www.facebook.com/biodanza.romania

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *