Cel mai frumos raspuns, in opinia noastra, va beneficia de participarea gratuita la atelierul Biodanza din 23 martie cu tema “Culoarea verde”.
Concursuri

Concurs 8 martie : Castiga o invitatie la atelierul Biodanza din 23 martie

 

Cel mai frumos raspuns, in opinia noastra, va beneficia de participarea gratuita la atelierul Biodanza din 23 martie cu tema “Culoarea verde”.
biodanza

Cu ocazia zilei de 8 martie, ti-am pregatit un concurs care sa te ajute sa-ti explorezi si sa-ti manifesti feminitatea.

Iata care sunt conditiile de participare:

Asteptam sa ne trimiti sub forma de comentariu la acest articol, raspunsul la urmatoarea intrebare:

Din punctul tau de vedere, care este legatura dintre dans si feminitate?

Premiu: Cel mai frumos raspuns, in opinia noastra, va beneficia de participarea gratuita la atelierul Biodanza din 23 martie cu tema “Culoarea verde”.

Perioada de desfasurare: 4-7 martie 2014.

Castigatorul va fi afisat pe site in dupa-amaiza zilei de 7 martie 2014, in cadrul acestei pagini de concurs.

Din momentul in care va fi afisat, castigatorul are la dispozitie 10 zile calendaristice pentru a ne trimite un e-mail prin care sa ne spuna numele si concursul la care a participat.

Dar vestile bune nu se incheie aici:

Toate persoanele care participa la acest concurs beneficiaza de o reducere de 25% la atelierul Biodanza din 23 martie.

Concursul se adreseaza doar persoanelor din Bucuresti.

Premiul va fi acordat cu conditia sa fiti inscrisi la newsletterul nostru.

Mai multe despre atelierele Biodanza, regasiti in randurile de mai jos:

Ce s-ar întâmpla dacă, în loc de a ne construi doar viața, am avea nebunia sau înțelepciunea de-a o dansa?” Roger Garaudy

Creat în anii 60’ de către Rolando Toro Araneda, psiholog, antropolog, poet si pictor chilian, BIODANZA, sau „Dansul Vietii”, este un sistem de dezvoltare personală progresiva.

Exercitiul (miscarea, gestul) de BIODANZA se situează in perspectiva intalnirii (cu sine, cu ceilalti), prin experienta singulara a corpului si a sensibilitatii.

Corpul in miscare, in timpul unei asa-numite “vivencia” de BIODANZA (experienta traita cu mare intensitate in momentul prezent), nu se supune niciunei tehnici, niciunui efort si nu urmareste nicio performanta ; el este pur si simplu corpul viu, care da si primeste, care se deschide si se reculege, care respira si exprima emotia. De aceea BIODANZA se adreseaza tuturor.

Nu trebuie să stii sa dansezi! Nu ai nevoie de aptitudini fizice particulare! Corpul tau stie.

 

dansul vietii
dansul vietii

Printre efectele fiziologice, psihologice si biologice, practicind BIODANZA, vei resimti: ameliorarea starii de bine, in general, si a sanatatii fizice, in particular; cresterea vitalitatii, a creativitatii, a senzualitatii, a optimismului; manifestarea potentialului genetic, a sensibilitatii si a afectivitatii; bucuria de a fi tu insuti in fiece clipa.

Studiile stiintifice realizate asupra raspunsurilor neurovegetative ale corpului, in urma unei „vivencia” de BIODANZA, au demonstrat ca anumite exercitii au o actiune de reglare a nivelului visceral, activind sistemul simpatic sau cel parasimpatic. Alte exercitii stimuleaza emotii specifice, care produc efecte semnificative asupra perceptiei de sine si asupra modului de comunicare afectiva cu alte persoane.

La scurt timp dupa crearea sa, in Santiago de Chile, BIODANZA cunoaste o extindere semnificativă in America Latina si, incepind cu 1970, devine materia unui curs universitar în Departamentul de Estetica a Universitatii Pontificale Catolice din Chile; Rolando Toro a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea de BIODANZA si contributia adusa umanitatii ; astazi, BIODANZA face parte din programa de studii în colegii si universitati chiliene.

In Europa a fost introdusa in anii 80’, initial în Italia, apoi in Franta, Belgia, Germania. De 2 ani de zile Romaniei celebram si in Romania “DANSUL VIETII”, prin ateliere tematice, animate de profesorul chilian CAMILO ACUNA si unica facilitatoare romanca, LILIANA COSBUC IORDACHE.

Te invit cu mare drag la urmatorul atelier de Biodanza din 23 martie cu tema « CULOAREA VERDE ».

Verdele inseamna deschiderea inimii, inseamna caldura sufleteasca, inseamna revelarea adevarului sufletului tau, inseamna iubire neconditionata, verdele inseamna afectivitate si spatiu sacru.

O femeie care danseaza este o femeie care simte.

O femeie care se exprima prin dans este FEMEIE caci este expresia senzualitattii, a fragilitatii si a naturaletii abundente a yin-ului ei cel mai profund.

O femeie care danseaza este o zeita caci atinge culmile frumusetii si feminitatii fara nici un efort, este ingemanare intre sacru si profan, este expresie de sine datatoare de viata.

Ce as mai putea adauga despre ce inseamna sa dansezi atunci cind iti lasi corpul sa respire, sa simta, sa straluceasca ? Despre asta este Biodanza : este despre iubirea pe care ti-o daruiesti tie insati, trupului tau, plenar, in formele-i sublime, organice, totale.

Asta este Biodanza : o clipa de eternitate in oceanul nemarginit al vietii, un crimpei de feminitate ce izbucneste navalnic din faldurile noduroase ale timpului si spatiului ; si ce invitatie mai frumoasa la a-ti trai viata decit sa o patrunzi cu toata forta vitala de care esti capabila ?

Iata o provocare pentru tine : atelierul de BIODANZA din 23 martie imbracat in « VERDE » care-ti va vorbi exact despre esenta ta venusiana, care-ti va permite sa-ti deschizi inima catre tine si catre ceilalti, catre VIATA!

More info :

www.facebook.com/Biodanza.romania 
www.facebook.com/amaliamateescu9
www.zorii-iubirii.ro
www.biodanza.org;
www.biodanzapolo.com
http://neatza.a1.ro/invitati/Biodansul-un-sistem-de-integrare-si-dezvoltare-a-p_13729.html

Castigatoarea este Margareta. Felicitari!

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

 1. Georgiana spune:

  Dansul si feminitatea se completeaza reciproc, se imbogatesc una pe cealalta si impreuna sunt expresia acceptarii vietii si a bucuriei de a fi.

 2. Rox spune:

  Prin dans pasim catre ascultare, catre exprimare, catre creativitate si, implicit, catre feminitate. In viziunea mea, dansul si feminitatea se gasesc intr-o osmoza perfecta prin care spiritul nostru se manifesta.

 3. Margareta spune:

  Inainte de toate, propun sa ne amintim si sa recunoastem ca femeile din lumea artelor, mai ales actritele, dansatoarele si uneori cantaretele au avut un statut mai aparte. Iar cei care ne-au lasat spre delectare roadele ”studiului” lor isi dorm somnul sub glie; iar dintre ei, de departe Toulouse-Lautrec (Henri de ) a fost un mare pasionat al domeniului. Dintre toate insa, dansatoarele, simple balerine sau specialiste in french can-can erau adulate (uneori in secret…) de spectatorii preponderent de sex masculin: era manifestare pura a senzualitatii, a libertatii spiritului, a ceva diferit de viata cotidiana. Erau niste zeite care faceau sa zburde mintile barbatilor si, desigur nu miroseau a domestic ci a transpiratia creatiei. Sa ne-amintim ca insusi regele Irod, la aniversarea sa a recompensat dansul Salomeei cu un cap sacru, cel al Sf. Ioan… Sau, poate ca povestea (recent televizata) a marelui sultan Suleyman si a frumoasei Hurrem ne-a mai oferit un astfel de exemplu.
  Se pune intrebarea cum a fost posibil?!
  Ei bine, cum sa nu tresari urmarind miscarile lascive nascute din adancimi senzuale si atingand punctul sensibil al spectatorului masculin, facandu-l pe acesta sa se simta liber, boem, puternic?! Poate ca Freud a avut dreptate si-n spatele tuturor actiunilor noastre sta impulsul sexual, dorinta de a domina, de a stapani. In timp ce barbatii plecau la vanatoare de salbaticiuni femeile isi rafinau trairile in intimitate oferindu-se, apoi prin dans celor care stiau sa le priveasca, sa le rasfete, sa le recompenseze. Sau, de ce nu, pentru o scurta dar intensa perioada de putere, isi tratau supusii spectatori cu generozitatea unei regine care stapaneste materia si primeste binemeritata lor ofranda. Invidiate de cele care nu aveau curajul dar incurajate de cei care anticipau spectacolul, maestrele dansului si-au savurat bucata lor din tortul senzual al puterii
  Si, daca pe langa trupurile unduitoare se mai adaugau niste accesorii: văluri dibaci manuite, sclipirile bijuteriilor, ocheadele de dupa un evantai mestesugit folosit, pene, clopotei si, de ce nu, o licoare magic preparata obtinem subjugarea mintilor lumii; sa nu uitam ca barbatii au condus lumea, deci cel putin pe timpul unui dans, aceea femeie stapanea lumea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *