nlp practitioner
Concursuri

Concurs online: Editura Mix iti ofera 3 carti de Osho!

In cazul in care nu ati castigat pana acum cartile lui Osho oferite de Editura Mix, concursul de maijos este o noua ocazie de a incerca.

osho concurs

In cazul in care nu ati castigat pana acum cartile lui Osho oferite de Editura Mix, concursul de mai jos este o noua ocazie de a incerca.

Asteptam sa ne trimiteti sub forma de comentariu la acest articol, raspunsul la urmatoarea intrebare:

Care este citatul vostru preferat desprins din cartile lui Osho?

Premiu: Veti putea primi, prin tragere la sorti urmatorul pachet de carti de la Editura Mix:

Osho – Cartea despre nimic
Osho – Cartea despre femei
Osho – Cartea despre barbati

Perioada de desfasurare : 26 noiembrie – 3 decembrie 2013

Castigatorul va fi afisat pe site in dimineata zilei de 4 decembrie 2013, in cadrul acestei pagini de concurs. Din momentul in care va fi afisat, castigatorul are la dispozitie 10 zile calendaristice pentru a ne trimite un e-mail prin care sa ne spuna numele, concursul la care a participat si adresa de livrare a cartilor. Daca in termen de 10 zile nu suntem contactati, premiul va reveni altor utilizatori, in urma unei alte trageri la sorti. Va multumim!

Castigatoarea este Lazar Alexandra. Felicitari!

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

51 de comentarii

 1. Ioana R. spune:

  “Nu este nevoie să ştii unde mergi. Nu este nevoie să ştii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie să ştii este faptul că mergi plin de veselie; dacă faci acest lucru, nu poţi greşi.”

 2. pascalau carmen lavinia spune:

  “Iubirea e pur şi simplu nebună. Nu apare niciodată când şi unde crezi că va apare. E firesc să fie aşa. Iubirea e altceva decât minte şi asta înseamnă că atunci când e iubire adevărată mintea nu mai contează. De aceea marile iubiri par imposibile minţilor obişnuite. Nu e nimic neobişnuit aici. Iubirea care nu trece de barierele minţii nu e iubire adevărată. Şi viaţa, existenţa vrea iubire adevărată. Dar pentru aceasta ne verifică şi ne pune faţă în faţă cu iubiri aparent imposibile. Dacă trecem examenul, atunci suntem făcuţi pentru iubire, dacă nu îl trecem atunci mai avem nevoie de timp ca să înţelegem ce e cu adevărat important în viaţă”.

 3. Victoria Iancu spune:

  “Singura răspundere adevărată este faţă de propriul tău potenţial, faţă de propria ta inteligenţă şi conştienţă, faţă de acţiunea conformă cu ele”- este doar unul din multele citate ale lui Osho care imi place si cu care rezonez.

 4. Mihai Tanasie spune:

  ,,Singura răspundere adevărată este faţă de propriul tău potenţial, faţă de propria ta inteligenţă şi conştienţă, faţă de acţiunea conformă cu ele”.

 5. silvia spune:

  “INTUIŢIA este un salt de la nimic la existenta, de asta ratiunea o neaga. Ratiunea o neaga din cauza ca e incapabila s-o întâlneasca.”

 6. Patricea spune:

  Asuma-ti responsabilitatea! Chiar in saracie lucie, suferinta, inchisoare, vei ramane propriul tau stapan.Osho-Libertatea

  Oamenii sunt tot atat de neatenti si de nepasatori la tot ce se petrece in jurul lor, ca si in timpul somnului.Osho-Constientizarea

 7. horvat constanta spune:

  Încercaţi să înţelegeţi: fericirea, nefericirea, tristeţea, bucuria – toate acestea vin şi pleacă, la fel ca şi vremea. Singur martorul rămâne centrul tuturor lucrurilor, imuabil, neschimbător, lipsit de cauză, unic. Căutaţi acest martor înlăuntrul vostru şi în final totul vă va deveni clar. Atunci când atingi starea de claritate în interior, realitatea exterioară devine transparentă.

 8. “Doar cei care sunt pregatiti sa devina nimeni sunt capabili sa iubeasca.”

 9. Roxana spune:

  “Odata ce nu esti capabil sa te iubesti pe tine, nu vei putea niciodata sa iubesti pe cineva. Asta e un adevar absolut, nu exista exceptii de la el. Nu poti sa iubesti pe altii daca nu te iubesti pe tine. Dar societatea condamna iubirea de sine. Ea spune ca asta este egoism, este narcisism. (…) Iubirea de sine este inceputul tuturor celorlalte iubiri. Omul care se iubeste pe sine incepe, mai devreme sau mai tirziu, sa se reverse de iubire.” (Intimitatea, Increderea in sine si in celalalt)

 10. Laura Pintilie spune:

  ”Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală. ”

 11. Madalina spune:

  “Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuţi. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorităţii sau a inferiorităţii. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie şi din acest lucru nu rezultă nicio comparaţie. Şi nu pot să-mi închipui o fiinţă care să aibă totul în această lume. Unii nu au ezitat să încerce, dar au eşuat lamentabil. Fii doar tu însuţi şi va fi suficient.”

 12. Sorina Rodica Zavilla spune:

  extras din cartea ‘Maturitatea’ – cap. Responsabilitatea de a fi tu insuti-

  In Occident, religia nu mai face parte din viata. In jurul varstei de 42 de ani, fiecare occidental se confrunta cu probleme psihice. Apar mii de tipuri de nevroze si ulcere. Ulcerele sunt amprentele ambitiei.
  Omul ambitios face ulcer la stomac;ambitia musca, roade. Ambitiosul e foarte incordat si stomacul, si atunci se roade. Daca ai ulcer, asta arata ca esti un om de succes. Daca n-ai ulcer, esti un amarat, viata ta e un esec, esti un ratat. Daca ai primit atac de cord, in preajma varstei de 42 de ani, esti un om de mare succes. Trebuie sa fii cel putin ministru sau un industrias bogat, sau un actor renumit, altfel cum se explica atacul de cord? Atacul de cord este definitia succesului.
  Toti oamenii de succes sufera atacuri de cord. Tot organismul lor e incarcat cu elemente toxice: ambitie, dorinta, viitor. Au trait atat de incordati incat incordarea a devenit stilul lor de viata, a ajuns un obicei adanc inradacinat. ‘

 13. Lazar Alexandra spune:

  “Fi adevarat, autentic. Uneori iti va fi foarte greu sa fi autentic, va fi dureros. Sa fi fals e simplu, e convenabil si e comod.”

 14. Marilena spune:

  Omul nu a învăţat încă să guste frumuseţea singurătăţii. El caută mereu să se angajeze într-o relaţie, să fie cu cineva – cu un prieten, cu un părinte, cu o soţie sau un soţ, cu un copil… cu cineva. El a creat societăţi, cluburi. El a creat partide politice, ideologice. El a creat religii, biserici. Însă toate acestea sunt necesare pentru a-l face să-şi uite singurătatea. Fiind în mijlocul acestor mulţimi, încerci să uiţi ceva, ceva de care îţi aminteşti uneori în întuneric: că te-ai născut singur, că vei muri singur, că, indiferent ce ai face, trăieşti singur.

 15. Larissa spune:

  Cand se revarsa fara sa aiba vreun viitor, dragostea este o energie imensa.
  Cand exista fara nici o motivatie, dragostea ajuta, si nimic nu ajuta asemenea ei.
  In momentul in care simti ca cineva te accepta asa cum esti, te simti echilibrat. Nu esti respins in aceasta existenta. Cel putin o fiinta umana te accepta neconditionat.
  Acest lucru iti ofera incredere, echilibru; iti da sentimentul ca esti acasa. Daca esti departe de tine insuti, esti departe de esenta, de casa.
  Distanta dintre tine si tine este distanta dintre tine si casa ta, si nu exista nici o alta distanta.
  Deci oricine iti spune: “Schimba-te, fii altcineva”, te impinge tot mai departe de casa ta. Vei deveni fals, vei purta masti. Vei avea personalitati, caracter si o mie de alte lucruri, dar nu vei avea suflet; nu vei avea esentialul. Nu vei fi constient, vei fi o deceptie: un pseudo-fenomen, non-autentic.

  1. Larissa spune:

   Osho -Despre acceptare

 16. ,,Tăcerea este spațiul în care omul se trezește”

 17. Singura răspundere adevărată este faţă de propriul tău potenţial, faţă de propria ta inteligenţă şi conştienţă, faţă de acţiunea conformă cu ele.

 18. Alina Somesan spune:

  “Dacă iubirea ta este atât de mare pentru a conţine şi renunţarea, numai atunci se poate numi iubire. Dacă renunţarea este destul de mare ca să conţină şi iubirea, abia atunci este cu adevărat renunţare. Şi cea mai mare creştere posibilă este atunci când un om le manifestă pe amândouă”.
  Osho – Calea Iubirii

 19. Andrian Boghean spune:

  Iubirea pare sa fie un medicament, este ceruta doar de cei in suferinta.

 20. Renunta la comparatii si poti sa te bucuri de viata la maxim!

 21. ebner violeta emilia spune:

  Încercaţi să înţelegeţi: fericirea, nefericirea, tristeţea, bucuria – toate acestea vin şi pleacă, la fel ca şi vremea. Singur martorul rămâne centrul tuturor lucrurilor, imuabil, neschimbător, lipsit de cauză, unic. Căutaţi acest martor înlăuntrul vostru şi în final totul vă va deveni clar. Atunci când atingi starea de claritate în interior, realitatea exterioară devine transparentă.

 22. Daniela spune:

  <<iaţa este Aici şi Acum<<
  Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sãmânţã. Trebuie sã creşti,
  trebuie sã ajungi la o înflorire, iar aceastã înflorire va fi mulţumirea ta,
  împlinirea ta. Aceastã înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici
  cu banii, nici cu politica. Nu are legãturã decât cu tine, cu evoluţia ta
  personalã.

 23. Maria spune:

  “Sexul,iubirea,rugaciunea :trei pasi catre divin.”
  Psihologia ezotericului

 24. Liliana M spune:

  Omul poartă în interiorul lui un mare tezaur, însă el mai poartă în sine şi întreaga moştenire animală. Aceasta trebuie îndepărtată, pentru a permite comorilor să se înalţe în câmpul conştiinţei, pentru a fi împărtăşite cu ceilalţi. În realitate, aceasta este caracteristică bogăţiei: cu cât o împarţi mai mult cu alţii, cu atât îţi aparţine mai mult. – Viaţa este aici şi acum

 25. Viorica spune:

  Dacă cineva are de ales între cap și inimă, ar trebui să aleagă inima, pentru că toate valorile minunate ale vieții țin de inimă

 26. Alexandra spune:

  ‘Viitorul este deschis tuturor posibilitatilor’

 27. Paul Stefan spune:

  ,,Renunta la comparatii si poti sa te bucuri de viata la maxim!”

 28. Gica C. spune:

  Oamenii sunt tot atat de neatenti si de nepasatori la tot ce se petrece in jurul lor, ca si in timpul somnului.Osho-Constientizarea

 29. Vasile Carmen spune:

  Omul poartă în interiorul lui un mare tezaur, însă el mai poartă în sine şi întreaga moştenire animală.

 30. Omul devine cu adevărat om atunci când își asumă întreaga răspundere pentru ceea ce este. Ăsta e primul curaj, cel mai mare curaj

 31. ancea ana spune:

  ,,Iubirea este hrana sufletului. La fel cum alimentele hranesc trupul fizic, iubirea hraneste sufletul.”
  Iubire, libertate si solitudine – OSHO

 32. Laima Baikule spune:

  ”Cand esti intelligent?
  Un catolic, un protestant si un evreu vorbeau cu un prieten caruia tocmai i se spusese ca mai avea sase luni de trait.
  – Tu ce ai face daca doctorul ti-ar da doar sase luni de trait? il intreba omul pe catolic.
  -Ah! spuse catolicul. Mi-as darui toate bunurile bisericii, m-as impartasi in fiecare duminica si mi-as spune in mod regulat rugaciunile.
  – Dar tu? il intreba omul pe protestant.
  – Eu as vinde tot si as pleca intr-o calatorie in jurul lumii si m-as distra pe cinste.
  -Si tu? il intreba omul pe evreu.
  – Eu? Eu as consulta alt doctor.
  Asta este inteligenta!”

 33. Nu te impotrivi schimbarii si nu inceta niciodata sa fii imprevizibil; numai atunci viata poate fi o permanenta bucurie. In momentul in care ceea ce faci este previzibil, ai devenit un robot.

 34. Sorina spune:

  “Adevărata savoare a vieţii se găseşte înlăuntrul vostru.”

 35. Nemo E. spune:

  ,,Singur martorul rămâne centrul tuturor lucrurilor, imuabil, neschimbător, lipsit de cauză, unic. “

 36. Radu Dobre spune:

  Î,,ncercaţi să înţelegeţi: fericirea, nefericirea, tristeţea, bucuria – toate acestea vin şi pleacă, la fel ca şi vremea.”

 37. Lenina spune:

  “Nu la lumea materială este necesar să renunţăm, ci la trecut şi la condiţionările acestuia, la sistemul de convingeri greşite care ne înlănţuie şi pe care fiecare generaţie îl impune celor următoare.”

 38. Cotutiu Adrian Florin spune:

  “Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.

 39. Mihaela spune:

  “Daca nu esti tu insuti, cum ai putea sa fii fericit?”

 40. “E mai bine sa cazi de cateva ori, sa te lovesti si sa te ridici. Nu-i mare lucru. Vezi ca ai gresit si iti revii. Viata se invata din provocari si greseli.”

 41. Angelo spune:

  “Daca poti sa razi cand esti bolnav, te vei insanatosi mai repede. Daca nu poti sa razi, chiar sanatos fiind, mai devreme sau mai tarziu iti vei pierde sanatatea si te vei imbolnavi.”

 42. gabi costache spune:

  “Casatoriile nu sunt altceva decat niste afaceri ale preotilor,niste incatusari la care oamenii adera de bunavoie.A jura in fata ofiterului starii civile credinta si daruire partenerului de viata,este o insulta adusa iubirii…A aduce iubirea in fata preotilor si a politicienilor,este cel mai urat lucru pe care il poate face cineva.De fapt este o crima de neiertat.Iar asemenea legaminte sunt complet stupide.Promitem ca nu ne vom insela si nu ne vom desparti nicoidata.Nu inseamna prin aceasta ca punem legea deasupra iubirii?Legea este pentru cei care nu cunosc ce e iubirea.Legea este pentru cei care sunt orbi,care au uitat limbajul inimii si traiesc doar prin comenzile mintii.” OSHO-“Iubire,Libertate,Solitudine”

 43. Bianca spune:

  Sunt doar două feluri de oameni pe lume: cei care încearcă să-şi umple goliciunea interioară şi acele persoane foarte rare şi deosebite care încearcă să-şi vadă această goliciune.

 44. andreea spune:

  Un om cu adevarat viu este un om care traieste aici si acum. El nu traieste din trecut, nu traieste pentru viitor; el traieste doar in clipa prezenta, pentru clipa prezenta. OSHO-Creativitatea.

 45. Popa Maria Magdalena spune:

  ..Nu confundaţi niciodată iubirea cu sexul, căci nu veţi face decât să vă amăgiţi singur. Nimic mai mult…

 46. iubeşti poţi să uiţi cu totul de Dumnezeu, fiindcă prin iubire îţi va fi apărut totul: meditaţia, rugăciunea, Dumnezeu, totul îţi va fi apărut. La asta se referă Iisus atunci când spune că iubirea e Dumnezeu.

  Nu confundati sexul cu iubirea.

 47. camelia spune:

  Nu este nevoie să ştii unde mergi. Nu este nevoie să ştii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie să ştii este faptul că mergi plin de veselie; dacă faci acest lucru, nu poţi greşi.

 48. Curieru Irina spune:

  “Iubirea e pur şi simplu nebună.”

 49. Bumbaru Daniel spune:

  Fii plin de neprevăzut şi mereu schimbător. Nu te împotrivi schimbării şi nu înceta niciodată să fii imprevizibil; numai atunci viaţa poate fi o permanentă bucurie. În momentul în care ceea ce faci este previzibil, ai devenit un robot. Acţiunile unei maşini pot fi prevăzute. Ea este astăzi la fel ca ieri şi tot aşa va fi şi mâine. Este neschimbată. Numai omul are calitatea de a se schimba în fiecare clipă. În clipa în care încetezi să te schimbi, într-un mod foarte subtil ai şi murit.

 50. “Dragostea este ca parfumul unei flori. Nu creează o relație; nu îți cere să fii într-un mod anume, să te porți într-un fel anume, să acționezi într-un mod anume. Nu impune nimic. Pur și simplu împărtășește. Și împărtășind nu își dorește nicio răsplată. Însăși împărtășirea este răsplata.” OSHO – LIBERTATEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *