viata lui pi sau curajul de a nu avea control
Cele mai bune filme

Viata lui Pi sau curajul de a nu avea control

viata lui pi sau curajul de a nu avea control

viata lui pi sau curajul de a nu avea control

Filmul ,,Viata lui Pi” este o sursa buna de relaxare prin insasi povestea prezentata, cat si o incursiune in incercarile in fata carora omul este supus atunci cand vorbim de raportul credinta-evolutie spirituala.

,,Cand omul e jos, mintea e sus” este unul dintre citatele acestui film.

In dorinta de a-si gasi drumul spiritual, personajul principal Pi Patel, strabate cele trei religii pentru a descoperi ca adevaratele lectii de viata vin in urma unei experiente care, desi se dovedeste aventuroasa si spectaculoasa, il aduce fata in fata cu adevarata sa credinta, experimentarea propriu-zisa.

  • Timpul este o iluzie care ne face sa gafaim

Ramas fara familie si aflat pe o barca in mijlocul oceanului cu un tigru, Pi descopera ca atata timp cat ramane deschis la a cauta solutii, acestea nu intarzie sa apara. Astfel, afla ca tigrul care inainte parea cel mai mare dusman, devine de fapt singura sa companie, iar daca vrea sa supravietuiasca, trebuie sa gaseasca o cale prin care sa se inteleaga cu acesta.

Pe langa faptul ca isi pierde familia si ca pana si tigrul il paraseste dupa ce amandoi ajung pe uscat, Pi constientizeaza ideea atasamentului fata de oamenii din jurul lui si realizeaza ca intreaga viata este un proces ciclic in care abandonam si suntem abandonati.

Amuzant si plin de peripetii, dar si plin de intrebari pe care ni le adresam noua insine pentru ca mai apoi sa le pasam divinitatii, viata lui Pi reprezinta de fapt aventura pe care fiecare dintre noi o parcurge cu scopul de a gasi propriile raspunsuri.

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *